================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Στ. Πλουμιστός: Η κίνηση του σώματος στα όνειρα, συνδέεται με πραγματικά σήματα

⍆Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι η κίνηση του σώματος στα όνειρα, συνδέεται με πραγματικά σήματα...
Ο Daniel Ollis, συγγραφέας για τα συνειδητά όνειρα και σύμβουλος στην διαδικτυακή πλατφόρμα για τα όνειρα Dreams Cloud, παρουσιάζοντας το έργο του στο συνέδριο, ανέφερε ότι είχε πρόθεση να δημιουργήσει μια μέθοδο για τη σύλληψη και την προσομοίωση της συμπεριφοράς των κινήσεων στα όνειρα. Η παρουσίαση περιελάμβανε την επίδειξη ενός κινούμενου avatar σε ένα iPad που δημιουργήθηκε από πραγματικά δεδομένα ενός κοιμισμένου συμμετέχοντα και εμφανιζόταν να αποτυπώνει το όνειρο του στις κινήσεις του σώματος του.

Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι η κίνηση του σώματος στα όνειρα, συνδέεται με πραγματικά σήματα στους μύες του κοιμόμενου σώματος, σήματα που εμφανίζονται στους ίδιους μύες που εμπλέκονται στη συμπεριφορά των ονείρων. Ακόμα κι αν δεν βλέπουμε το σώμα να κινείται κατά τη διάρκεια του ύπνου REM, οι δυσδιάκριτες συσπάσεις και η δραστηριότητα του, εμφανίζονται σε ένα ηλεκτρικό επίπεδο στις μυϊκές ίνες του σώματος. Για παράδειγμα, το περπάτημα ή το τρέξιμο σε ένα όνειρο θα στείλει σήματα και συσπάσεις στους μύες των ποδιών και των ποδιών και ο χαιρετισμός ή το πιάσιμο στέλνει σήματα στο βραχίον, στον καρπό και τα χέρια.

Λόγω αυτού, οι ερευνητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν αισθητήρες ηλεκτρομυογραφίας (EMG) για να μετρήσουν και να παρακολουθήσουν τις σωματικές κινήσεις που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του ύπνου REM και κατά πάσα πιθανότητα κατά τη διάρκεια των ονείρων. Μόλις συλλεχθούν τα ηλεκτρομυογραφικά σήματα EMG από διάφορους μύες, το λογισμικό μπορεί στη συνέχεια να τα χρησιμοποιήσει για να αποκρυπτογραφήσει και να ανακατασκευάσει τις ονειρικές κινήσεις που αντιπροσωπεύουν.

Για αυτή την μελέτη, τα δεδομένα συλλέχθηκαν από το Cognitive Neuroscience Lab του Πανεπιστήμιου του Τέξας. Για μία νύχτα, δύο συμμετέχοντες κοιμήθηκαν ξεχωριστά στο εργαστήριο και οι ερευνητές παρακολουθήσαν τον ύπνο τους για να προσδιορίσουν πότε βρίσκονταν σε ύπνο REM. Ο ύπνος του κάθε συμμετέχοντα καταγράφηκε για ένα σύνολο επτά κύκλων REM. Τα σήματα EMG καταγράφηκαν από το δεξιό και αριστερό τετρακέφαλο στο άνω μέρος των ποδιών και τοποθετήθηκαν επίσης στον άνω βραχίονα (περιοχή του τρικέφαλου) και στο πηγούνι. Κατεγράφησαν επίσης και οι κινήσεις των ματιών.Οπότε οι ενδείξεις αποτυπώνονταν από τα μάτια, το πηγούνι, το μπράτσο και τα πόδια. Αρχικά, οι ενδείξεις ποδιού και μπράτσου «φορτώθηκαν» σε αντίστοιχες στήλες δεδομένων μυών του λογισμικού OpenSim, προκειμένου να απεικονίσουν απλές κινήσεις των ποδιών και των βραχιόνων.

Μετά από αυτή τη μέθοδο, ένας προγραμματιστής κλήθηκε να δημιουργήσει μια πλήρη εικόνα της προσομοίωσης ολόκληρου του σώματος της κίνησης στο όνειρο. Προγραμμάτισε τα σήματα EMG των ονείρων-μυών να εμφανιστούν στο avatar, μετατρέποντας τις τιμές των μυών από τα μάτια, το πηγούνι, το δεξί χέρι και τα δύο πόδια σε χαρακτηριστικές γωνίες του σώματος ενός ανθρώπινου μοντέλου.


Το έργο αυτό είναι μόνο ένα πρώτο βήμα για την αποτύπωση των κινήσεων στα όνειρα και είναι ένα σχετικά απλό πρωτότυπο, αλλά πρόκειται να αποτελέσει μία απόδειξη της ιδέας για την προσομοίωση των κινήσεων στα όνειρα. Ο στόχος είναι να αναπτυχθούν πιο πολύπλοκες και ακριβείς μέθοδοι ψηφιακής καταγραφής και αναδημιουργίας εικόνων των ονείρων, ιδιαίτερα της συμπεριφοράς της κίνησης στα όνειρα.

Το διάβασα στο psychologytoday.comVoice Healing Therapy -
Ενημερωθείτε για το πως μπορεί να δημιουργηθούν προσωπικά ηχοθεραπευτικά αρχεία που μπορούν να λύσουν το πρόβλημά σας - Δείτε τις πληροφορίες ΕΔΩ

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης (Life Coach) και παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος και καθοδηγητής της προσωπικής ενέργειας).

Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και κλινικές δοκιμές, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing Therapy" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας για τη νοητική απεικόνιση θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου στο youtube ΕΔΩ
Ενημερωθείτε για την ηχοθεραπευτική μέθοδο μου ΕΔΩ
Για πληροφορίες : www.globalattract.gr

Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
Στ. Πλουμιστός: Η κίνηση του σώματος στα όνειρα, συνδέεται με πραγματικά σήματα Reviewed by PLOUMISTOS on 3:27 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.