================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Έρευνα: Τα επαγγέλματα που καταγράφουν «υπερσυγκέντρωση» απασχόλησης στην Ελλάδα

⍆Μία αποκαλυπτική έρευνα πραγματοποιήθηκε πρόσφατα και παρουσιάζεται σε έκθεση.... του Μηχανισμού Διάγνωσης Αναγκών για την αγορά εργασίας.

Η έρευνα καταγράφει υπερσυγκέντρωση σε πολύ λίγα και συγκεκριμένα από τα συνολικά 126 επαγγέλματα που υπάρχουν στη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα, το 1/4 του πληθυσμού δηλώνει ότι είναι είτε πωλητής ή αγρότης ή υπάλληλος γενικών καθηκόντων.

Ένα ακόμη 1/4 των μισθωτών είναι δημόσιοι υπάλληλοι, αγρότες πολυετών και μη καλλιεργειών, εργαζόμενοι στο λιανικό εμπόριο σε ειδικευμένα καταστήματα, καθώς και εργαζόμενοι στην παροχή υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο.

Σχετικά με τη δυναμική τους, στις πρώτες θέσεις βρίσκονται οι υπάλληλοι γενικών καθηκόντων, οι πωλητές σε καταστήματα, οι σερβιτόροι και οι βοηθοί παρασκευής τροφίμων.

Ακολουθούν επαγγέλματα όπως οι υπάλληλοι πληροφόρησης πελατών και οι επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού και μαθηματικού κλάδου (βοηθοί λογιστών).

Οι δραστηριότητες υπηρεσιών εστίασης κατέγραψαν τις περισσότερες νέες θέσεις εργασίας από το 2014 έως το 2017 (με διακυμάνσεις μεταξύ των ετών), κάτι που δεν εκπλήσσει, δεδομένης της αυξανόμενης αντιπροσώπευσης στην αγορά εργασίας επαγγελμάτων που συνδέονται με τον τουρισμό.
Έρευνα: Τα επαγγέλματα που καταγράφουν «υπερσυγκέντρωση» απασχόλησης στην Ελλάδα Reviewed by PLOUMISTOS on 11:59 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.