Ποιοι είναι τελικά εθισμένοι στο πορνό; – Όχι αυτοί που νομίζετε

Ποιοι είναι τελικά εθισμένοι στο πορνό; – Όχι αυτοί που νομίζετε

👉Η αντικειμενική διάγνωση του εθισμού στην πορνογραφία συνιστά πρόκληση για τους ειδικούς... δεδομένου ότι συναρτάται κυρίως από την προσωπική αντίληψη του ίδιου του ατόμου για τη χρήση πορνογραφικού υλικού εκ μέρους του και τη σεξουαλικότητα εν γένει -με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις να αποτελούν καθοριστικό παράγοντα στην εξίσωση.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Bowling Green, με επικεφαλής τον ψυχολόγο Joshua Grubbs, αναζήτησαν την απάντηση ακριβώς στο ερώτημα εάν οι άνθρωποι βιώνουν αρνητικά συναισθήματα ως απόρροια της χρήσης πορνογραφικού υλικού και για λόγους που δεν σχετίζονται με τη θρησκευτικότητα, το περιβάλλον ανατροφής και την αντίληψή τους περί ηθικής.

Στη σχετική μελέτη έλαβαν μέρος 1.400 άνδρες (τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων) και γυναίκες ηλικίας άνω των 18 ετών. Η μέση ηλικία τους ήταν τα 44 έτη και τα δημογραφικά στοιχεία, εθνικότητα και οικογενειακή κατάσταση, συμβάδιζαν με την εθνική κατανομή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να δώσουν τις απαντήσεις τους σε τρία σκέλη:

Θρησκευτικότητα: 
Ζητήθηκε από τους ερωτηθέντες να αξιολογήσουν πόσο σημαντική ήταν η θρησκεία στη ζωή τους, πόσο συχνά προσεύχονταν και πόσο συχνά πήγαιναν στην εκκλησία.

Χρήση πορνογραφίας: 
Οι ερωτηθέντες δήλωσαν τη συχνότητα χρήσης πορνογραφικού υλικού, η οποία κυμαινόταν από μία έως δύο φορές τον τελευταίο χρόνο έως «μία ή περισσότερες φορές την ημέρα». Η μέση συχνότητα που αναφέρθηκε ήταν περίπου δύο φορές το μήνα.

Προσωπική αντίληψη εθισμού στην πορνογραφία:
Οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτήσεις που είχαν σκοπό να εκτιμήσουν την προσωπική τους αντίληψη ως προς εάν είχαν παρουσιάσει εθισμό στην πορνογραφία και εάν ένιωθαν ότι δεν διατηρούν τον έλεγχο ως προς τη χρήση της.
 Για παράδειγμα, κλήθηκαν να απαντήσουν εάν συμφωνούν ή διαφωνούν σε αναφορές όπως «αισθάνομαι ότι δεν μπορώ να διακόψω τη χρήση της διαδικτυακής πορνογραφίας» και «προσπάθησα να μειώσω ή να σταματήσω τη χρήση πορνογραφίας, αλλά δεν τα κατάφερα».

Οι ερευνητές ακολούθως εξέτασαν τη συσχέτιση μεταξύ των τριών μεταβλητών, όπως αναφέρει σχετικά το Pshycology Today.

Ίσως να μην προκαλεί έκπληξη ότι η χρήση πορνογραφίας και η καταγραφείσα προσωπική αντίληψη εθισμού σε αυτήν συσχετίστηκαν θετικά, δηλαδή χρήση και αντίληψη εθισμού αυξάνονταν παράλληλα. Αντίστοιχα, όσοι έκαναν λιγότερη χρήση ήταν και λιγότερο προβληματισμένοι ως προς τον πιθανό κίνδυνο εθισμού.

Πιο αναπάντεχη ήταν αντίθετα η θετική συσχέτιση μεταξύ θρησκευτικότητας και υποκειμενικής αντίληψης εθισμού στην πορνογραφία. Όσο μεγαλύτερη ήταν η σχέση του συμμετέχοντα με τη θρησκεία, τότε πιθανότερο ήταν να πιστεύει πως έχει αποκτήσει εθισμό στην πορνογραφία.

Αυτό εντούτοις δεν μεταφράζεται στο ότι οι θρησκευόμενοι κάνουν συχνότερη χρήση πορνογραφικού υλικού. Μάλιστα, τα στοιχεία έδειξαν το αντίθετο. Κατά μέσο όρο παρακολουθούν λιγότερο πορνό συγκριτικά με τους μη θρησκευόμενους, αλλά οι τελευταίοι δεν εξέλαβαν ως προβληματική τη χρήση πορνό ακόμη και όταν η συχνότητα ήταν μεγάλη.

Βάσει των ευρημάτων τους, οι ερευνητές συμβουλεύουν πως όταν οι ειδικοί καλούνται να βοηθήσουν ανθρώπους που εμπίπτουν στην κατηγορία των εθισμένων στην πορνογραφία θα ήταν προτιμότερο απομακρυνθούν από τον κλασσικό ορισμό του «εθισμού της πορνογραφίας» και να τους βοηθήσουν να επιλύσουν τη σύγκρουση μεταξύ των θρησκευτικών πεποιθήσεων και της φυσικής σεξουαλικής επιθυμίας τους.

Το διάβασα στο ygeiamou.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,357,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1721,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,32,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,572,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,26,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,622,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,35,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,39,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,44,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,70,Κόσμος,9097,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,12,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,34,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5709,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,50,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2285,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,21,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,451,Eco-News,2645,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Ποιοι είναι τελικά εθισμένοι στο πορνό; – Όχι αυτοί που νομίζετε
Ποιοι είναι τελικά εθισμένοι στο πορνό; – Όχι αυτοί που νομίζετε
Ποιοι είναι τελικά εθισμένοι στο πορνό; – Όχι αυτοί που νομίζετε
https://www.pillowfights.gr/wp-content/uploads/2016/10/photo1538.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_385.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_385.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content