Ποιες είναι πιθανές ασθένειες που μπορεί να κολλήσουμε όταν φιλάμε τα κατοικίδιά μας

Ποιες είναι πιθανές ασθένειες που μπορεί να κολλήσουμε όταν φιλάμε τα κατοικίδιά μας

⍆Όταν ο σκύλος ή η γάτα μας μας φιλάει στο στόμα, κοινώς μας γλείφει, συνήθως... το λαμβάνουμε σαν μια φυσική έκφραση στοργής. 

Τι κι αν μας γεμίζουν με σάλια! 
Εφόσον τα θεωρούμε μέλη της οικογένειάς μας, τα φιλιά στο τριχωτό μουσουδάκι τους είναι ο τρόπος μας να δείξουμε κι εμείς την αγάπη μας γι' αυτά. 

 Έχετε όμως αναρωτηθεί ποτέ αν είναι καλό να φιλάτε για τη γάτα σας για παράδειγμα ή αν κάνει καλό να αφήνετε τον σκύλο σας να σας γλύφει με τη γλώσσα του; Οι ειδικοί φαίνεται να είναι της άποψης ότι «Το να φιλάμε τα κατοικίδιά μας στο στόμα δεν είναι ιδιαίτερα καλή ιδέα» λέει ο Omai Garner, καθηγητής παθολογίας και διευθυντής της κλινικής μικροβιολογίας του Ιατρικού κέντρου του UCLA. «Και δεν είναι μόνο όσα υπάρχουν στο σάλιο τους. Τα κατοικίδιά μας περνούν τη μισή ζωή τους μυρίζοντας γωνίες και περιττώματα άλλων ζώων, οπότε είναι λογικό να περιμένει κανείς οι μύτες τους να είναι γεμάτες βακτήρια και ιούς». Ωστόσο το ερώτημα εξακολουθεί να υπάρχει: αυτά τα μικρόβια μπορούν να μας βλάψουν;

Η στοματική σας υγεία
Έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς, έχουν δείξει ότι οι γάτες και τα σκυλιά μοιράζονται μερικούς από τους ίδιους τύπους μικροβίων, οι οποίοι προκαλούν περιοδοντική ασθένεια (ασθένεια των ούλων). Ωστόσο, δεν υπάρχουν επιστημονικά αποδεδειγμένα στοιχεία που να μαρτυρούν ότι η επαφή με τα κατοικίδια ζώα είναι εκείνη που μεταδίδει αυτά τα βακτήρια στους κηδεμόνες τους.

 Μια μελέτη του 2015, με δείγμα από το στόμα τεσσάρων σκυλιών και των ιδιοκτητών τους (συμπεριλαμβανομένων 2 ανθρώπων που δεν είχαν σκυλιά), έδειξε ότι τα βακτηρίδια των σκύλων δεν δύνανται να επιβιώσουν σε χαμηλότερο pH-πιο όξινο είναι το ανθρώπινο στόμα. 

Η μελέτη έδειξε επίσης ότι το συχνό βούρτσισμα των δοντιών θα απομάκρυνε τα περισσότερα βακτηρίδια που μεταφέρθηκαν από τα κατοικίδια ζώα. Ωστόσο, αν τελικά κάποια βακτηρίδια εξακολουθήσουν να υπάρχουν, είναι πιθανόν να αρρωστήσετε;

Δυστυχώς, δεν είναι και αδύνατο.
Ο κίνδυνος μόλυνσης Οι περισσότερες ασθένειες, όπως η γρίπη των πτηνών, προέρχονται από ζώα που δεν συνηθίζουμε να έχουμε για κατοικίδια. Ωστόσο, και τα σκυλιά και οι γάτες μπορούν να φέρουν μικρόβια που είναι ικανά να μας κάνουν να αρρωστήσουμε. Αυτό είναι γενικά σπάνιο, σύμφωνα με το CDC (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών), όταν αγγίζετε το κατοικίδιο σας με το χέρι σας, ωστόσο η επαφή με το στόμα, τη μύτη και τα μάτια, προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία. 

Οι περιοχές αυτές είναι πιο ευάλωτες και απορροφούν πιο εύκολα τα μικρόβια από το ζώο. Επίσης, μπορεί να κολλήσετε τα μικρόβια σε περίπτωση που το σκυλί σας, σας γλείψει το δάχτυλο και έπειτα εσείς τρίψετε το μάτι σας. Γι' αυτό προτείνεται μετά την επαφή με το ζώο, η καλή πλύση των χεριών.

Τι μπορείτε (θεωρητικά) να κολλήσετε;
Υπάρχουν πολλές ασθένειες που θα μπορούσατε ενδεχομένως να κολλήσετε από το φιλί της γάτας ή του σκύλου σας. Το πιο πιθανό όμως – αν και αυτό είναι επίσης αρκετά σπάνιο-είναι μια γαστρεντερική (συνήθως όχι πολύ σοβαρή) ασθένεια. 

 Για παράδειγμα, το CDC επισημαίνει ότι η καμπυλοβακτηρίωση είναι μια από τις πιο συνηθισμένες ασθένειες, η οποία μπορεί να μεταδοθεί στην άνθρωπο από τις γάτες και τους σκύλους. Το βακτήριο μπορεί να μεταδοθεί μέσω των κοπράνων του ζώου, το οποίο μπορεί να μην φαίνεται άρρωστο. Πως γίνεται αυτό; Μα οι γάτες και οι σκύλοι τείνουν να γλείφουν τα κόπρανα τους.

Η καμπυλοβακτηρίωση μπορεί να προκαλέσει διάρροια, πόνο στο στομάχι και πυρετό στους ανθρώπους. Η λαμβλίαση, ή αλλιώς giardiasis, είναι ένα άλλο μικροσκοπικό παράσιτο που μπορεί να κολλήσετε και μπορεί να προκαλέσει διάρροια, πόνο στο στομάχι, ναυτία, αέρια και έμετο σε γάτες, σκύλους και ανθρώπους. 

 Η ασθένεια cat-scratch, παρουσιάζεται όταν η γάτα έχει μολυνθεί με το βακτήριο bartonella και έπειτα σας δαγκώσει ή σας γρατζουνίσει αρκετά, έτσι ώστε να σκίσει το δέρμα σας. Στους ανθρώπους, αυτά τα βακτήρια μπορούν να οδηγήσουν σε συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη όπως πυρετό, κεφαλαλγία, μειωμένη όρεξη και κόπωση. Επίσης, το γρατζούνισμα μπορεί να σας προκαλέσει πρήξιμο και πόνο της πληγής. 

 Αυτές οι ασθένειες δεν θεωρούνται σοβαρές και είναι πιο εύκολο να εμφανιστούν σε ανθρώπους με ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα, όπως π.χ. στους ηλικιωμένους και σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ήδη άλλα προβλήματα υγείας. Οι εγκυμονούσες γυναίκες πρέπει να γνωρίζουν για την τοξοπλάσμωση, την ασθένεια που προκαλείται από το παράσιτο Toxoplasma gondii. 

Η τοξοπλάσμωση μπορεί να εξαπλωθεί όταν η έγκυος γυναίκα έρθει σε επαφή με τα περιττώματα της γάτας και μπορεί να προκαλέσει μόλυνση του εμβρύου, ακόμα και αν η έγκυος γυναίκα δεν εμφανίσει κανένα σύμπτωμα.

Στο τέλος της ημέρας, είναι μάλλον απίθανο να αρρωστήσετε από το κατοικίδιο σας αλλά όλοι οι ειδικοί συμφωνούν πως θα ναι καλύτερο να δείξετε την αγάπη σας με άλλους τρόπους. ί.

Με στοιχεία από το self.com - lifo.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Ποιες είναι πιθανές ασθένειες που μπορεί να κολλήσουμε όταν φιλάμε τα κατοικίδιά μας
Ποιες είναι πιθανές ασθένειες που μπορεί να κολλήσουμε όταν φιλάμε τα κατοικίδιά μας
Ποιες είναι πιθανές ασθένειες που μπορεί να κολλήσουμε όταν φιλάμε τα κατοικίδιά μας
https://www.nooz.gr/images/900/900/698495
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2019/05/blog-post_878.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2019/05/blog-post_878.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content