Η «Μαύρη Χήρα» που από κούκλα έγινε περίγελος για να μεγαλώσει τα παιδιά της

Η «Μαύρη Χήρα» που από κούκλα έγινε περίγελος για να μεγαλώσει τα παιδιά της

⍆Η αληθινή ιστορία μιας μάνας που έγινε περίγελος για να κερδίσει χρήματα και να καταφέρει... να μεγαλώσει τα παιδιά της.Η αγάπη μιας μητέρας θα την έβαζε να κάνει τα πάντα για τα παιδιά της.

Η Mary Ann Webster (Bevan μετά το γάμο) δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα αυτό. Δεν φοβόταν να γίνει αντικείμενο γελοιοποίησης ή να δείξει την ασυνήθιστη εμφάνισή της. Είχε βάλει στόχο να μεγαλώσει τα παιδιά της κάνοντας ότι χρειαστεί.

Πως ζούσε πριν την ασθένεια

Έπρεπε να ξεπεράσει τη σκληρότητα, το χλευασμό και τις προσβολές από ανθρώπους που ήθελαν να δουν «την πιο άσχημη γυναίκα στον κόσμο».
Η ζωή της Μαρίας ήταν αρκετά συνηθισμένη. Γεννήθηκε στο Λονδίνο σε μια μεγάλη και πιθανότατα φτωχή οικογένεια. Έπρεπε να αρχίσει να εργάζεται πολύ νωρίς και έγινε νοσοκόμα. Ήταν μια πολύ ελκυστική κυρία που ονειρευόταν να κάνει μια μεγάλη οικογένεια. Το όνειρό της κατάφερε να γίνει πραγματικότητα: στην ηλικία των 29 ετών παντρεύτηκε τον Τόμας Μπέβαν και έκανε 4 παιδιά.


Όταν ξεκίνησε το πρόβλημα υγείας

Αργότερα, η Μαρία άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας: υπέφερε από ημικρανίες και πόνο των μυών και των αρθρώσεων. Οι γιατροί δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι συνέβαινε. Αλλά πλέον είχε λίγο χρόνο να επικεντρωθεί στην υγεία της, αφού η οικογένειά της την χρειαζόταν.

Το πρόσωπο της άρχισε να παραμορφώνεται

Η Μαρία άρχισε να υποφέρει και από ένα άλλο σύμπτωμα: ανώμαλη ανάπτυξη του προσώπου και παραμόρφωση. Η νεα κ. Bevan μεταμορφώθηκε σε ένα πλάσμα που μόνο με γυναίκα δεν μοιάζει.

Αυτή η ασθένεια ονομάζεται ακρομεγαλία, μια νευροενδοκρινική διαταραχή που οδηγεί σε υπερβολική ποσότητα αυξητικών ορμονών στο σώμα. Αυτό προκάλεσε διόγκωση των οστών και των εσωτερικών οργάνων. Η ασθένεια συνοδεύεται συχνά από πονοκεφάλους και μυϊκούς πόνους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αιτία εμφάνισης της ακρομεγαλίας, είναι λόγω ενός καλοήθους όγκου, γνωστού ως αδένωμα της υπόφυσης.

Στις μέρες μας, οι γιατροί μπορούν να θεραπεύσουν αυτήν την ασθένεια με επιτυχία, αλλά στις αρχές του 20ου αιώνα, η Μαρία ήταν σε απελπιστική κατάσταση. Κάθε μέρα έβλεπε την ομορφιά της να ξεθωριάζει.


Η μοίρα την άφησε μόνη

Ο κ. Bevan υποστήριζε πάντα τη σύζυγό του και στεκόταν δίπλα της, ωστόσο η μοίρα του είχε άλλα σχέδια. Μετά από 11 χρόνια γάμου πέθανε και η Μαρία έμεινε χήρα με παιδιά και σχεδόν καθόλου χρήματα.

Μετά το θάνατο του συζύγου της, η Μαρία αποδέχτηκε κάθε δουλειά που θα μπορούσε να κάνει προκειμένου να φροντίσει τα παιδιά της. Ωστόσο, δεν της προσφέρθηκε καμία καλή δουλειά εξαιτίας της εμφάνισής της. Οι άνθρωποι συνήθιζαν να την προσβάλλουν και να το διασκεδάζουν. Έτσι, κάθε εργάσιμη ημέρα ήταν μια πρόκληση.

Κατάφερε να γίνει διάσημη για χάρη των παιδιών της
Το 1920 την προσκάλεσαν να δουλέψει στις ΗΠΑ και εμφανίστηκε στην εκπομπή Dreamland of Coney Island. Συμμετείχε σε αυτές τις εμφανίσεις όπου έπρεπε να επιδείξει την κατάσταση της, φορώντας ρούχα που τόνιζαν την αρρενωπότητα της.

Στο κοινό άρεσε πραγματικά και η Mary ήταν μία από τις πιο δημοφιλείς ηθοποιούς της ομάδας της. Μπορούμε μόνο να υποθέσουμε πόσο δύσκολο ήταν γι ‘αυτήν να αποτελέσει αντικείμενο γελοιοποίησης. Αλλά ξεπέρασε όλες τις προκλήσεις της για χάρη των παιδιών της.


Τα πράγματα χειροτέρεψαν μέχρις ότου διαπίστωσε ότι υπήρχε κάτι που ονομάζεται διαγωνισμός για την πιο άσχημη γυναίκα του κόσμου. Έτσι αποφάσισε να συμμετάσχει σε αυτό, καθώς το βραβείο ήταν ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό. Κατάφερε να κερδίσει τον διαγωνισμό, αλλά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης άρχισαν να γράφουν δυσάρεστα άρθρα γι ‘αυτήν.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι που υποφέρουν από ακρομεγαλία δεν ζουν πολύ καιρό. Η Μαίρη πέθανε το 1933, σε ηλικία 59 ετών. Πριν πεθάνει, ζήτησε από τα παιδιά της να την θάψουν στην Αγγλία.

Το διάβασα στο olagiatingunaika.gr


"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Η «Μαύρη Χήρα» που από κούκλα έγινε περίγελος για να μεγαλώσει τα παιδιά της
Η «Μαύρη Χήρα» που από κούκλα έγινε περίγελος για να μεγαλώσει τα παιδιά της
Η «Μαύρη Χήρα» που από κούκλα έγινε περίγελος για να μεγαλώσει τα παιδιά της
https://olagiatingunaika.gr/wp-content/uploads/2020/05/%CE%9C%CE%91%CE%A5%CE%A1%CE%97-%CE%A7%CE%97%CE%A1%CE%91.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_310.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_310.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content