================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

H Ιαπωνία επιβάλλει στα transgender άτομα να... στειρώνονται προτού αλλάξουν το φύλο στα διαβατήριά τους!

⍆Το ανώτατο δικαστήριο της Ιαπωνίας επιβεβαίωσε την ισχύ ενός νόμου που ουσιαστικά... επιβάλλει στα transgender άτομα να... στειρώνονται, προτού τους δοθεί το δικαίωμα να αλλάξουν το φύλο στα επίσημα έγγραφά τους.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο νόμος αυτός παραμένει συνταγματικός, παρότι εκφράζονται ανησυχίες για τον βαθμό στον οποίο αντανακλά τις μεγάλες άλλαγές στις κοινωνικές αξίες της Ιαπωνίας.

Οι διατάξεις του συγκεκριμένου νόμου απαιτούν από οποιοδήποτε άτομο θέλει να αλλάξει το φύλο με το οποίο γεννήθηκε στα επίσημα κρατικά του έγγραφα, να υποβληθεί προηγουμένως «σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης των αναπαραγωγικών του αδένων», δηλαδή των όρχεων και των ωοθηκών, ώστε να του δοθεί η σχετική άδεια.

Ο ίδιος νόμος απαιτεί το εν λόγω άτομο «να διαθέτει σώμα και γεννητικά όργανα που να παραπέμπουν στο αντίθετο φύλο από εκείνο στο οποίο γεννήθηκε».

Ο 45χρονος Takakito Usui, διεμφυλικός άνδρας που γεννήθηκε γυναίκα, κατέθεσε αίτηση ακύρωσης του παραπάνω νόμου, όταν του απαγορεύτηκε να αλλάξει το καταχωρισμένο φύλο του (θήλυ) στο διαβατήριό του.

Δικαιολογώντας την απόφασή τους, οι Ιάπωνες δικαστές υπογράμμισαν ότι η υπάρχουσα νομοθεσία έχει ως στόχο να αποτρέψει προβλήματα στις σχέσεις γονέων με παιδιά, που μπορεί να οδηγήσουν σε σύγχυση και αναταραχή στην κοινωνία. Αν και αναγνώρισαν την παρεμβατική φύση του νόμου, οι δικαστές έκριναν ότι οι διατάξεις του δεν είναι αντισυνταγματικές, υπογραμμίζοντας πάντως την ανάγκη να αναθεωρηθεί ξανά στο μέλλον ώστε να προσαρμοστεί στην αλλαγή των οικογενειακών και κοινωνικών αξιών.
H Ιαπωνία επιβάλλει στα transgender άτομα να... στειρώνονται προτού αλλάξουν το φύλο στα διαβατήριά τους! Reviewed by PLOUMISTOS on 9:52 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.