================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Στο Βόλο το Yiannis Karygiannis Trio

⍆Το Yiannis Karygiannis Trio, αποτελείται από τους Γιάννη Καρύγιαννη στο πιάνο... και στη σύνθεση, Alessio Bruno [IT] στο κοντραμπάσο και Richie Struck [DE] στα τύμπανα.

Οι τρεις καταξιωμένοι μουσικοί με έδρα το Ρότερνταμ της Ολλανδίας και με δράση σε Ευρώπη και Ασία, ενώνουν τις εμπειρίες τους, το στυλ και τη μουσικότητά τους, έχοντας ως γνώμονα το πάθος για την πρωτοτυπία και την πρόκληση, πάνω σε διαφορετικά ρεπερτόρια και μουσικά είδη. Ενσταλάζουν το βάθος και την ευαισθησία τους, στις λυρικές μελωδίες και στους πολυρυθμούς των τεχνικά απαιτητικών συνθέσεων του πρώτου προσωπικού δίσκου του Γιάννη Καρυγιάννη, Retrospection.

Το Yiannis Karygiannis Trio, στο δίσκο αυτό, δημιουργεί μία σχεδόν κινηματογραφική εμπειρία που ενσωματώνει ήχους διαφορετικών χωρών, πολιτισμών και περιόδων, από τη Βόρεια Θάλασσα μέχρι το Αιγαίο.

Σε κάθε εμφάνισή τους, επιδιώκουν να προσφέρουν στο κοινό μία μεταφορική και σχεδόν απτική εμπειρία, εικόνες και συναισθήματα που είναι άμεσα αναγνωρίσιμα ως καθημερινά και ανθρώπινα.

Ο Γιάννης Καρύγιαννης μεγάλωσε στην Χαλκίδα και επηρεάστηκε από την μεσογειακή, την τζαζ, την ροκ και την κλασική μουσική. Μετά το πέρας των μουσικών σπουδών του σε Ελλάδα και Ολλανδία, ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια στο Ρότερνταμ.

Το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ Retrospection είναι αποτέλεσμα της αναζήτησής του για καινούργιους τρόπους ζύμωσης των επιρροών του, σε ένα πολυεπίπεδα πλούσιο και αφηγηματικό σύγχρονο έργο. Μελωδικότητα, λυρισμός, ευαισθησία, εκρηκτικότητα και τόλμη είναι λέξεις που χαρακτηρίζουν τα μουσικά τοπία αυτού του άλμπουμ.

Ο Γιάννης Καρυγιάννης έχει παίξει σε διάφορες συναυλίες με τοπικούς και παγκοσμίως γνωστούς καλλιτέχνες όπως οι Marshall Gilkes, Andy Hunter και Ilja Rheingoud (Codarts Big Band), Freddy Briant και Rubin Hein (PCC Big Band), Ben Van Gelder και Reinier Baas «Young Lions», (στούντιο Metropole Orchestra), Ysa Bermejo & Impact, Aktas Ertogan και Alexandra Alden, με εμφανίσεις σε διάσημους χώρους όπως De Doelen, Lantaren Venster, The Grand Theater και το Jazzcafe Dizzy.

Το βράδυ της Παρασκευής 1 Μαρτίου 2019 στις 10.15 το Yiannis Karygiannis Trio θα εμφανιστεί στο καφέ-χώρο εικαστικής έκφρασης «Περισπωμένη» (Πλαστήρα 4). 
Η είσοδος κοστίζει 3 ευρώ.
(Πληροφορίες: 2421024133)
Στο Βόλο το Yiannis Karygiannis Trio Reviewed by PLOUMISTOS on 11:44 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.