Οι λύσεις να αφήσετε τον πόνο και το θυμό και να προχωρήσετε με αυτοπεποίθηση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Οι λύσεις να αφήσετε τον πόνο και το θυμό και να προχωρήσετε με αυτοπεποίθηση

⍆Αργά ή γρήγορα, λιγότερο ή περισσότερο, είναι αναπόφευκτο ότι θα απογοητεύεστε...
από τους ανθρώπους. Είτε είναι ένας φίλος που ακυρώνει τελευταία στιγμή κάποιο σχέδιό σας, ένας γείτονας που συμπεριφέρεται αγενώς, κάποιο οικογενειακό μέλος που δεν εμφανίζεται σε μια σημαντική περίσταση, ένας συνάδελφος που αντιδρά ανταγωνιστικά απέναντί σας, ένας/μία σύντροφος που σας απατά, η απογοήτευση είναι και αυτή μέρος της ζωής.

Ο χρόνος λιγοστεύει όλο και περισσότερο, το στρες φτάνει στα ύψη και αυτά επιβαρύνουν τις σχέσεις. Δεν μπορείτε να σταματήσετε τους ανθρώπους από το να αντιδρούν άσχημα ή από το να σας απογοητεύουν, αλλά δεν χρειάζεται να τους επιτρέπετε να σας εκτροχιάζουν από την πορεία προς μια ευτυχισμένη και επιτυχημένη ζωή.

Οι λύσεις να αφήσετε τον θυμό και να προχωρήσετε με αυτοπεποίθηση

1. Αφήστε χώρο στα συναισθήματά σας
Η απόρριψη, η απογοήτευση ή η προδοσία μπορεί να πυροδοτήσουν συναισθήματα λύπης, άγχους ή θυμού. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε αυτά τα συναισθήματα, παρά να προσπαθείτε να τα κρύψετε κάτω από το χαλί. Οι άνθρωποι έχουμε την έμφυτη τάση να διαμορφώνουμε έμπιστες, σταθερές σχέσεις με τους άλλους και να αναζητάμε τη στήριξη και την αγάπη τους στις δύσκολες στιγμές. Οι πρόγονοί μας ζούσαν σε φυλές και οι ισχυροί κοινωνικοί δεσμοί στο εσωτερικό τους αύξαναν τις πιθανότητες όλων να επιβιώσουν σε περίπτωση επίθεσης, πείνας ή δύσκολων καιρικών συνθηκών.

Γι’ αυτό, είναι φυσικό να νιώθουμε απογοητευμένοι, όταν οι άνθρωποι που εμπιστευόμαστε, δεν είναι εκεί για εμάς, όταν τους χρειαζόμαστε. Αν εκφράσετε τα συναισθήματά σας με λόγια και αν τα εντοπίσετε ακριβώς στο σώμα σας, θα μπορέσετε να νιώσετε λίγο καλύτερα. Επίσης, είναι καλό να αναρωτηθείτε αν αυτά που νιώθετε όντως δικαιολογούνται από την κατάσταση ή αν τρέφονται και μεγεθύνονται από παρελθοντικές απογοητεύσεις. Προσπαθήστε να εστιάσετε στην παρούσα κατάσταση, εκτός αν υπάρχει κάποιο ισχυρό μοτίβο που επαναλαμβάνεται και χρειάζεται να αντιμετωπίσετε.

2. Αναγνωρίστε τις ανικανοποίητες ανάγκες σας
Το επόμενο βήμα είναι να ανακαλύψετε το γιατί νιώθετε τόσο απογοητευμένοι ή προδομένοι. Σκεφτείτε ποιες είναι εκείνες οι ανάγκες σας που δεν ικανοποιήθηκαν από την απόκριση του άλλου ατόμου. Χρειάζεστε κατανόηση, ενσυναίσθηση, στήριξη, συντροφικότητα, αφοσίωση ή προσοχή; Αφήστε ελεύθερο τον εαυτό σας να νιώσετε όλες εκείνες τις ανικανοποίητες ανάγκες, που πιθανότατα συνδέονται με τις παιδικές σας εμπειρίες από τα άτομα που σας φρόντιζαν. Οι ανάγκες σας προέρχονται μόνο από αυτή την κατάσταση ή μήπως οι παρελθοντικές σας εμπειρίες σας κάνουν πιο αντιδραστικούς και ευαίσθητους στην ανάγκη που δεν ικανοποιήθηκε;

Για παράδειγμα, αν πάντα οι άλλοι περίμεναν από εσάς να παίρνετε την ευθύνη, όταν τα άλλα σας αδέρφια τη γλύτωναν, αυτό μπορεί να αναζωπυρώνει την τωρινή σας εμπειρία, όπως το ότι δεν λαμβάνετε στήριξη από το/τη σύντροφό σας. Προσπαθήσετε να ξεχωρίσετε το παρελθόν από το παρόν. Νιώστε την απογοήτευση της ανικανοποίητης ανάγκης σας και ύστερα σκεφτείτε αν μπορείτε να αποδεχτείτε αυτή την κατάσταση ή αν θέλετε να κάνετε κάτι γι’ αυτή.

3. Φροντίστε τον εαυτό σας

Υπάρχει τρόπος να ικανοποιήσετε μόνοι σας αυτή την ανάγκη; Για παράδειγμα, αν έχετε σχεδιάσει να δείτε μια ταινία και ο φίλος σας το ακυρώνει την τελευταία στιγμή, μπορείτε να πάτε να τη δείτε μόνοι σας. Μήπως υπάρχουν άλλοι φίλοι που μπορούν να έρθουν μαζί σας; Αν η ανάγκη σας είναι η στήριξη και η ανακούφιση, βρείτε τρόπο να ανακουφίσετε τον εαυτό σας, κάνοντας ένα χαλαρωτικό, ζεστό μπάνιο ή μια βόλτα. Αν χρειάζεστε πρακτική βοήθεια, δοκιμάστε να τη ζητήσετε από άλλα άτομα ή από υπηρεσίες, έστω και επί πληρωμή.

Το σημαντικό είναι να μην τα παρατήσετε και βυθιστείτε στην παθητική πικρία. Σκεφτείτε τι θα έκαναν οι άλλοι στη θέση σας. Μπορεί να βοηθηθείτε αν καταγράψετε τα συναισθήματά σας και αν προσπαθήσετε να είστε πιο επιεικείς απέναντι στον εαυτό σας, αντί να γεμίζετε ενοχές μέσω αυστηρής κριτικής, όταν οι άλλοι συμπεριφέρονται άσχημα.

4. Αποφασίστε αν χρειάζεται να μιλήσετε
Σκεφτείτε αν θα ήταν παραγωγικό να μιλήσετε για τα συναισθήματα απογοήτευσης ή προδοσίας. Είναι το άλλο άτομο ικανό να ακούσει το μήνυμα ή τα μόνα που θα λάβετε σε απάντηση θα είναι άμυνα και επίθεση; Ξεχωρίστε πότε είναι σημαντικό να δίνετε μια μάχη και πότε αξίζει η προσπάθεια. Τι είναι αυτό που αναμένετε από μια τέτοια συζήτηση (π.χ. μια συγγνώμη, μια προσπάθεια να διορθωθούν τα πράγματα, μια υπόσχεση για το μέλλον);

Αν αποφασίσετε να μιλήσετε, σκεφτείτε πώς θα μπορούσατε να το κάνετε αυτό συνειδητά, αντί για μια οργισμένη αντίδραση, που θα επιδεινώσει τα πράγματα. Αν είναι μια δύσκολη συζήτηση, ίσως είναι καλύτερο να κάνετε πρώτα μια πρόβα για το τι θα πείτε.

5. Εξετάστε τις προσδοκίες σας
Σκεφτείτε για το αν οι προσδοκίες σας είναι λογικές γι’ αυτή την κατάσταση και αν το άτομο είναι ικανό να κάνει αυτό που προσδοκάτε εσείς. Για παράδειγμα, η αδερφή σας μπορεί να είναι πολύ απασχολημένη με το νέο της μωρό ή με μια προθεσμία στη δουλειά της και γι’ αυτό να μη σας καλεί τόσο συχνά. Προσπαθήστε να μην τα παίρνετε όλα τόσο προσωπικά.

Προσαρμόστε ανάλογα τις προσδοκίες και τη συμπεριφορά σας. Επίσης, σκεφτείτε αν όντως επικοινωνείτε τις προσδοκίες σας αυτές ξεκάθαρα και ευγενικά στους άλλους. Αν πρόκειται για έναν καλό φίλο ή ένα αγαπημένο πρόσωπο, εξετάστε πρώτα την πιθανότητα η αντίδρασή τους να ήταν ζήτημα καλής πρόθεσης, εκτός αν υπάρχουν ξεκάθαρα στοιχεία για το αντίθετο.

6. Θέστε όρια αν χρειαστεί
Αν το άλλο άτομο εμφανίζει ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο απογοήτευσης ή προδοσίας, σκεφτείτε τι χρειάζεται να κάνετε για να προστατέψετε τον εαυτό σας. Αν έχετε μιλήσει ξεκάθαρα και το άλλο άτομο συνεχίζει να μη συμπεριφέρεται υπεύθυνα ή να μην αλλάζει τη συμπεριφορά του, πώς μπορείτε να φροντίσετε εσείς οι ίδιοι τον εαυτό σας; Μήπως είναι καλύτερα να βλέπετε το άλλο άτομο λιγότερο συχνά ή να μετατρέψετε τη σχέση σας σε κάτι πιο τυπικό;

Αποφασίστε αν πρόκειται για ένα άτομο που συνεχίζετε να θέλετε στη ζωή σας ή αν η ενέργειά σας αξίζει να διοχετευτεί αλλού. Ίσως είναι καλύτερα να του δείξετε ότι δεν θα ανεχτείτε άλλες απογοητεύσεις, ψέματα ή άσχημη μεταχείριση. Γνωστοποιήστε του ποιες θα είναι οι συνέπειες, αν συνεχίσει τη συγκεκριμένη συμπεριφορά. Τα όρια θα σας κάνουν να νιώσετε συναισθηματική ασφάλεια και θα επαναφέρουν την αίσθηση αυταξίας και αυτοσεβασμού σας.

Υπενθύμιση: Όταν οι άνθρωποι σας απογοητεύουν, μάθετε να είστε εσείς αυτοί που θα στηρίξετε τον εαυτό σας. Αποδεχτείτε και επεξεργαστείτε τα συναισθήματά σας, να είστε επιεικείς με αυτά, ψάξτε να βρείτε τον τρόπο να ικανοποιήσετε τις ανάγκες σας, μιλήστε ή θέστε αυστηρά όρια, αν χρειαστεί. Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να προσπαθήστε να μάθετε από την εμπειρία και να μην αφήνετε τόσο χώρο στους άλλους να σας απογοητεύουν. Έχετε την επιλογή για το πώς να αντιδράτε, ακόμα κι αν δεν έχετε επιλέξει την κατάσταση.

Το διάβασα στο enallaktikidrasi.com
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,430,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1948,ΑΠΟΨΕΙΣ,42,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,107,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,694,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,128,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,754,ΒΙΝΤΕΟ,189,ΒΟΛΟΣ,59,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1814,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,151,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,110,ΕΛΛΑΔΑ,873,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,25,ΕΡΕΥΝΕΣ,46,ΖΩΗ,142,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,37,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,39,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,384,Κόσμος,9508,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,46,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,366,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1519,Πολιτική,6798,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5935,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,73,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,341,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1102,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2592,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,36,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,88,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,618,Eco-News,2754,GP - info,5,voice healing therapy,36,
ltr
item
Ploumistos.com: Οι λύσεις να αφήσετε τον πόνο και το θυμό και να προχωρήσετε με αυτοπεποίθηση
Οι λύσεις να αφήσετε τον πόνο και το θυμό και να προχωρήσετε με αυτοπεποίθηση
Οι λύσεις να αφήσετε τον πόνο και το θυμό και να προχωρήσετε με αυτοπεποίθηση
https://personalexcellence.co/files/man-on-mountain-silhouette.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/05/blog-post_53.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/05/blog-post_53.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content