================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Ανακοίνωση για τα «Αδερφάκια» της Γης στα 12,5 έτη φωτός απόσταση

⍆Νέα ανακάλυψη από αστρονόμους αναζωπυρώνει και ενισχύει το ενδιαφέρον ....για τους εξωπλανήτες και το ενδεχόμενο κάποιος ή κάποιοι από αυτούς να φιλοξενούν ζωή. Ομάδα επιστημόνων εντόπισε δύο πλανήτες που παρουσιάζουν τα ίδια χαρακτηριστικά με της Γης στο πλανητικό σύστημα Teegarden, σε απόσταση 12,5 ετών φωτός από το δικό μας ηλιακό σύστημα.

Η μελέτη της επιστημονικής ομάδας δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Astronomy & Astrophysics και περιγράφουν δύο πλανήτες, τον B και τον C, όπως έχουν ονομαστεί προς το παρόν, οι οποίοι διαγράφουν τροχιά γύρω από το άστρο Teegarden και είναι πολύ πιθανό να έχουν νερό και επιφάνεια που να μοιάζει με της Γης.

Την ομάδα που εντόπισε τους δύο πλανήτες, απαρτίζουν επιστήμονες από το Ινστιτούτο Αστροφυσικής των Καναρίων Νήσων, το Πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν, στη Γερμανία, καθώς και από άλλα πανεπιστήμια. Το Teegarden είναι ένας κόκκινος νάνος και ανακαλύφθηκε το 2003. Είναι λίγο μικρότερο από τον Ήλιο μας και η θερμοκρασία του στην επιφάνειά του, αγγίζει τους 4.900 βαθμούς Φαρενάιτ.

Η μελέτη της επιστημονικής ομάδας είχε διάρκεια τρία χρόνια, κατά τα οποία επιβεβαιώθηκε η τροχιά των δύο πλανητών γύρω από τον κόκκινο νάνο. Επόμενο βήμα είναι η έρευνα για το αν οι δύο πλανήτες είναι βραχώδεις και αν υπάρχει νερό στην επιφάνεια ή το εσωτερικό τους.

See the impressive video about the new @CARMENES_exopl discovery of planets around Teegarden's star: Artist's impression (A. Hougardy). © Universität Göttingen CC BY-SA 3.0.
23 people are talking about this
Ανακοίνωση για τα «Αδερφάκια» της Γης στα 12,5 έτη φωτός απόσταση Reviewed by PLOUMISTOS on 8:02 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.