Ισορροπία σε υψηλότερες δονήσεις - Απλές ασκήσεις για να αυξήσετε τις δονήσεις σας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ισορροπία σε υψηλότερες δονήσεις - Απλές ασκήσεις για να αυξήσετε τις δονήσεις σας

👉Σε πολλούς από εμάς γίνεται ολοένα και πιο σαφές ότι η καλοσύνη, η συμπόνια και η αποδοχή είναι τα κομμάτια του παζλ που λείπουν προκειμένου να αποκατασταθεί η γρήγορη και βίαιη πορεία της ανθρωπότητας προς τη διάσπαση και τη διαίρεση. Είναι επίσης προφανές ότι δεν μπορούμε να βρούμε λύσεις από το ίδιο επίπεδο συνειδητότητας που δημιουργεί τα προβλήματα. Η αύξηση των δονήσεων της συνειδητότητάς μας για την εξεύρεση ειρηνικών λύσεων είναι μια διαδικασία που απαιτεί καλοσύνη, συγχώρεση και μια αγάπη που σέβεται τις διαφορές μας.

Τί είναι οι δονήσεις για το Ινστιτούτο HeartMath

Το Ινστιτούτο HeartMath καθώς και πολλά άλλα συστήματα χρησιμοποιούν τον όρο «δονήσεις» για να προσδιορίσουν την ποιότητα των σκέψεων, των αισθημάτων, των συναισθημάτων και των συμπεριφορών που δημιουργούνται και επηρεάζονται από τις πεποιθήσεις μας, τις αναμνήσεις, τις επιλογές, τους περιβαλλοντικούς παράγοντες και πολλά άλλα. Για παράδειγμα, ακούμε συχνά τους ανθρώπους να λένε: «Έπρεπε να φύγω από το γραφείο, η στμόσφαιρα ήταν τόσο κακή που έχανα όλη την ενέργειά μου» ή «Ένιωθα να ανεβαίνω από τις θετικές δονήσεις του τάδε ανθρώπου».

Οι δονήσεις της διάθεσης, των συμπεριφορών, των σκέψεων και των συναισθημάτων μας μπορεί να αυξηθεί και να μειωθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας με βάση τις ενέργειες και τις αντιδράσεις μας απέναντι στους άλλους, στον εαυτό μας ή στα προβλήματα της ζωής. Οι δονήσεις που προέρχονται από τους άλλους και από το περιβάλλον ποικίλλουν με βάση την αντοχή μας στην εξισορρόπηση του νου, των συναισθημάτων και της διάθεσής μας – ειδικά στο δυναμικό συναισθηματικό κλίμα που κυριαρχεί στις μέρες μας.

Οι χαμηλότερες δονήσεις μπορούν να εμφανιστούν ανά πάσα στιγμή λόγω εκνευρισμού, θυμού, απογοήτευσης, θλίψης, κατάκρισης, συγκρίσεων και πολλών άλλων. Τέτοια συναισθήματα αποτελούν μέρος της ανθρώπινης ύπαρξης, αλλά είναι στο χέρι μας να απαλλαγούμε από αυτά τα εξαντλητικά συναισθήματα και να αποκτήσουμε συμπεριφορές και αντιλήψεις με υψηλότερες δονήσεις.

Ένας εύκολος τρόπος για να παραμείνουμε σε υψηλότερες δονήσεις είναι να συνδέσουμε τις ιδιότητες της καρδιάς μας με τις επαφές μας και τις αλληλεπιδράσεις μας με τους άλλους. Οι ιδιότητες της καρδιάς περιλαμβάνουν την αγάπη, τη φροντίδα, τη συμπόνια, την καλοσύνη, την εκτίμηση, τη συγχώρεση και πολλά άλλα. Όποιος βιώνει αυτές τις ιδιότητες, γνωρίζει την ικανότητά τους να μετατρέπουν τα συναισθήματά μας σε κάτι πιο ευγενικό και λιγότερο στρεσογόνο.

Αύξηση των δονήσεων των άλλων

Για να αποδείξει ότι οι εγκάρδιες προθέσεις ενός ανθρώπου μπορούν να αυξήσουν τις καρδιακές δονήσεις των άλλων, το Ινστιτούτο HeartMath αναφέρει τις μελέτες που έχει διεξάγει. Ίσως να γνωρίζετε ήδη τη μελέτη στην οποία ο μη συνεκτικός καρδιακός ρυθμός ενός σκύλου εναρμονίστηκε με τον καρδιακό ρυθμό ενός παιδιού, καθώς εκείνο μετέδιδε εκούσια αγάπη και φροντίδα για τον σκύλο.

Η επιστήμη έχει διαπιστώσει ότι τα ανθρώπινα όντα αλλά και όλα τα πλάσματα μεταδίδουν ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που παράγεται από τον καρδιακό ρυθμό. Τα συναισθήματά μας μεταδίδονται σαν ραδιοκύματα μέσω αυτού του πεδίου. Όταν βρίσκεστε ανάμεσα σε φίλους, οικογένεια ή άλλους, οι σκέψεις, τα συναισθήματα και οι αντιλήψεις του καθενός αναμιγνύονται στον άμεσο χώρο σας – αυτόν που το Ινστιτούτο HeartMath ονομάζει περιβάλλον πεδίου.

Σε μια άλλη μελέτη με 40 συμμετέχοντες διερευνήθηκαν τα αποτελέσματα της ύπαρξης σε ένα συνεκτικό περιβάλλον πεδίου. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε 10 ομάδες 4 ατόμων και κάθισαν γύρω από ένα τραπέζι. Όλοι συνδέονταν με εξοπλισμό που μετρούσε ταυτόχρονα το επίπεδό συνοχής του καρδιακού τους ρυθμού. Τρεις από τους συμμετέχοντες είχαν προηγουμένως εκπαιδευτεί στην τεχνική της Εγκάρδιας Εστίασης (Heart Lock-In) και τους δόθηκαν οδηγίες να μπουν σε κατάσταση συνοχής σε τυχαίες χρονικές στιγμές άγνωστες στο τέταρτο άτομο που δεν είχε εκπαιδευτεί σχετικά. Συνολικά, καθώς αυξήθηκε η συνεκτική δόνηση των 3 συμμετεχόντων που είχαν εκπαιδευτεί από το Ινστιτούτο HeartMath, το επίπεδο συνεκτικότητας του τέταρτου ατόμου που δεν είχε εκπαιδευτεί αυξήθηκε επίσης μετρήσιμα λόγω του ότι βρισκόταν σε περιβάλλον με μεγαλύτερη συνεκτικότητα.

Ισορροπία σε υψηλότερες δονήσεις

Όταν ισορροπούμε σε υψηλότερες δονήσεις, έχουμε πολλά οφέλη. Οι αποφάσεις και οι λύσεις προκύπτουν ευκολότερα λόγω της αυξημένης πρόσβασης στη διαισθητική σοφία της καρδιάς μας, η κριτική μας ικανότητα γίνεται πιο περιεκτική και οι επιλογές μας πιο ξεκάθαρες και αποτελεσματικές. Επίσης, γίνεται πολύ πιο εύκολο να απαλλαγούμε από την απογοήτευση, το άγχος, την ανυπομονησία και άλλους παράγοντες χρόνιου στρες που ταλαιπωρούν την κριτική και τη λογική μας σκέψη.

Οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση όταν βρισκόμαστε στην υψηλότερη κατάσταση δόνησης, όμως μπορεί να είναι πιο δύσκολο να διατηρηθεί όταν υπάρχουν προκλήσεις και αυξημένο στρες. Έτσι, μπορούμε να μάθουμε να αυξάνουμε τις δονήσεις μας για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις προσθέτοντας άλλες ιδιότητες της καρδιάς, όπως η συνειδητή φροντίδα, η ευγένεια, η ευγνωμοσύνη ή η συμπόνια στις αλληλεπιδράσεις μας με τους άλλους ανθρώπους. Καθώς αυτές οι ιδιότητες της αγάπης ρέουν μέσα μας, η στάση μας απέναντι στα πράγματα αυτομάτως μετακινείται στον βέλτιστο τρόπο αντιμετώπισης των καταστάσεων.

Η άνευ όρων αγάπη και συμπόνια διαθέτουν από τα υψηλότερα επίπεδα δόνησης της αγάπης και δεν υπόκεινται στις προϋποθέσεις, τους περιορισμούς ή τις απαιτήσεις των άλλων. Καλύπτουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και όφελος όλων των αισθανόμενων όντων καθώς και του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο υπάρχουν. Πολλοί άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι η άνευ όρων αγάπη και συμπόνια είναι από τις υψηλότερες ικανότητες της συνειδητότητάς μας μαζί με την ικανότητα θεραπείας και προσέλκυσης λύσεων για κοινωνικές αλλαγές.

Ένα τεράστιο ποσοστό ανθρώπων έχει βιώσει τα οφέλη της συμπόνιας και περισσότερα άτομα πορεύονται με αυτή την ισχυρή έκφραση της αγάπης στους καιρούς των έντονων αλλαγών που ζούμε. Η εφαρμογή της έννοιας της συμπόνιας είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε και να ωφεληθούμε όλοι, όμως χρειάζεται ειλικρινή δέσμευση μέσα από την καρδιά μας προκειμένου να ενσωματώσουμε αυτή την ευθύνη σε ένα σύνολο του οποίου εμείς αποτελούμε μέρος.

Διαβάστε περιληπτικά τα οφέλη από την αύξηση των δονήσεων

• Η αυξημένη φροντίδα και ευγένεια ρέουν πιο άμεσα στις επαφές μας με τους άλλους.
• Έχουμε πιο καθαρό μυαλό και κάνουμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση τις επιλογές και τις πράξεις μας.
• Ο νους και τα συναισθήματά μας αλληλεπιδρούν πιο αρμονικά προκειμένου να ανταποκριθούμε στις ανάγκες μας.
• Αποφεύγουμε συνηθισμένους παράγοντες άγχους – όπως απογοήτευση, ανυπομονησία, έλλειψη ανοχής κ.λπ.
• Έχουμε μεγαλύτερη ανθεκτικότητα και αντοχή στους φόβους και τα θέματα αυτοπεποίθησης.
• Το βαθύτερο ενδιαφέρον της καρδιάς μας δεν υπερκαλύπτεται από τις παρεμβολές του νου και των συναισθημάτων μας.
• Η αλλαγή στη συμπεριφορά μας απομακρύνει το άγχος, την υπερβολική ανησυχία και την εξουθένωση.
• Έχουμε την τάση να επηρεάζουμε θετικά τους άλλους και το περιβάλλον μας, όταν οι δονήσεις μας είναι υψηλές.
• Είμαστε λιγότερο επικριτικοί και πιο ανεκτικοί με τους άλλους και τον εαυτό μας, γεγονός που εμποδίζει τη συσσώρευση υπερβολικού στρες.
• Η αύξηση των δονήσεών μας ενισχύει τα διαισθητικά συναισθήματα της καρδιάς μας, γεγονός που οδηγεί σε καλύτερες επιλογές και αποτελέσματα.

Απλές ασκήσεις για να αυξήσετε τις δονήσεις σας
(Βασισμένες στις ασκήσεις του βιβλίου Heart Intelligence: Connecting with the Intuitive Guidance of the Heart.)

Πώς να αντικαταστήσετε τα συναισθήματα με χαμηλότερες δονήσεις, όπως η θλίψη, ο θυμός, η ανασφάλεια, το άγχος, η αυτοκριτική, η απόρριψη κ.λπ.

1. Άσκηση: Βρείτε ένα ήσυχο μέρος όπου για λίγα λεπτά θα μπορείτε να αναπνέετε ήρεμα και φανταστείτε ότι με κάθε αναπνοή το μυαλό, τα συναισθήματα και το σώμα σας ηρεμούν μέσα σας. Σε αυτή την ηρεμία, σκεφτείτε ένα θετικό συναίσθημα που θα θέλατε να έχετε και καθώς αναπνέετε, φανταστείτε ότι μέσω της αναπνοής αποκτάτε για λίγο αυτό το καινούριο συναίσθημα. Φανταστείτε ότι το δημιουργείτε με την αναπνοή σας.

2. Άλλη άσκηση: Όταν δεν αισθάνεστε καλά, απλώς καθίστε ήσυχα και φανταστείτε ότι εκπέμπετε αγάπη, συμπόνια και γαλήνη νοητικά και συναισθηματικά. Η αυτοφροντίδα συχνά επιτρέπει στον εαυτό μας να έχει στιγμές που να μην νιώθει καλά χωρίς την ύπαρξη αυτοκριτικής. Όταν το εσωτερικό μας φως είναι αμυδρό, αυτό μας βοηθάει να δώσουμε στον εαυτό μας τη ζεστασιά της συμπόνιας που θα δίναμε σε ένα παιδί ή ένα ζωάκι που είναι αδύναμα. Ακόμα κι αν δεν σταματήσει ο πόνος, γνωρίζουμε ότι βοηθά ενεργειακά. Αν νιώθουμε άβολα ενώ προσπαθούμε να το εφαρμόσουμε, θα μας βοηθήσει αν αναρωτηθούμε το εξής: «Ποιά είναι η διαφορά όταν φροντίζουμε τον εαυτό μας με συμπόνια κι όταν τον φροντίζουμε τρώγοντας υγιεινά και παίρνοντας βιταμίνες;» ή «Γιατί διδάσκουμε τα παιδιά να βάζουν το χέρι τους πάνω από ένα τραύμα και να διαχέουν φως από την καρδιά τους για να νιώσουν καλύτερα;». Αυτό το κάνουμε διότι αποτελεί μια φυσική έκφραση συμπόνιας προς τον εαυτό τους, με οφέλη για τη διανοητική, συναισθηματική και σωματική φύση τους.

Σύντομα θα νιώσετε διαφορά όταν κάνετε αυτές τις ασκήσεις, εκτός κι αν βρεθείτε σε κάποια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Αν δεν δείτε αποτελέσματα την πρώτη φορά, έχετε υπομονή και δοκιμάστε ξανά αργότερα. Η ειλικρίνεια κάνει τη διαφορά. Έτσι ενεργοποιείται η ενέργεια της καρδιάς σας. Η άσκηση για λίγες συνεχόμενες ημέρες θα ενισχύσει την ικανότητά σας να αλλάξετε τα ανεπιθύμητα συναισθήματα και τις μειωμένες δονήσεις.

Απλές ασκήσεις όπως οι παραπάνω μπορούν να συμβάλλουν περισσότερο από όσο νομίζετε στην αύξηση των δονήσεών σας. Μετατρέψτε σε διασκέδαση τη συνειδητή επαναφορά των δονήσεών σας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και παρατηρήστε τη διάθεσή σας να ανεβαίνει και τη συσσώρευση πίεσης να μειώνεται.

*To άρθρο έγραψαν η Sara Childre, Πρόεδρος του Ινστιτούτου HeartMath και ο Doc Childre, ιδρυτής του Ινστιτούτου HeartMath
Voice Healing: Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης, Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ένας προικισμένος διαισθητικά άνθρωπος, που ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης - Αυτοθεραπείας με τίτλο "Voice Healing", ενώ λειτουργεί και ως Σύμβουλος ευεξίας - υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,409,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1846,ΑΠΟΨΕΙΣ,33,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,100,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,677,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,112,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,726,ΒΙΝΤΕΟ,175,ΒΟΛΟΣ,31,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1808,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,132,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,108,ΕΛΛΑΔΑ,618,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,61,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,23,ΕΡΕΥΝΕΣ,36,ΖΩΗ,123,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,21,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,31,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,238,Κόσμος,9409,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,14,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,37,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,246,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1504,Πολιτική,6779,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5873,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,71,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,56,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1058,Τοπικά,11676,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2502,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,27,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,80,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,584,Eco-News,2726,GP - info,5,voice healing therapy,24,
ltr
item
Ploumistos.com: Ισορροπία σε υψηλότερες δονήσεις - Απλές ασκήσεις για να αυξήσετε τις δονήσεις σας
Ισορροπία σε υψηλότερες δονήσεις - Απλές ασκήσεις για να αυξήσετε τις δονήσεις σας
Ισορροπία σε υψηλότερες δονήσεις - Απλές ασκήσεις για να αυξήσετε τις δονήσεις σας
https://sociable.co/wp-content/uploads/2019/05/brain-frequency-vibration-750x450.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_485.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_485.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content