Ερευνητική ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Κιβωτός του Νόε δεν συνέβη ποτέ, ως ιστορικό γεγονός.

Ερευνητική ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Κιβωτός του Νόε δεν συνέβη ποτέ, ως ιστορικό γεγονός.

⍆Η ραγδαία κλιματική αλλαγή στον πλανήτη έχει «ανοίξει» συζητήσεις αναφορικά.... με το μέλλον της ανθρωπότητας. 

Η επιβίωση ενός είδους σε καταστάσεις που ενδεχομένως να ξεπερνούν τις ιδιοότητές του, δεν είναι τόσο απλή υπόθεση, όσο και αν φαντάζει ένα ιδανικό σενάριο, σε μία εφιαλτική εξέλιξη. Οι δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον, επαναφέρουν στην επικαιρότητα την... Κιβωτό του Νώε. Ένα τεράστιο καράβι, που χώρεσε σε ζευγάρια όλα τα είδη. Ο μύθος λέει ότι ο Νώε, μετά την προειδοποίηση του Θεού, τα κατάφερε και αφού έπλεε στον... υδάτινο κόσμο για μεγάλο χρονικό διάστημα, βρήκε την πολυπόθηστη στεριά και όλα τελείωσαν καλώς.

Ερευνητική ομάδα από το πανεπιστήμιο του Βέρμοντ, μελέτησαν, έψαξαν και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η Κιβωτός του Νόε δεν συνέβη ποτέ, ως ιστορικό γεγονός.

Το βασικότερο συμπέρασμα όλων ήταν ότι στα περισσόερα είδη, δεν αρκεί το ζευγάρι. Απαιτείται υψηλότερος πληθυσμός για να είναι σε θέση να αμυνθεί και να επιβιώσει. Στην πραγματικότητα, ακόμη και μέτρια μεγέθη πληθυσμών θα μπορούσαν να πεθάνουν σε μια αλλαγή του κλίματος. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Proceedings of the Royal Society B την Τρίτη 11 Ιουνίο., ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Βερμόν αποκάλυψαν ότι τα περισσότερα είδη χρειάζονται μεγάλους πληθυσμούς για να επιβιώσουν από την εξαφάνιση.

Για να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους, η ομάδα με επικεφαλής τη βιολόγο Melissa Pespeni πειραματίστηκε σε εκατοντάδες χιλιάδες προνύμφες για να δει πώς ανταποκρίνονται στο θαλασσινό νερό που έγινε σκόπιμα μετρίως ή εξαιρετικά όξινο.

Αποδείχθηκε ότι υπάρχει μια σπάνια γενετική ποικιλία σε ένα μικρό αριθμό αχινοειδών που είναι πολύ χρήσιμο για την επιβίωση. Ο Πεσπένι περιέγραψε τις γενετικές παραλλαγές ως "σαν να έχεις ένα χειμώνα σε 50 πετσέτες, όταν ο καιρός χτυπά είκοσι πιο κάτω στο Βερμόντ".

Σε εξαιρετικά όξινο θαλασσινό νερό, αυτές οι σπάνιες παραλλαγές αυξήθηκαν συχνότερα στις προνύμφες. Αυτά τα γονίδια επιτρέπουν στην επόμενη γενιά αχινοειδών να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν ορισμένες πρωτεΐνες, συμπεριλαμβανομένων των πρωτεϊνών που χρησιμοποιούν για να κάνουν τα κελύφη τους και εκείνων που τους βοηθούν να διαχειριστούν την οξύτητα των κυττάρων τους.

Ωστόσο, για τους αχινούς που διατηρούν αυτές τις σπάνιες παραλλαγές στο DNA τους, ο αριθμός των πληθυσμών τους πρέπει να είναι υψηλός.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς, αυτό σημαίνει ότι ενώ κάποιοι οργανισμοί μπορεί να παραμείνουν σε ένα περιβάλλον αλλαγής του κλίματος λόγω της ικανότητάς τους να αλλάξουν τη φυσιολογία τους, τα περισσότερα ζώα θα επιβιώσουν μόνο με την εξέλιξη.

Μια πρόσφατη έκθεση των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει ότι περίπου ένα εκατομμύριο είδη ζώων και φυτών κινδυνεύουν να εξαφανιστούν λόγω ανθρώπινης δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής του κλίματος.

Προς το παρόν, ο Brennan διαβεβαίωσε ότι αυτό το συγκεκριμένο είδος αχινού θα είναι ασφαλές από την εξαφάνιση βραχυπρόθεσμα. Εξάλλου, έχουν τη γενετική κληρονομιά της προσαρμογής σε εξαιρετικά όξινο θαλασσινό νερό καθώς και τις γενετικές παραλλαγές που είναι απαραίτητες για την εξέλιξή τους.

Αυτή η ανακάλυψη έχει σημαντικές συνέπειες για την μακροχρόνια επιμονή των ειδών", δήλωσε ο Pespeni. «Αυτές οι σπάνιες παραλλαγές είναι ένα είδος νομίσματος που πρέπει να ξοδέψουν οι αχινοί, αλλά μπορούν να το ξοδέψουν μόνο μία φορά».

Το διάβασα στο protothema.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Ερευνητική ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Κιβωτός του Νόε δεν συνέβη ποτέ, ως ιστορικό γεγονός.
Ερευνητική ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Κιβωτός του Νόε δεν συνέβη ποτέ, ως ιστορικό γεγονός.
Ερευνητική ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Κιβωτός του Νόε δεν συνέβη ποτέ, ως ιστορικό γεγονός.
https://i1.prth.gr/images/963x541/files/2017/12/26/wsfhdrgh.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2019/06/blog-post_42.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2019/06/blog-post_42.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content