================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2018 στο Βόλο 21 Ιουνίου 2018

⍆Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής έρχεται και πάλι στην πόλη μας...Φέτος όπως κάθε χρόνο αυτές τις μέρες, βρισκόμαστε σε ένα δημιουργικό αναστάτωμα: το καλοκαίρι έφτασε, η μέρα μεγάλωσε, η θερμοκρασία ανεβαίνει, η διάθεση αλλάζει..
Όλα αυτά συμβαίνουν την περίοδο πριν την κορύφωση του ηλιοστασίου. Δηλαδή της ημέρας της Μουσικής!

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε και πάλι στο μεγαλύτερο συλλογικό event της πόλης του Βόλου- αλλά και της Ελλάδας, ίσως του κόσμου!
Την Πέμπτη 21 Ιουνίου που είναι η μεγαλύτερη μέρα του έτους θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε πληθώρα από συναυλίες και δράσεις πολιτισμού. Πάντα χωρίς είσοδο, το πρόγραμμα που απαρτίζεται από δράσεις δημοτικώνσυνόλων, ιδιωτικών πρωτοβουλιών και συλλογικών συνεργιών υπόσχεται να μας βγάλει στο δρόμο , με αφορμή πολιτιστική!
H πόλη γεμίζει νότες, γεμίζει μουσική και δημιουργία!

Στο πλαίσιο εκδηλώσεων του θεσμού της Γιορτής πανελλαδικά, η τοπική διοργάνωση του Βόλου κατέχει μια περίοπτη θέση ως μια από τις πιο πλούσιες, με τη μεγαλύτερη συμμετοχή κοινού.
Μέσα στα 11 χρόνια από την εναρκτήρια εκδήλωση του 2007 έχουμε υποδεχθεί σε υπαίθριες σκηνές πάνω από 550 σχήματα, δηλαδή 2200 μουσικούς και Djs!
Λεωνίδας Μπαλάφας, Παύλος Παυλίδης, Θεοδοσία Τσάτσου, Olga Kouklaki, Imam Baildi, Mikro, Planet of Zeus και απο το εξωτερικό Up Bustle & Out (Αγγλία), Dan Le Sac & Scroobius Pip (Αγγλία), Fallulah (Δανία) και πάρα πολύ άλλοι καλλιτέχνες, δώσανε μέσα στα περασμένα 10 χρόνια το ηχητικό στίγμα τους μπροστά στο κοινό του Βόλου και δημιουργήσανε μοναδικές στιγμές.
Η πολιτιστική αξία της διοργάνωσης παρακινεί και κρατάει δημιουργικά ενεργό το κέντρο της Ελλάδας, με νέες ιδέες και άφθονες καλλιτεχνικές δράσεις για όλους. Αρκετά ανερχόμενα σχήματα παίζουν πρώτα στην εκδήλωση αυτή πριν γνωρίσουν μετέπειτα επιτυχία. Όλα τα είδη της μουσικής, όλες οι ηλικίες, ολη η πόλη, όλες οι εκδηλώσεις χωρίς είσοδο. 

Δείτε το βίντεο από τις περσινές εκδηλώσεις του Βόλου εδώ για να πάρετε έμπνευση.

Ακολουθώντας το ανοικτό κάλεσμα συμμετοχών (δείτε σχετικό trailer ) προέκυψαν δεκάδες συμμετοχές από σχήματα και καλλιτέχνες όλων των ειδών, από όλη την Ελλάδα.
Φέτος για πρώτη φορά η φόρμα υποβολής συμμετοχής έγινε με ένα ενιαίο τρόπο σε κάθε πολη από τις 45 που συμμετέχουν στη Γιορτή, με αποτέλεσμα να έχουμε ένα κοινό database που μοιράζεται το δίκτυο των συνεργαζόμενων κατα τόπους συντονιστών. Αποτέλεσμα, η μεγαλύτερη σε έκταση ανοικτή συμμετοχή στη μεγάλη Γιορτή.


Στο πλαίσιο των φετινών δράσεων που ενώνουν σημεία της πόλεις με διάφορα είδη μουσικής και ανερχόμενους ή και γνωστούς καλλιτέχνες στην ίδια σκηνή, θα έχουμε δράσεις εκ των οποίων οι χαρακτηριστικότερες:
Συναυλία της Καμεράτας Νέων του Δημ. Ωδείου Βόλου στην παραλία του Βόλου, εκδήλωση στο χώρο του Τσαλαπάτα με τη σύμπραξη του Μουσείου Πλινθοκεραμοποιείας Ν & Σ Τσαλαπάτα, εμφάνιση στην παραλία του Βόλου το Σάββατο 23 Ιουνίου της αγαπητής Μαρίζας Ρίζου στο ντεμπούτο της στην πολη, παρέλαση με ορχήστρα 42 πνευστών Schlossruugger από την Ελβετία που θα παραμείνουν στην πόλη για 4 ημέρες, εμφάνιση του Δημήτρη Αποστολάκη (Χαίνηδες) στον πεζόδρομο πίσω από το Επιλελητήριο, blues & rock λαιβάκια στα στενά της Κουμουνδούρου και Τάκη Οικονομάκη, jazz σουαρέ σε rooftop πανω απο την πόλη, Dj parties στα Παλιά και αρκετές ακόμα δημιουργικές νότες..

Όλα τα events είναι χωρίς αντίτιμο και μας προσκαλούν να συμμετάσχουμε, να τα παρακολουθήσουμε και να περιπλανηθούμε- μια πραγματική αφορμή να αφήσουμε τις όποιες δυσκολίες και να ανοίξουμε την πόρτα, να μετατρέψουμε τις σκέψεις σε χαμόγελα και την παρουσία μας στο δημόσιο χώρο σε πραγματική γιορτή. Γιατί όταν η Μουσική γιορτάζει είμαστε όλοι καλεσμένοι και μονο η μουσική μπορεί να μας ενώσει όλους.

Οι εκδηλώσεις που είναι μια συνδιοργάνωση του ΔΟΕΠΑΠ Δηπεθε Δήμου Βόλου- Αντιδημαρχία Πολιτισμού, τελούν υπο την αιγίδα της Αντιπεριφέρειας Μαγνησίας & Β.Σποράδων.
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων είναι μια σύμπραξη της μη κερδοσκοπικής εταιρίας πολιτισμου Plenty και συμμετέχουν δημιουργικά το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς, το Δημοτικό Ωδείο Βόλου, το Φεστιβάλ Βόλου και άτυπες ομάδες με πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής.
Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2018 στο Βόλο 21 Ιουνίου 2018 Reviewed by PLOUMISTOS on 8:54 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.