================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι η συνείδηση συνεχίζει να υπάρχει και μετά το θάνατό μας

⍆Γνωρίζουμε ότι έρχεται σε όλους αργά ή γρήγορα. Ο θάνατος είναι το μόνο βέβαιο πράγμα...
σε αυτή τη ζωή.

Σε ένα πράγμα επίσης στο οποίο πολλοί από εμάς συμφωνούν είναι η μεταθανάτια ζωή, αλλά τώρα οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν ότι αν και η καρδιά μας μπορεί να σταματήσει να χτυπά, η συνείδησή μας συνεχίζει να υπάρχει.

Βρετανοί επιστήμονες μελέτησαν πάνω από 2000 άτομα και ισχυρίστηκαν ότι η σκέψη συνεχίζει να υπάρχει μετά το θάνατο και δηλώνουν πως έχουν επίσης βρει στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι οι εξωσωματικές εμπειρίες ισχύουν σε όσους έχουν φύγει από τη ζωή και έχουν επανέλθει. Οι περισσότεροι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο εγκέφαλος δεν είναι πια ενεργός αφού σταματήσει η καρδιά να αντλεί αίμα για 30 δευτερόλεπτα και ότι επίσης η συνειδητή επίγνωση σταματά να υφίσταται.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Southampton όμως διαφωνούν και έχουν αποδείξει ότι η επίγνωση είναι παρούσα μέχρι και 3 λεπτά μετά το θάνατό μας. Ο Dr. Sam Parnia, κύριος ερευνητής της μελέτης δήλωσε: «Κόντρα στην κοινή πεποίθηση, ο θάνατος δεν είναι μια συγκεκριμένη στιγμή, αλλά μια πιθανότατα αναστρέψιμη διαδικασία που συμβαίνει όταν μια σοβαρή ασθένεια ή ατύχημα σταματούν τη λειτουργία της καρδιάς, του πνεύμονα και των πνευμόνων.

Οι απόπειρες που γίνονται για την αντιστροφή αυτής της διαδικασίας αποκαλούνται καρδιοαναπνευστική ανάνηψη. Όμως, αν αυτές οι απόπειρες δεν πετύχουν, το αποτέλεσμα ονομάζεται θάνατος». Το 40% των επιζώντων από μια καρδιακή προσβολή δήλωσε ότι αφού ανακοινώθηκε ότι είναι κλινικά νεκροί, εκείνοι μπορούσαν να ανακαλέσουν κάποια μορφή επίγνωσης.

«Αυτό δείχνει ότι περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να παρουσιάζουν νοητική δραστηριότητα αρχικά, αλλά ύστερα χάνουν τις αναμνήσεις, είτε λόγω των επιδράσεων του εγκεφαλικού τραυματισμού, είτε των καταπραϋντικών φαρμάκων», εξηγεί ο Dr. Parnia. Ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα ευρήματα ήταν εκείνο ενός 57χρονου άνδρα, ο οποίος μετά από μια καρδιακή προσβολή μπορούσε να θυμηθεί τα πάντα με ακρίβεια• όσα συνέβησαν ενώ ήταν προσωρινά νεκρός.

Μόνο το 2% των ασθενών είπε ότι η εμπειρία έμοιαζε με εκείνη μιας «εξωσωματικής εμπειρίας», όταν δηλαδή κάποιος έχει απόλυτη επίγνωση του περιβάλλοντός του μετά το θάνατο. Το 50% όμως των ασθενών αναφέρει πως ένιωσε φόβο παρά επίγνωση.

Ο Dr. Parnia εξήγησε: «Αυτό είναι σημαντικό, καθώς πολύ συχνά υποθέταμε ότι οι εμπειρίες που σχετίζονται με το θάνατο είναι μάλλον ψευδαισθήσεις ή παραισθήσεις που συμβαίνουν είτε πριν σταματήσει ή καρδιά ή αφού ξεκινήσει ξανά η λειτουργία της, και όχι μια εμπειρία που αντιστοιχεί στα «αληθινά» γεγονότα όταν η καρδιά δεν χτυπά.

«Σε αυτή την περίπτωση, η συνείδηση και η επίγνωση φαίνεται να εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια των 3 λεπτών όπου δεν υπάρχει καρδιακός παλμός. Αυτό είναι παράδοξο, αφού ο εγκέφαλος τυπικά σταματά να λειτουργεί 20-30 δευτερόλεπτα αφού σταματήσει να χτυπά και δεν επανέρχεται μέχρι να επανέλθει και η καρδιά. Επιπλέον, οι λεπτομερείς αναμνήσεις της οπτικής επίγνωσης σε αυτή την περίπτωση επιβεβαιώνονται από τα πραγματικά γεγονότα».

Το διάβασα στο news.com.au

Στ. Πλουμιστός
Ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ που συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από το 2000 ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης ανθρώπων, ενώ παράλληλα είναι είναι SPIRITUAL ENERGY HEALIΝGMAN έχοντας την δική του μεθοδολογία.

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής,. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Για πληροφορίες : www.globalattract.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι η συνείδηση συνεχίζει να υπάρχει και μετά το θάνατό μας Reviewed by PLOUMISTOS on 11:35 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.