================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Επιστήμονες ανέπτυξαν νέο προφυλακτικό που αυτό-λιπαίνεται

⍆Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Βοστώνης ανέπτυξαν πατέντα για ένα προφυλακτικό... που έχει την ικανότητα να αυτό – λιπαίνεται. Το συγκεκριμένο προφυλακτικό έχει μια ιδιαίτερα ανθεκτική επικάλυψη που γλιστράει μόλις έρθει σε επαφή με φυσικά σωματικά υγρά και διατηρείται γλιστερή χωρίς να μειώνεται αυτή της η ικανότητα.

Οι ερευνητές πιστεύουν πως οι άνθρωποι θα είναι πιο θετικοί στην χρήση προφυλακτικού εφόσον αυτό θα διατηρεί την λίπανσή του, θα μειωθεί η δυσφορία και ο πόνος που προκαλείται από την τριβή και συνολικά θα κάνει την εμπειρία του ασφαλούς σεξ πιο άνετη και ευχάριστη. Παράλληλα, η καλύτερη λίπανση μειώνει ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες να σπάσει το προφυλακτικό εξαιτίας της τριβής.

Πράγματι, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην έρευνα (73%), δήλωσε πως θα προτιμούσε να χρησιμοποιεί ένα προφυλακτικό με λιπαντική επικάλυψη και συμφώνησε πως θα ήταν πολύ πιο πιθανόν να χρησιμοποιεί προφυλακτικό εφόσον η λίπανση διατηρείτο στο ίδιο επίπεδο καθόλη την διάρκεια της επαφής, σε αντίθεση με τα παραδοσιακά προφυλακτικά που το λιπαντικό τους «στεγνώνει» μετά από κάποιο χρόνο. Οι ερευνητές καταλήγουν πως αυτή η επικάλυψη έχει την δυναμική μια επιτυχημένης στρατηγικής προκειμένου να μειωθεί ο πόνος που σχετίζεται με την τριβή, να αυξηθεί η ικανοποίηση του χρήστη και να αυξηθεί η συνολική χρήση προφυλακτικού κυρίως ανάμεσα σε πληθυσμούς που δεν το χρησιμοποιούν συστηματικά και είναι περισσότερο εκτεθειμένοι σε Σ.Μ.Ν. και ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες.

Παρά τα πολύ θετικά αποτελέσματα, το προφυλακτικό δεν μπορεί ακόμα να ελεγχθεί κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής μέχρι να πάρει την επίσημη έγκριση από τον Αμερικάνικο Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων.

Πρόκειται όμως για μια σημαντική εξέλιξη αφού περσινή μελέτη του YouGov έδειξε ότι σχεδόν οι μισοί νέοι 16-24 ετών, δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικό την πρώτη φορά που κάνουν σεξ με νέο σύντροφο.

Το διάβασα στο askitis.gr
Επιστήμονες ανέπτυξαν νέο προφυλακτικό που αυτό-λιπαίνεται Reviewed by PLOUMISTOS on 9:31 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.