Ντροπιαστική η ανυπαρξία δεδομένων για τη χώρα μας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ντροπιαστική η ανυπαρξία δεδομένων για τη χώρα μας

👉«Ο επιπολασμός της τάδε ασθένειας στην Ευρώπη είναι τόσος, κάνοντας μια αναγωγή στον πληθυσμό της Ελλάδας υπολογίζουμε ότι οι έλληνες ασθενείς ανέρχονται σε τόσες χιλιάδες». Χρόνια τώρα, όσοι παρακολουθούμε ιατρικά συνέδρια βιώνουμε την ντροπιαστική εμπειρία της ανυπαρξίας δεδομένων προερχόμενων από τη χώρα μας. Στην πραγματικότητα δεδομένα υπάρχουν, αλλά είναι κατακερματισμένα και καταχωνιασμένα στα συρτάρια και στους υπολογιστές του κάθε γιατρού, του κάθε νοσοκομείου, του κάθε διαγνωστικού εργαστηρίου…

Σε αυτόν τον σκόπελο σκοντάψαμε για άλλη μια φορά αναζητώντας τις αιτίες θανάτου των ελλήνων ασθενών με COVID-19: έπρεπε να επικοινωνήσουμε με τα νοσοκομεία ένα προς ένα, χωρίς βεβαίως να βγάλουμε συμπέρασμα. Φυσικά από τη διεθνή βιβλιογραφία γνωρίζουμε ότι η παχυσαρκία και ο διαβήτης προδιαθέτουν για βαριά COVID-19, αλλά το αν οι Ελληνες έχουμε και άλλους επιβαρυντικούς παράγοντες ή αν για κάποιον λόγο είμαστε περισσότερο προστατευμένοι δεν θα το μάθουμε ποτέ!

Βρισκόμαστε όμως στον 21ο αιώνα και στην εποχή της ανάλυσης δεδομένων. Τόσο δύσκολο είναι να συμβαδίσουμε με την εποχή μας; Σίγουρα πάντως δεν είναι ακατόρθωτο, όπως αποδεικνύει το Εθνικό Δίκτυο Ιατρικής Ακριβείας για την Ογκολογία.

Οι περισσότεροι από 300 ογκολόγοι που συμμετέχουν στο Δίκτυο παραπέμπουν τους ασθενείς τους για εξειδικευμένες διαγνωστικές εξετάσεις (οι οποίες καθορίζουν και το είδος της θεραπείας που θα λάβουν) στα διασυνδεδεμένα διαγνωστικά εργαστήρια των ερευνητικών κέντρων της χώρας. Χάρη στα πρωτοτυποποιημένα πρωτόκολλα που όλοι ακολουθούν, αφενός εξασφαλίζεται ότι όλοι οι ασθενείς (των ακριτικών νησιών και των αστικών κέντρων εξίσου) έχουν πρόσβαση στις ίδιες ακριβώς εξετάσεις και αφετέρου ότι τα δεδομένα καταγράφονται κωδικοποιημένα με τον ίδιο τρόπο. Αρα είναι και εύκολο να εξορυχθούν, να ερμηνευθούν και να αξιοποιηθούν. Και όλα αυτά χωρίς να παραβιάζεται η ιδιωτικότητα των ασθενών, αφού ο κάθε ασθενής είναι καταγεγραμμένος στο σύστημα με έναν κωδικό, όπως ορίζουν οι κανόνες του GDPR.

Αν λοιπόν ένα σύστημα πρωτοτυποποιημένης καταγραφής και εναπόθεσης δεδομένων σε μια δημόσια δομή τέθηκε σε ισχύ και είναι λειτουργικό για την ογκολογία (η οποία απαιτεί πληθώρα διαφορετικών εξετάσεων που πραγματοποιούνται σε διαφορετικά εργαστήρια με διαφορετικό εξοπλισμό), μάλλον θα ήταν ευκολότερο να λειτουργήσει για τη διάγνωση της COVID-19, για την οποία δεν απαιτείται παρά μόνο η μοριακή ανίχνευση ενός ιού. Και όμως, ενώ το ΗΔΙΚΑ υπάρχει και το Μητρώο COVID-19 δημιουργήθηκε, η πλημμελής καταγραφή δεδομένων σε αυτό δείχνει ότι πρέπει να σπάσουμε αποστήματα δεκαετιών. Ολοι, από τα περιφερειακά νοσοκομεία μέχρι τα ιδιωτικά και δημόσια διαγνωστικά κέντρα, πρέπει να αντιληφθούν ότι η εποχή του fax έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Η συσκότιση των ιατρικής φύσεως δεδομένων, είτε πρόκειται για προμήθειες υλικών είτε για αριθμό κρουσμάτων, είναι τροχοπέδη στη διακυβέρνηση της χώρας και εξυπηρετεί μόνο εκείνους που λυμαίνονται το σύστημα.

Σε λίγους μήνες θα γιορτάσουμε την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Καιρός να αποτινάξουμε και τα τελευταία κατάλοιπα του ζοφερού παρελθόντος.

Το διάβασα στο in.gr
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,442,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1972,ΑΠΟΨΕΙΣ,60,Άρθρα,816,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,108,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,701,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,135,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,756,ΒΙΝΤΕΟ,191,ΒΟΛΟΣ,67,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1817,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,156,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,111,ΕΛΛΑΔΑ,1141,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,26,ΕΡΕΥΝΕΣ,46,ΖΩΗ,147,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,39,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,41,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,446,Κόσμος,9596,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,47,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,413,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1534,Πολιτική,6828,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5954,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,75,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,341,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1117,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2705,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,37,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,91,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,627,Eco-News,2768,GP - info,5,voice healing therapy,38,
ltr
item
Ploumistos.com: Ντροπιαστική η ανυπαρξία δεδομένων για τη χώρα μας
Ντροπιαστική η ανυπαρξία δεδομένων για τη χώρα μας
Ντροπιαστική η ανυπαρξία δεδομένων για τη χώρα μας
https://www.capital.gr/Content/ImagesDatabase/p/680x305/crop/both/28/28b5234685e64f819c00422081d564ef.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/11/blog-post_156.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/11/blog-post_156.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content