Η πολύπτυχη επίδραση των ονείρων και οι λόγοι που ονειρευόμαστε.

Η πολύπτυχη επίδραση των ονείρων και οι λόγοι που ονειρευόμαστε.

👉Τα όνειρα αποτελούν ψευδαισθήσεις που εκδηλώνονται σε ορισμένα στάδια του ύπνου. Είναι... εντονότερα κατά την διάρκεια του ύπνου REM (rapid eye movement), οπότε είναι λιγότερο πιθανό να θυμηθείτε το όνειρό σας. 

Γνωστές είναι στην επιστημονική κοινότητα οι επιδράσεις του ύπνου στην ρύθμιση της λειτουργίας του μεταβολισμού, στην ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης αλλά και στην λειτουργία του εγκεφάλου. Ωστόσο, είναι πιο δύσκολο για τους ερευνητές να εξηγήσουν το ρόλο των ονείρων. Όταν είμαστε ξύπνιοι, οι σκέψεις που δημιουργούμε ακολουθούν μια λογική σειρά. 

Όταν κοιμόμαστε, ο εγκέφαλός εξακολουθεί να είναι ενεργός, με τις σκέψεις όμως και τα όνειρα συχνά να μην βγάζουν νόημα. Αυτό το φαινόμενο μπορεί να οφείλεται, σύμφωνα με τους ειδικούς, στο γεγονός ότι τα όνειρα πυροδοτούνται από τα συναισθηματικά κέντρα του εγκεφάλου.

Τα όνειρα…

Οι ερευνητές εξακολουθούν να μην συμφωνούν απόλυτα για το σκοπό που επιτελούν τα όνειρα. Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένες ευρέως διαδεδομένες θεωρίες:

… ως «θεραπευτές»

Τα όνειρα που βλέπετε μπορεί να αποτελούν τρόπο αντιμετώπισης των συναισθημάτων που βιώνετε καθημερινά. Μιας και ο εγκέφαλός σας λειτουργεί σε πολύ πιο συναισθηματικό επίπεδο από ό, τι όταν είστε ξύπνιοι, ο εγκέφαλός σας μπορεί να κάνει συνδέσεις σχετικά με τα συναισθήματά σας που δεν θα έκανε ο συνειδητός σας εαυτός.

… και η αντίδραση πάλης ή φυγής

Μία από τις περιοχές του εγκεφάλου που είναι πιο δραστήρια κατά τη διάρκεια των ονείρων είναι η αμυγδαλή. Η αμυγδαλή αποτελεί το μέρος του εγκεφάλου που σχετίζεται με το ένστικτο επιβίωσης και την αντίδραση πάλης ή φυγής. Μια εκ των προσεγγίσεων υποδηλώνει ότι επειδή η αμυγδαλή είναι πιο ενεργή κατά τη διάρκεια του ύπνου από ό, τι κατά την αφύπνιση, μπορεί να είναι ο τρόπος του εγκεφάλου να σας προετοιμάσει να αντιμετωπίσετε μια ενδεχόμενη απειλή.

… ενισχύουν τις δημιουργικές τάσεις

Πολλοί είναι οι καλλιτέχνες που έχουν παραδεχθεί ότι στα όνειρά τους εμπνεύστηκαν πολλά μεγάλα έργα ή επιτυχίες, γεγονός που έρχεται να επιβεβαιώσει την θεωρία που θέλει τα όνειρα να ενισχύουν τις δημιουργικές μας τάσεις. Επιπλέον, καθώς κοιμάστε τα όνειρα τα οποία βλέπετε και οι σκέψεις που μπορεί να έχετε δεν περνούν από το φίλτρο της λογικής κι έτσι η δημιουργικότητα πραγματικά δεν συναντά περιορισμούς. 

… ως βοηθοί της μνήμης

Μια ευρέως διαδεδομένη προσέγγιση σχετικά με τον σκοπό των ονείρων είναι ότι σας βοηθούν να αποθηκεύσετε σημαντικές αναμνήσεις και πράγματα που έχετε μάθει, να απαλλαγείτε από ασήμαντες λεπτομέρειες και να διαχωρίσετε περίπλοκες σκέψεις ή και συναισθήματα. Επιστημονικά δεδομένα πράγματι έχουν αποδείξει ότι ο ύπνος συμβάλλει στην ενίσχυση τόσο της μνήμης όσο και της μάθησης. Εάν μάθετε νέες πληροφορίες και έπειτα κοιμηθείτε πιθανότατα να μπορέσετε να τις ανακαλέσετε καλύτερα από ό, τι εάν το κάνετε δίχως την συμβολή του ύπνου. Ο τρόπος με τον οποίο τα όνειρα επηρεάζουν την μνήμη και την ανάκληση αναμνήσεων δεν είναι ακόμη κατανοητός. Όμως τα όνειρα μπορούν να βοηθήσουν τον εγκέφαλο να αποθηκεύσει αποτελεσματικότερα σημαντικές πληροφορίες, ενώ αποκλείει ερεθίσματα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη μνήμη και τη μάθηση.

Γιατί δεν θυμόμαστε τα όνειρα;

Ένας από τους βασικότερους λόγους που μπορεί να είναι δύσκολο να θυμηθούμε τα όνειρά μας το επόμενο πρωί σχετίζεται με το γεγονός ότι η χημική ουσία του εγκεφάλου που συνδέεται με την μνήμη, γνωστή και ως νορεπινεφρίνη και η εγκεφαλική δραστηριότητα που συμβάλλει στην ανάκληση πληροφοριών βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα κατά την διάρκεια του ύπνου.

Στην πραγματικότητα, εάν έχετε ένα όνειρο αλλά δεν ξυπνήσετε κατά τη διάρκεια του ονείρου, πιθανότατα, σύμφωνα με τους ερευνητές να μην μπορέσετε να το θυμηθείτε μόλις ξυπνήσετε. Τα όνειρα που θυμόμαστε είναι αυτά που συνεχίζονται ακόμα και όταν ξεκινήσουμε να ξυπνάμε, καταλήγουν οι ερευνητές.


Το διάβασα στο www.vita.gr


"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1076,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6352,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,81,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Η πολύπτυχη επίδραση των ονείρων και οι λόγοι που ονειρευόμαστε.
Η πολύπτυχη επίδραση των ονείρων και οι λόγοι που ονειρευόμαστε.
Η πολύπτυχη επίδραση των ονείρων και οι λόγοι που ονειρευόμαστε.
https://www.kramola.info/sites/default/files/styles/page-main/public/images/vesti/79488e47a5df1e89b368c731e92e3b57.jpg?itok=96oD4yEt
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_205.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_205.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content