Μελέτη έδειξε πως οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν ευτυχισμένοι χωρίς χρήματα. Δείτε πως

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Μελέτη έδειξε πως οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν ευτυχισμένοι χωρίς χρήματα. Δείτε πως

⍆Πρόκειται για μια καινοτόμο προσέγγιση, επειδή λαμβάνει υπόψιν... διάφορες διαστάσεις της ψυχικής υγείας...

Η διαβίωση σε ακτίνα 300 μέτρων από μια αστική περιοχή με πράσινο, όπως πάρκα, άλση και παιδικές χαρές, σχετίζεται με μεγαλύτερη ευτυχία, αυτοεκτίμηση και ικανοποίηση από τη ζωή, υποστηρίζει μια νέα μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές από τα Πανεπιστήμια Warwick, Newcastle και Sheffield και δημοσιεύθηκε στο Applied Geography.

Η άποψη ότι τα άτομα έχουν θετικά συναισθήματα όταν βρίσκονται στη φύση είναι γνωστή εδώ και χρόνια, με τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να την ενσωματώνουν σταθερά πλέον στον στρατηγικό τους σχεδιασμό. Όμως, πόσο ακριβώς πράσινο είναι απαραίτητο και πόσο κοντά σε αυτό πρέπει να μένει κάποιος για να υπάρξει ουσιαστική διαφορά στην καθημερινότητά του;

Στην προσπάθεια απάντησης αυτών των ερωτημάτων, οι ερευνητές V. Houlden, J. Porto de Albuquerque, S. Weich και S. Jarvis εφάρμοσαν νέες γεωγραφικές τεχνικές προκειμένου να δημιουργήσουν έναν ακριβή τρόπο μέτρησης της σχέσης μεταξύ των χώρων πρασίνου και τριών διαφορετικών πτυχών της ψυχικής κατάστασης των ανθρώπων.

Οι περισσότερες προηγούμενες μελέτες είχαν καταφέρει μόνο να αξιολογήσουν τη συνολική έκταση χώρων πρασίνου μέσα σε μια συγκεκριμένη περιοχή και όχι την ακριβή ποσότητα τέτοιων χώρων που περιβάλλουν το σπίτι ενός ατόμου, γι’αυτό και είχαν καταλήξει σε συγκεχυμένα αποτελέσματα.

Στην παρούσα μελέτη, όμως, η ομάδα συνδύασε απαντήσεις 25.518 ατόμων με δεδομένα σχετικά με το σχήμα, το μέγεθος και την τοποθεσία 20.000 δημόσιων χώρων πρασίνου στο Λονδίνο και κατάφερε να μοντελοποιήσει με περισσότερη ακρίβεια τη κατανομή χώρων πρασίνου σε σχέση με την περιοχή κατοικίας καθενός από τους συμμετέχοντες, αλλά και να ανακαλύψει πώς αυτό επηρέαζε την ψυχική τους κατάσταση.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης:
  • Γενικά, υπάρχει ισχυρός συσχετισμός μεταξύ της ποσότητας χώρων πρασίνου γύρω από το σπίτι ενός ατόμου και των αισθημάτων ικανοποίησης από τη ζωή, ευτυχίας και αυτοεκτίμησης.
  • Οι χώροι πρασίνου σε απόσταση 300 μέτρων από το σπίτι κάποιου είχαν τη μεγαλύτερη επιρροή στην ψυχική του κατάσταση.
  • Αύξηση 10 στρεμμάτων στους χώρους πρασίνου σε ακτίνα 300 μέτρων από τους κατοίκους σχετίστηκε με άνοδο της τάξης του 8% στην ικανοποίηση από τη ζωή, 7% στην αυτοεκτίμηση και 5% στην ευτυχία.
  • Οι χώροι πρασίνου ήταν λιγότερο σημαντικοί όσον αφορά στην ψυχική κατάσταση για τους κατοίκους του Κεντρικού και Ανατολικού Λονδίνου
«Θεωρούμε ότι είναι η πρώτη μελέτη που αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο οι αστικοί χώροι πρασίνου μπορούν να βελτιώσουν, υπό μια ευρεία έννοια, την ψυχική κατάσταση των ανθρώπων. Πρόκειται για μια καινοτόμο προσέγγιση, αφενός επειδή λαμβάνει υπόψιν διάφορες διαστάσεις της ψυχικής υγείας, όπως η ευτυχία, η ικανοποίηση από τη ζωή και η αυτοεκτίμηση και αφετέρου επειδή προσδιορίζει τις τοποθεσίες που οι χώροι πρασίνου θα είναι πιο χρήσιμοι, αντίθετα με τις γενικές και ασαφείς οδηγίες του κράτους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δρ. Houlden.

O Δρ. João Porto de Albuquerque, από την πλευρά του τονίζει ότι «η μελέτη μας καθιστά σαφές ότι δεν παίζει ρόλο μόνο η ύπαρξη δημόσιων χώρων πρασίνου σε μια πόλη αλλά και η απόστασή τους από την κατοικία των ατόμων για την αναγνώριση ισχυρών συσχετισμών με τη βελτιωμένη ψυχική υγεία και ότι η δυναμική αυτών των συσχετισμών μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την εκάστοτε περιοχή της πόλης. Πρόκειται για ένα εύρημα με σημαντικές επιπτώσεις στον αστικό σχεδιασμό και τις αποφάσεις που σχετίζονται με τον τρόπο που μετράται η πρόσβαση στις αστικές περιοχές πρασίνου, αλλά και στο πώς θα σχεδιάσουμε πιο βιώσιμες πόλεις».

Το διάβασα στο ygeiamou.gr

Στ. ΠλουμιστόςΙδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ που συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από το 2000 ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης Aνθρώπων, ενώ παράλληλα είναι SPIRITUAL ENERGY HEALIΝGMAN έχοντας την δική του μεθοδολογία.

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής,. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για πληροφορίες : www.globalattract.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης, Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης - Αυτοθεραπείας και ίασης με τίτλο "Voice Healing", ενώ λειτουργεί και ως Σύμβουλος ευεξίας - υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,423,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1919,ΑΠΟΨΕΙΣ,41,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,104,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,686,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,122,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,743,ΒΙΝΤΕΟ,182,ΒΟΛΟΣ,51,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1810,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,144,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,109,ΕΛΛΑΔΑ,730,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,63,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,24,ΕΡΕΥΝΕΣ,44,ΖΩΗ,140,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,35,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,38,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,330,Κόσμος,9457,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,45,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,314,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1512,Πολιτική,6782,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5914,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,73,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,58,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1086,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2553,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,33,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,86,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,607,Eco-News,2748,GP - info,5,voice healing therapy,32,
ltr
item
Ploumistos.com: Μελέτη έδειξε πως οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν ευτυχισμένοι χωρίς χρήματα. Δείτε πως
Μελέτη έδειξε πως οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν ευτυχισμένοι χωρίς χρήματα. Δείτε πως
Μελέτη έδειξε πως οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν ευτυχισμένοι χωρίς χρήματα. Δείτε πως
https://www.thepressroom.gr/sites/default/files/styles/article/public/field/articles/images/eytyhia.jpg?itok=0hTv2g4U
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2019/08/blog-post_62.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2019/08/blog-post_62.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content