Την πόλωση επιστρατεύει η κυβέρνηση με το «προεκλογικό» διάγγελμα Τσίπρα από την Ιθάκη

Την πόλωση επιστρατεύει η κυβέρνηση με το «προεκλογικό» διάγγελμα Τσίπρα από την Ιθάκη

⍆Τον τρόπο με τον οποίο θα πορευτεί η κυβέρνηση από εδώ και πέρα και μέχρι τις εκλογές,...
όποτε αυτές γίνουν, περιέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας στο διάγγελμά του από την Ιθάκη από το οποίο απουσίασε εντελώς η όποια αυτοκριτική για την τριετία της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι ενδεικτικό ότι ακόμα και για το δημοψήφισμα και την αντιστροφή του «όχι» του λαού σε «ναι», ο πρωθυπουργός το μόνο που βρήκε να πει είναι ότι ο λαός «ποτέ δεν αποδέχτηκε τη μοίρα που του επιφύλασσαν οι ισχυροί. Και έγραψε νέες σελίδες αντίστασης».

Στο μεγαλύτερο κομμάτι του διάρκειας 7 λεπτών και 40 δευτερολέπτων διάγγελμά του για την έξοδο από τα Μνημόνια ο Αλέξης Τσίπρας κινηθήκε στη γραμμή της πόλωσης προειδοποιώντας ότι «δεν θα ξεχάσουμε τα πρόσωπα που οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια» ενώ δεν πέρασε απαρατήρητη και η επίθεση - χωρίς να τους κατονομάσει - στους Λουκά Παπαδήμο και Γιάννη Στουρνάρα.

Παράλληλα έκανε ειδική αναφορά στους «μνηστήρες» που σύμφωνα με τον ίδιο «πιθυμούν να δουν το καράβι ξανά να θαλασσοδέρνεται και το λαό ξανά στα αμπάρια» και «που τρέμουν στην ιδέα μιας ανεξάρτητης δικαιοσύνης».

Επί της ουσίας ο Αλέξης Τσίπρας θα εστιάσει την ρητορική του στα μνημόνια 1 και 2 αφήνοντας στην άκρη το αχρείαστο τρίτο μνημόνιο που ίδιος υπέγραψε το 2015.


Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κυβερνητικός του εταίρος Πάνος Καμμένος, ο οποίος σε δήλωσή του μετά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ, είπε ότι στόχος παραμένει «να πληρώσουν όλοι εκείνοι οι οποίοι σε συνέργεια με τους νταβατζήδες, με τους εργολάβους της μεταπολίτευσης που εργολαβικά κατείχαν την διακυβέρνηση του τόπου εις βάρος του λαού και του πλούτου του. Να πληρώσουν ποινικά εκείνοι που απέκτησαν μέσα ενημέρωσηςμόνο και μόνο για να αποφύγουν την ποινική τους δίωξη για εγκλήματα που διέπραξαν».

Κυριάκος Μητσοτάκης:
 «Θλιβερή παράσταση»

Σε υψηλούς τόνους αντέδρασαν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το πρωθυπουργικό διάγγελμα από την Ιθάκη.

«Ήταν μια ακόμη θλιβερή παράσταση του κ. Τσίπρα», σύμφωνα με την έκφραση που χρησιμοποίησε ο αρχηγός της ΝΔ στην απαντητική δήλωσή τους.

«Δυστυχώς, ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να εμμένει στο διχαστικό του λόγο», επέμεινε ο κ. Μητσοτάκης. «Σκηνοθετεί και πάλι ψεύτικα γεγονότα, όπως έκανε το βράδυ της τραγωδίας στο Μάτι. Τότε που, σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, άκουγε τις διαβεβαιώσεις των υπουργών του ότι όλα έβαιναν καλώς, ενώ την ίδια ώρα δεκάδες Έλληνες καίγονταν. Γι’ αυτό, σε μια μόνο φράση έχει δίκιο. Οι Έλληνες δεν είναι λωτοφάγοι. Δεν θα ξεχάσουν ποτέ».

Όπως σχολιάζουν γαλάζιοι επιτελείς, ο κ. Τσίπρας κατέφυγε σε διάφορες ατυχείς αναφορές στην Οδύσσεια. «Ο συμβολισμός της Ιθάκης είναι λάθος: Δεν έχει φτάσει το τέρμα της διαδρομής. Από χθες τελείωσε η φτηνή χρηματοδότηση της χώρας, αλλά από σήμερα έρχονται και νέα σκληρά μέτρα και βαριές δεσμεύσεις που έχει υπογράψει ο κ. Τσίπρας. Και αυτό συνέβη λόγω του καταστροφικού πρώτου εξαμήνου του 2015 και της επιλογής του διαβόητου Γιάνη Βαρουφάκη».

Γεννηματά: Φαντασιώνεται ότι είναι ο σύγχρονος Οδυσσέας
«Ο κ. Τσίπρας φαντασιώνεται πως είναι ο σύγχρονος Οδυσσέας», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Γεννηματά για να συμπληρώσει: «Απεδείχθη όμως ένας αδίστακτος μνηστήρας της εξουσίας, με μεγάλο κόστος για την Ελλάδα και τους Έλληνες».

«Μίλησε σήμερα για "ημέρα λύτρωσης", αλλά είναι ο ελληνικός λαός που πληρώνει τα δυσβάσταχτα λύτρα», συνέχισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε: «Το αχρείαστο και επώδυνο Μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έληξε, αλλά τα προβλήματα είναι εδώ, παραμένουν και ταλανίζουν τον λαό».

«Οι τυχοδιωκτισμοί του κ. Τσίπρα το 2015, κόστισαν 200 δισ. ευρώ,οδήγησαν σε νέα σκληρότερα μέτρα, σε διαρκή επιτροπεία, διόγκωσαν το δημόσιο χρέος, έβαλαν θηλιά στο λαιμό του Ελληνικού λαού. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν ξεχνούν τις διχαστικές και τις πελατειακές λογικές, τον καθεστωτισμό, τον λαϊκισμό, την δημαγωγία, τις ψεύτικες υποσχέσεις, τον κυνισμό και την απανθρωπιά. Ακόμη και σήμερα δεν δίστασε να επιδοθεί σε κήρυγμα μίσους και διχασμού. Ως εδώ. Θα πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη για τα χαμένα χρόνια και τις αχρείαστες θυσίες και όχι να πανηγυρίζουν» κατέληξε η κυρία Γεννηματά.

ΚΚΕ: Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν
«Τη λαϊκή ρήση “εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν”, θύμισε ο πρωθυπουργός με το διάγγελμα, προσπαθώντας να κρύψει ότι η δήθεν “νέα εποχή” βασίζεται στα “αποκαΐδια” των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας» δήλωσε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Η κυβέρνηση δε δεσμεύεται για την κατάργηση ούτε ενός μέτρου που επιβλήθηκε στο λαό με τα μνημόνια. Αντίθετα, δεσμεύεται σε όλους τους τόνους ότι οι αναδιαρθρώσεις θα συνεχιστούν και ο λαός θα πρέπει να ξεχάσει όλα όσα έχασε και να συμβιβαστεί με κάποια ψίχουλα» παρατήρησε ο ΓΓ του ΚΚΕ

Η εμμονή με την επικοινωνία
Την εμμονή της παρούσας κυβέρνησης με την επικοινωνία ανέδειξε η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ιθάκη. Ο Αλέξης Τσίπρας, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και οι λοιποί του Μεγάρου Μαξίμου ενέδωσαν εν τέλει στον πειρασμό να στήσουν πανηγυρικό σκηνικό, παρά τις νωπές μνήμες της τραγωδίας στο Μάτι.

Το παρασκήνιο της απόφασης έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθότι ο πρωθυπουργός και οι στενοί συνεργάτες δεν επιβεβαίωναν, μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας, τις διαρροές για την επιλογή της Ιθάκης. Έγκυρες πηγές αναφέρουν πως τη μετάβαση δεν την γνώριζε ούτε καν ο δήμαρχος του νησιού, ενώ στον... ύπνο πιάστηκε και η βουλευτής Κεφαλονιάς Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, που συνόδευσε τον πρωθυπουργό στην Ιθάκη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιλογή της μαγνητοσκόπησης -και όχι της απευθείας μετάδοσης του διαγγέλματος- έκρυβε το φόβο του Αλέξη Τσίπρα για σαρδάμ, ενώ φέρεται πως για το τελικό αποτέλεσμα χρειάστηκαν πάνω από μία λήψεις.

Πάντως, η τακτική μυστηρίου που ακολουθεί η κυβέρνηση δεν είναι καινούργια. Με οδηγό τον αιφνιδιασμό και την ελλιπή ενημέρωση -ή και παραπλάνηση, κάποιες φορές- για απλές κινήσεις του πρωθυπουργού πορεύεται το Μέγαρο Μαξίμου από το 2015. Πρόσφατο παράδειγμα, ο “εορτασμός” για τη συμφωνία με τα Σκόπια, όπου κρατούσαν κρυφή την τοποθεσία και την ημέρα της υπογραφής στις Πρέσπες. Ως πολυμήχανος Οδυσσέας της επικοινωνίας, ο πρωθυπουργός επέλεξε μέχρι τελευταία στιγμή να μείνει κρυφό.

Ωστόσο, διέρρευσε ανεπίσημα την είδηση για την Ιθάκη, ούτως ώστε να εκτιναχθεί στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση, με βασικό στόχο τον αποπροσανατολισμό της κριτικής από την πραγματικότητα, που δεν είναι άλλη από τις συνθήκες εποπτείας της επόμενης ημέρας. Η τελική ανακοίνωση για την «επίσκεψη» του Αλέξη Τσίπρα έγινε το πρωί της Τρίτης με μια λακωνική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού: «Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει σήμερα στην Ιθάκη όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη».

Στις συσκέψεις του πρωθυπουργικού επιτελείου στην Ηρώδου Αττικού προκρίθηκε, λοιπόν, η πρόταση να μεταβεί ο Αλέξης Τσίπρας στην Ιθάκη, ως εναλλακτική της σχεδιαζόμενης φιέστας, που ματαιώθηκε λόγω της φωτιάς στο Μάτι. Οι εισηγήσεις ήταν να γίνει εκτός Μεγάρου Μαξίμου, διότι θεωρήθηκε ως μία ευκαιρία να γράψει ιστορία με φόντο τη θάλασσα, ως την άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος τη περιπέτειας, που είναι το Καστελόριζο. Να μην συνδυαστεί με τον Γιώργο Παπανδρέου και την είσοδο στα Μνημόνια, αλλά με έναν Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συμβολίζει τον σύγχρονο ήρωα.

Βασικός άξονας της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, λοιπόν, η επικοινωνία, εξ ου και το επικολυρικό μελό, με στόχο να δοθεί ένας συμβολικός χαρακτήρας στο προεκλογικό διάγγελμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Η χρήση των λέξεων από την Οδυσσεία του Ομήρου είχε στόχο την εμφάνιση του ίδιου ως σωτήρα που οδήγησε την χώρα στην Ιθάκη της και να στείλει το διακύβευμα των εκλογών, γεγονός που αντιληφθηκαν οι αγορές, καθότι το ελληνικό χρηματιστήριο σημείωσε πτώση. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μία ομιλία που θύμιζε αρχηγό κόμματος, δίνοντας σαφές στίγμα για το πώς θα κυλήσει η προεκλογική περίοδος.

Το διάβασα στο protothema.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Την πόλωση επιστρατεύει η κυβέρνηση με το «προεκλογικό» διάγγελμα Τσίπρα από την Ιθάκη
Την πόλωση επιστρατεύει η κυβέρνηση με το «προεκλογικό» διάγγελμα Τσίπρα από την Ιθάκη
Την πόλωση επιστρατεύει η κυβέρνηση με το «προεκλογικό» διάγγελμα Τσίπρα από την Ιθάκη
https://i1.prth.gr/images/963x541/files/2018-08-22/tsipras_main01.jpg
https://i.ytimg.com/vi/ziq7vOY4ea4/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/08/blog-post_641.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/08/blog-post_641.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content