================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Η Αθήνα του «Χρυσού Αιώνα» του Περικλή έρχεται σε μία μοναδική εικονική αναπαράσταση

⍆Μια διαδραστική περιήγηση στην Αθήνα του 5ου αιώνα π.Χ., όπου θα ανασυντίθενται μπροστά... στα μάτια του, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό στο σινεθόλο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», από τις 24 Μαρτίου.

Οι θεατές, με την παράσταση «Διαδραστική Περιήγηση στην Ακρόπολη των Αθηνών», θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τα εντυπωσιακά κτίρια του ιερού βράχου, τον Παρθενώνα και τον εντυπωσιακό διάκοσμό του στις φυσικές τους διαστάσεις μαζί με όσες λεπτομέρειες διασώζονται από τις καταγραφές.

Ναοί και αγάλματα όπως το Αρρηφόριον, το Ιερό του Διός Πολιέως, το Ιερό της Αρτέμιδος Βραυρωνίας, η Χαλκοθήκη και φυσικά το χρυσελεφάντινο άγαλμα της θεάς Αθηνάς δίνουν μία εικονογραφημένη αποτύπωση όλων όσων τα ιστορικά βιβλία περιγράφουν στις μελέτες τους. 

Για το 45λεπτο αυτό έργο συνεργάστηκαν ζωγράφοι, 3D modelers, προγραμματιστές και αρχαιολόγοι ενώ επιστήμονες του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσάρμοσαν την προβολή για τις ανάγκες της «ΘΟΛΟΥ» και με τη βοήθεια του καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας Πάνου Βαλαβάνη ολοκληρώθηκε η διαδικασία.

Πειραιώς 254, Ταύρος, 2122540000, από 24/3, Γενική είσοδος: € 10, μειωμένο εισιτ.: € 8
Η Αθήνα του «Χρυσού Αιώνα» του Περικλή έρχεται σε μία μοναδική εικονική αναπαράσταση Reviewed by PLOUMISTOS on 3:02 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.