================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Το μεγάλο "εργαλείο" που έχουμε μέσα στο κεφάλι μας

⍆Διαβάστε τι έχουμε μέσα στο κεφάλι μας, ώστε να καταλάβουμε περισσότερα για τη λαμπερή...
αυτή ουσία του σώματός μας που μερικές λεπτομέρειες μας εξηγούν περιγραφικά για τι «εργαλείο» μιλάμε.

7 θαυμαστές λειτουργίες του εγκεφάλου

1. Ο μέσος εγκέφαλος καταναλώνει 3,6 γρ. γλυκόζης την ώρα

Αυτό εξηγεί γιατί πολλοί γλυκατζήδες δεν παίρνουν κιλά. Σκέφτονται! Αν προσθέσετε αυτά τα γραμμάρια μέσα στο 24ωρο, θα ανακαλύψετε ότι αναλογούν σε 17 κύβους ζάχαρης οι οποίοι θα εξατμιστούν όλοι στις πνευματικές σας δραστηριότητες!

2. Τα εγκεφαλικά κύτταρα πολλαπλασιάζονται

Η κ. Elizabeth Gould, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Princeton, είναι η πρώτη που απέδειξε πως πως υπάρχει νευρογένεση στον ενήλικο εγκέφαλό μας. Τα εγκεφαλικά μας κύτταρα γεννιούνται όπως και τα υπόλοιπα κύτταρα του σώματός μας. Και όπως όλα τα κύτταρά μας επηρεάζονται από τις συνθήκες διαβίωσής μας, το περιβάλλον μας και το κατά πόσο προσέχουμε τη φυσική μας κατάσταση.

3. Όταν κοιμόμαστε τα εγκεφαλικά κύτταρα… μικραίνουν

Κατά τη διάρκεια του ύπνου τα κύτταρα του εγκεφάλου μας συρρικνώνονται κατά 60%, γεγονός που επιτρέπει στους νυχτερινούς του εργάτες ν’ αναλάβουν το έργο εκκαθάρισης από άχρηστες πληροφορίες και να βάλουν τάξη στα αποτελέσματα από τις υπερδραστηριότητες που πιθανώς αναπτύξαμε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

4. Η σιέστα είναι μια «έξυπνη» συνήθεια

Ακόμη και 10 λεπτά υπνάκου μέσα στην ημέρα βοηθούν την εκκαθάριση του εγκεφάλου από περιττές πληροφορίες και τον αναζωογονούν στο έπακρο.

5. Το ιδανικό ποσοστό νευρώνων που τίθενται ταυτόχρονα σε λειτουργία δεν ξεπερνά το 3%

Αν πράγματι χρησιμοποιούσαμε το 100% του εγκεφάλου μας ταυτόχρονα για ένα ή δύο δευτερόλεπτα, το πιθανότερο θα ήταν να ανατιναχτεί σαν κάποιος να μας πυροβολούσε με καραμπίνα. Μιλάμε για δισεκατομμύρια νευρώνων οι οποίοι επιτελούν ταυτόχρονα πάνω από 10.000 λειτουργίες ο καθένας. Οπωσδήποτε, τους είναι αδύνατο να εργάζονται όλοι μαζί μέσα σε τόσο μικρό χώρο.

6. Όσο ζω μαθαίνω

Δεν χρειάζονται νέα κύτταρα στον εγκέφαλό μας για να μάθει καινούρια πράγματα. Κάθε ένας από αυτούς τους πολυμήχανους νευρώνες μπορεί και δημιουργεί νέες συνάψεις με τους συναδέλφους του αρκεί να τους τροφοδοτούμε με τις αντίστοιχες δραστηριότητες καθημερινά ώστε να μην ατονίσουν. Μια καινούρια συνταγή μαγειρικής, μαθήματα φωτογραφίας, ασκήσεις διανοίας, διάβασμα, παιχνίδια παρατηρητικότητας, μαθηματικές εξισώσεις και τεστ ορθογραφίας, είναι μερικά από αυτά που μπορείτε να κάνετε που θα κρατήσουν τον εγκέφαλό σας σε φόρμα.

7. Η λέξη σκεπτομορφή είναι στην ουσία… πλεονασμός

Η Σκέψη και το «σκέπτομαι» προέρχονται από την ίδια ρίζα με το «Σκεύος» και το «σκευάζω». Η έννοια της λέξεως «Σκέψη» είναι πως στην ουσία, κατασκευάζω νοητικά σκεύη, δοχεία τα οποία χωρούν και διαχωρίζουν τη Νόηση, τον Νου σε μικρά σκεύη, εύκολα κατανοητά από τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Έτσι μια σκέψη είναι στην ουσία ένα νοητικό δοχείο μιας συγκεκριμένης μορφής η οποία υποδέχεται τις νοητικές πληροφορίες τις οποίες επεξεργάζονται οι νευρώνες μας.

Το διάβασα στο enallaktikidrasi.com

Στ. Πλουμιστός

Ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ που συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από το 2000 ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης Aνθρώπων, ενώ παράλληλα είναι SPIRITUAL ENERGY HEALIΝGMAN έχοντας την δική του μεθοδολογία.

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής,. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για πληροφορίες : www.globalattract.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
Το μεγάλο "εργαλείο" που έχουμε μέσα στο κεφάλι μας Reviewed by PLOUMISTOS on 10:09 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.