================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Εκδηλώσεις στον Βόλο για την Πανσέληνο του Αυγούστου 2018

⍆Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει από το 2002 με επιτυχία τις εκδηλώσεις... της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία, όπως και στον Βόλο, στο κοινό, σε μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού. 

Η Πανσέληνος του Αυγούστου 2018 έχει ενταχθεί στις εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018. 

Ο εορτασμός της Πανσελήνου του Αυγούστου 2018 θα κορυφωθεί την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018, ημέρα της Πανσελήνου, με εκδηλώσεις που εκκινούν από τις 24 Αυγούστου, συνεχίζονται στις 25 και ολοκληρώνονται στις 27 Αυγούστου. 

Σε 132 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας θα πραγματοποιηθούν 95 εκδηλώσεις (μουσικές συναυλίες, ποιητικές βραδιές, παρατήρηση του έναστρου ουρανού, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις χορού, ξεναγήσεις, προβολές ταινιών) ενώ θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων 37 χώροι και μουσεία. Υπενθυμίζεται ότι η Πανσέληνος του Αυγούστου 2017 προσέλκυσε πάνω από 75.000 επισκέπτες που κατέκλυσαν αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την επικράτεια. 

Η είσοδος σε όλους τους χώρους είναι ελεύθερη για το κοινό. 

Στη Μαγνησία, προβλέπονται:

Σάββατο 25 Αυγούστου
Αρχαιολογικός Χώρος Φθιωτίδων Θηβών (Ν. Αγχιάλου) – Βασιλική Α Αγίου Δημητρίου ώρα 21:00 (έως 23:00) : Μουσική εκδήλωση με την πολυφωνική Χορωδία Αλεξανδρούπολης, με έργα Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αγχιαλιτών Αθήνας και τον Σύλλογο Γυναικών Νέας Αγχιάλου. Θα δημιουργηθεί περισχοίνηση στον Χώρο, για την ασφάλεια των θεατών. Απαγορεύεται αυστηρώς το κάπνισμα και η κατανάλωση τροφίμων καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Κυριακή 26 ΑυγούστουΑύλειος Χώρος Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου ώρα 21:00 (έως 23:00): Μουσικοθεατρική παράσταση – αφιέρωμα στον Ν. Καββαδία. Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.
Εκδηλώσεις στον Βόλο για την Πανσέληνο του Αυγούστου 2018 Reviewed by PLOUMISTOS on 9:57 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.