Σε υψηλούς τόνους Αλ. Τσίπρας και Κυρ. Μητσοτάκης για τη Novartis στη Βουλή

Σε υψηλούς τόνους Αλ. Τσίπρας και Κυρ. Μητσοτάκης για τη Novartis στη Βουλή

⍆Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη η συζήτηση στη Βουλή επί της συγκρότησης Προανακριτικής... Επιτροπής για την υπόθεση της Novartis, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη να διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

Κυρ. Μητσοτάκης: Θα τελειώσετε πολιτικά κ. Τσίπρα με μια κάλπη, όχι με δέκα

Πρώτος έλαβε τον λόγο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος επεσήμανε, απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, ότι «σε μία Δημοκρατία δεν μπορείτε “να τελειώσετε” τους πολιτικούς σας αντιπάλους όσο και να το προσπαθείτε». «Εσείς θα τελειώσετε πολιτικά κ. Τσίπρα. Με τον μόνο τρόπο που αλλάζουν οι κυβερνήσεις στις Δημοκρατίες. Με εκλογές. Με μία κάλπη και όχι με δέκα, όπως κάνετε σήμερα», πρόσθεσε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι είναι επικίνδυνη όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και για τη Δημοκρατία. «Παρεμβαίνετε στο έργο της Δικαιοσύνης. Μετατρέπετε την δημόσια τηλεόραση σε εργαλείο απροκάλυπτης κυβερνητικής προπαγάνδας. Καλλιεργείτε τη συνωμοσιολογία και τη χυδαιότητα στον πολιτικό διάλογο», συνέχισε.

Επεσήμανε, δε, ότι «δυστυχώς η Ελλάδα δεν είναι μία κανονική χώρα σήμερα, γιατί δεν έχει μία κανονική κυβέρνηση», τονίζοντας πως αν η Ελλάδα είχε ακολουθήσει την αναπτυξιακή τροχιά των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών «δεν θα ήμασταν σήμερα μια ασθενής χώρα».

Συνεχίζοντας να εκτοξεύει βέλη στην κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθηκε «γιατί εξαιρείτε τον κ. Κουρουμπλή από τη διερεύνηση της υπόθεσης;». «Πώς γίνεται ένας νυν υπουργός να υπογράψει ο ίδιος, για τον εαυτό του, ότι παραγράφηκε το δικό του ενδεχόμενο αδίκημα απιστίας περί την υπηρεσία, και ταυτόχρονα να κατηγορεί άλλους που ήταν υπουργοί πριν 10 χρόνια;», συνέχισε, τονίζοντας πως στελέχη της Ν.Δ. ζήτησαν να εξαιρεθούν από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «σκάνδαλο Novartis υπάρχει». Όπως συμπλήρωσε, «δεν το ανακάλυψαν όμως τα λαγωνικά της κυβέρνησης, αλλά οι αμερικάνικες αρχές και το FBI». «Μας πρωτομιλήσατε για την υπόθεση Novartis εδώ και έναν χρόνο. Από τότε τι κάνατε γι’ αυτό; Ποιους ελέγχους έχετε ξεκινήσει; Ποια μέτρα πήρατε κατά της εταιρείας; Τι κάνατε με το κύκλωμα των γιατρών και τις υπερσυνταγογραφήσεις; Ποιος παραπέμφθηκε; Ποιος ξηλώθηκε;», διερωτήθηκε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε την κυβέρνηση «μην τολμήσετε να κλείσετε την Προανακριτική Επιτροπή χωρίς να έρθουν όλα στο φως». Όπως είπε, Δικαιοσύνη με κατασκευασμένα κατηγορητήρια δεν υπάρχει σε μια Δημοκρατία. «Οι μάρτυρες πρέπει να καταθέσουν ενώπιον της Επιτροπής και κατ’ αντιπαράσταση με τους εγκαλούμενους πολιτικούς», συμπλήρωσε.

Επανέλαβε, δε, ότι «η δική μας θέση είναι καθαρή. Φως στο σκοτάδι. Να μάθουμε την αλήθεια, να ξηλώσουμε το κύκλωμα, να τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονται, όποιοι και αν είναι». «Στήστε μια κάλπη με ένα ερώτημα. Ναι ή όχι στη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής. Σε αυτό το ερώτημα ψηφίζουμε ναι», συνέχισε.

Αλ. Τσίπρας: Ήταν φυσικό φαινόμενο το σκάνδαλο Novartis; - Δεν τα φάγαμε μαζί

Αμέσως μετά τον πρόεδρο της Ν.Δ., τα μεσάνυχτα, στο βήμα ανέβηκε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος ανέφερε ότι «ποτέ άλλοτε σκάνδαλα με πολιτικές προεκτάσεις δεν έμειναν ορφανά πολιτικής ευθύνης». «Υπάρχει σκάνδαλο Novartis, είπε ο κ. Μητσοτάκης. Αφού λοιπόν υπάρχει ένα ερώτημα έχω. Πώς έγινε αυτό το σκάνδαλο. Φύτρωσε; Ήταν ένα φυσικό φαινόμενο; Ποιοι έφταιξαν γι'αυτό το σκάνδαλο;», διερωτήθηκε ο Πρωθυπουργός.

«Όσοι κυβερνούσατε όλα αυτά τα χρόνια, δεν παίρνατε τίποτα χαμπάρι για αυτό το σκάνδαλο; Δεν μιλάμε εδώ για μικροποσά. Μιλάμε για ποσά που επηρέασαν ευθέως τη δημοσιονομική πορεία της χώρας», συνέχισε ο κ. Τσίπρας. Σημείωσε επίσης ότι «δεν πρόκειται να μιλήσω από αυτό εδώ το βήμα ως εισαγγελέας» και πρόσθεσε ότι θα μιλήσει πολιτικά και όχι νομικά. «Και ερωτώ για όλο αυτό το σκάνδαλο της σπατάλης, της κακοδιαχείρισης, πολιτική ευθύνη υπάρχει;», συμπλήρωσε.

Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για «πρωτοφανή επίθεση κατατρομοκράτησης, εκφοβισμού και λυσσαλέας παρέμβασης στο έργο των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών», καθώς και για προσβολή των θεσμών και της Δημοκρατίας, ενώ τόνισε ότι η υπόθεση θα προχωρήσει και θα αποδοθεί Δικαιοσύνη «θέλουν δε θέλουν».

«Αντί με θάρρος να αναλάβετε την πολιτική ευθύνη που σας αναλογεί έχετε εξαπολύσει μία επίθεση κατατρομοκράτησης», τόνισε, ενώ σχολιάζοντας την τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά επεσήμανε ότι «είπε πάνω από 20 φορές θα λογοδοτήσετε. Θα έφτιαξε πάνω από δέκα ειδικά δικαστήρια για εμένα. Ούτε ο Ρωχάμης δεν είχε τόσες κατηγορίες».

Είπε επίσης ότι «αποδεικνύεται πως δεν τα φάγαμε μαζί», σημειώνοντας ότι «τα έφαγε μια οικονομική, κοινωνική - πολιτική ελίτ που έστησε επί δεκαετίες τα δίκτυα της εξουσίας της και παραθεσμικούς μηχανισμούς επιρροής και εκβιασμών. Τα ονοματεπώνυμα της, θα τα βρείτε στις χρυσές λίστες των φορολογικών παραδείσων».

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από την εθνική αντιπροσωπεία να επιλέξει τον μοναδικό θεσμικό δρόμο για τη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis, υπερψηφίζοντας τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην αναβάθμιση και από τον οίκο Moody’s. Σχολίασε σκωπτικά ότι δεν γνώριζε ο κ. Μητσοτάκης πως τη στιγμή που μιλούσε «δόθηκε ένα άλλο ύπουλο χτύπημα της διεθνούς συνωμοσίας του καπιταλισμού», με την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας από τον διεθνή οίκο Moody's.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σε υψηλούς τόνους Αλ. Τσίπρας και Κυρ. Μητσοτάκης για τη Novartis στη Βουλή
Σε υψηλούς τόνους Αλ. Τσίπρας και Κυρ. Μητσοτάκης για τη Novartis στη Βουλή
Σε υψηλούς τόνους Αλ. Τσίπρας και Κυρ. Μητσοτάκης για τη Novartis στη Βουλή
http://www.naftemporiki.gr/fu/p/1323126/638/399/0x000000000137d84d/2/aleksis-tsipras-kuriakos-mitsotakis.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/02/novartis_22.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/02/novartis_22.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content