================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

ΣΟΚ: Πληρώματα αστροναυτών από γυναίκες θα μπορούν να αναπαραχθούν στο διάστημα χωρίς την ανδρική παρουσία

⍆Πληρώματα αστροναυτών που αποτελούνται μόνο από γυναίκες θα μπορούσαν ενδεχομένως.... να αναπαραχθούν στο διάστημα χωρίς την ανδρική παρουσία, ισχυρίζεται νέα έρευνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, στο πλαίσιο μιας πρόσφατης μελέτης διαπιστώθηκε ότι κατεψυγμένα δείγματα σπέρματος που έχουν εκτεθεί σε μικροβαρύτητα διατηρούν παρόμοια χαρακτηριστικά με δείγματα σπέρματος που έχουν «παραμείνει στο έδαφος», δημιουργώντας ελπίδες ότι μια τράπεζα σπέρματος θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια μέρα στο διάστημα, ώστε να συμβάλλει στην αποίκιση νέων «κόσμων».

Η εν λόγω διαπίστωση, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, μπορεί να παρουσιάζει ενδιαφέρον, καθώς υπάρχουν αναφορές ότι οι μελλοντικές αποστολές στον πλανήτη Άρη ενδέχεται να περιλαμβάνουν αποκλειστικά γυναικεία πληρώματα.

«Η Helen Sharman, η πρώτη Βρετανίδα αστροναύτης, είπε σε ένα συνέδριο το 2017 ότι υπάρχει μια αδημοσίευτη έκθεση της NASA που εξετάζει το ζήτημα της σεξουαλικής επιθυμίας των μελών ενός διαστημικού πληρώματος, κατά τη διάρκεια πιθανών μελλοντικών αποστολών στον Άρη. Η Sharman είπε ότι η αναφορά συνιστούσε τα διαστημικά πληρώματα να αποτελούνται από άτομα του ίδιου φύλου - "μόνο άνδρες ή μόνο γυναίκες" - ώστε να υπάρχει καλύτερη συνοχή στην ομάδα», αναφέρει η Guardian.

Και συνεχίζει το δημοσίευμα: «Τα ευρήματα από μία προκαταρκτική μελέτη, που περιλάμβανε τη λήψη σπέρματος από 10 υγιείς δότες, υποδηλώνουν ότι "η πιθανότητα δημιουργίας μιας ανθρώπινης τράπεζας σπέρματος εκτός των ορίων της Γης" υπάρχει, σύμφωνα με τους ερευνητές».

Η μελέτη παρουσιάστηκε την Κυριακή στην ετήσια συνέλευση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας (ESHRE) στην Βιέννη.

Η Montserrat Boada, από το κέντρο υγείας Dexeus Mujer στην Βαρκελώνη, η οποία παρουσίασε τη μελέτη μαζί με τους συναδέλφους της είπε: «Ορισμένες μελέτες δείχνουν μια σημαντική μείωση στην κινητικότητα ενός φρέσκου, ανθρώπινου δείγματος σπέρματος. Δεν υπάρχει όμως καμία αναφορά σε πιθανές επιπτώσεις των διαφορών στη βαρύτητα σε κατεψυγμένους ανθρώπινους γαμέτες, η μεταφορά των οποίων από τη Γη στο διάστημα σε αυτήν την κατάσταση είναι εφικτή».

«Μια ομάδα δειγμάτων σπέρματος που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτή τη μελέτη εκτέθηκαν σε μικροβαρύτητα με τη βοήθεια ενός μικρού αεροβατικού αεροσκάφους. Στη συνέχεια, τα δείγματα υποβλήθηκαν σε έλεγχο γονιμότητας και αναλύθηκαν ως προς την συγκέντρωση, την κινητικότητα και την κατάτμηση του DNA. Δεν εντοπίστηκαν σημαντικές διαφορές ανάμεσα στα δείγματα που είχαν "πετάξει" και σε εκείνα που παρέμειναν στο έδαφος. Οι ερευνητές επισήμαναν ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για την πλήρη κατανόηση των συνεπειών από τις συνθήκες του διαστήματος, όπως τα διαφορετικά επίπεδα βαρύτητας, και ότι το σπέρμα θα πρέπει να εκτεθεί σε συνθήκες παρόμοιες με του διαστήματος για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους», αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας.

«Η καλύτερη επιλογή μας θα ήταν να πραγματοποιήσουμε το πείραμα σε μια αληθινή διαστημική πτήση, όμως η πρόσβαση είναι πολύ περιορισμένη», εξήγησε η Boada.
ΣΟΚ: Πληρώματα αστροναυτών από γυναίκες θα μπορούν να αναπαραχθούν στο διάστημα χωρίς την ανδρική παρουσία Reviewed by PLOUMISTOS on 8:00 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.