================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Το βίντεο του Στ. Πλουμιστού για τις αλλαγές που φέρνει η επιμήκυνση του προσδόκιμου ζωής

⍆Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ένα αυξημένο επιστημονικό, κοινωνικό και πολιτικό ενδιαφέρον...
για τις επερχόμενες μελλοντικά δημογραφικές αλλαγές σε διεθνές επίπεδο.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον δεν εστιάζεται αποκλειστικά στο μέλλον του παγκόσμιου πληθυσμού.

Αν και δεν θα έπρεπε δυστυχώς συνδέεται όλο και περισσότερο με τις πιθανές κοινωνικο-οικονομικές επιπτώσεις, οι οποίες προκύπτουν από τις δημογραφικές αλλαγές αλλά και από τις προοπτικές σχεδιασμού και υλοποίησης των αντίστοιχων πολιτικών σε συγκεκριμένους τομείς, μεταξύ των οποίων, η εκπαίδευση, η αγορά εργασίας και η κοινωνική ασφάλιση. Στο πλαίσιο αυτό, η αύξηση του προσδόκιμου ζωής και η μείωση της γονιμότητας αποτελούν χωρίς καμία αμφιβολία τη σημαντικότερη εξέλιξη στην ιστορία των πληθυσμών.

Η διάρκεια υγιούς ζωής στην Ε.Ε., δηλαδή χωρίς να έχει εκδηλωθεί κάποια ασθένεια στη ζωή του ατόμου, κυμαίνεται από 60 έως 73 έτη. Ενώ, η βρεφική θνησιμότητα έχει περισσότερες από δέκα μονάδες διαφορά στην ψαλίδα μεταξύ κρατών.

Για παράδειγμα, η μείωση των καρδιαγγειακών νοσημάτων κατά 10% θα μπορούσε να εξοικονομήσει 20 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως στις χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα.

Στις αλλαγές που φέρνει η επιμήκυνση του προσδόκιμου ζωής πρέπει οι άνθρωποι να εκπαιδευτούν και προσαρμοστούν (τις περισσότερες φορές δυστυχώς βίαια).

Μια πρώτη προσέγγιση κάνω με το βίντεο αυτό...Περιεργάσου με ΕΔΩ
Το βίντεο του Στ. Πλουμιστού για τις αλλαγές που φέρνει η επιμήκυνση του προσδόκιμου ζωής Reviewed by PLOUMISTOS on 12:13 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.