================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Φρένο τα tablets και τα smartphones για τους ιερείς και τους ιεροψάλτες

⍆Ο ψηφιακός “Ισοκράτης” είναι μία εφαρμογή που έχει μπει πλέον δυναμικά σε κάθε ναό... καλύπτοντας κάθε κενό που παρουσιάζεται όταν υπάρχει έλλειψη ιεροψαλτών. 

 Η εφαρμογή αυτή δίνει τη δυνατότητα μουσικής συνοδείας της κύριας μελωδίας στη Βυζαντινή μουσική με ανθρώπινη φωνή, έτσι ώστε να καλύπτεται τυχόν κενό κατά τη διάρκεια μίας λειτουργίας. 

Σύμφωνα με έγγραφο της Ιεράς Συνόδου, τέτοια φαινόμενα είναι πολύ διαδεδομένα το τελευταίο διάστημα. Χωρίς να θέλει να πάει κόντρα στο ρεύμα της εποχής και γνωρίζοντας την έλλειψη ανθρωπίνου δυναμικού ώστε να στελεχωθούν αρκούντως οι ναοί, η Ιερά Σύνοδος συστήνει την λελογισμένη χρήση της τεχνολογίας. 

Συστήνει επίσης σε όποια περίπτωση θεωρείται αναγκαία η χρήση της τεχνολογίας, αυτή να γίνει συγκεκαλυμμένα ώστε να μην “σκανδαλίζονται οι πιστοί”. Δίνει και παράδειγμα που λέει ότι καλό θα ήταν όταν γίνεται η χρήση της εφαρμογής αυτής, τότε να μην κρατάει ο ιερέας το τάμπλετ ή το κινητό στο χέρι αλλά να το ακουμπάει στο αναλόγιο.
Φρένο τα tablets και τα smartphones για τους ιερείς και τους ιεροψάλτες Reviewed by PLOUMISTOS on 11:32 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.