Νευροκαπιταλισμός: Τρόμος για την νέα τεχνολογία ανάγνωσης εγκεφάλου

Νευροκαπιταλισμός: Τρόμος για την νέα τεχνολογία ανάγνωσης εγκεφάλου

⍆Το πιο τρομακτικό πράγμα που θα διαβάσετε την σημερινή ημέρα έχει να κάνει με την τεχνολογία....
ανάγνωσης εγκεφάλου & τον λεγόμενο Νευροκαπιταλισμό!

Μια αναφορά του Vox που προκάλεσε σύντομα συναγερμό μέσω του Διαδικτύου την Παρασκευή περιγράφει πώς «στην εποχή του νευροκαπιταλισμού, ο εγκέφαλός σας χρειάζεται νέα δικαιώματα», μετά από πρόσφατες αποκαλύψεις ότι το Facebook και η Elron Musk’s Neuralink αναπτύσσουν τεχνολογίες για να διαβάσουν τα μυαλά των ανθρώπων.

Όπως έγραψε ο Sigal Samuel του Vox:

Η εταιρεία του Mark Zuckerberg χρηματοδοτεί έρευνα σε διεπαφές εγκεφάλου-υπολογιστή (BCI), οι οποίες μπορούν να αντλήσουν σκέψεις απευθείας από τους νευρώνες σας και να τις μεταφράσουν σε λέξεις. Οι ερευνητές λένε ότι έχουν ήδη δημιουργήσει έναν αλγόριθμο που μπορεί να αποκωδικοποιήσει τις λέξεις από την εγκεφαλική δραστηριότητα σε πραγματικό χρόνο.

Και η εταιρεία Musk έχει δημιουργήσει ευέλικτα «νήματα» που μπορούν να εμφυτευτούν σε έναν εγκέφαλο και θα σας επιτρέψουν μία μέρα να ελέγξετε το smartphone ή τον υπολογιστή σας μόνο με τις σκέψεις σας. Η Musk θέλει να ξεκινήσει τον έλεγχο στους ανθρώπους μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους.

Οι ειδικοί της Ηθικής και της Νευροεπιστήμης προειδοποιούν ότι οι υφιστάμενοι νόμοι είναι κακώς εξοπλισμένοι για να αντιμετωπίσουν τις απειλές κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που δημιουργούν οι αναδυόμενες τεχνολογίες ανάγνωσης του εγκεφάλου.
Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις προόδους και τις φιλοδοξίες των εταιρειών, ο Samuel προειδοποίησε ότι «ο εγκέφαλος σας, τα τελικά σύνορα της ιδιωτικής ζωής, μπορεί να μην είναι ιδιωτικός για ακόμη πολύ καιρό».

Ο Samuel σε συνέντευξη με τον ειδικό Marcello Ienca, ερευνητή στο ETH Zurich, ο οποίος δημοσίευσε ένα έγγραφο το 2017, όπου περιγράφονται τέσσερα ανθρώπινα δικαιώματα για τη νευροτεχνολογία που πιστεύει ότι πρέπει να προστατευθουν από το νόμο. Ο Ienca είπε στον Samuel: «Είμαι πολύ ανήσυχος για την εμπορευματοποίηση των δεδομένων του εγκεφάλου στην καταναλωτική αγορά».

«Και δεν μιλάω για ένα φανταστικό μέλλον. Έχουμε ήδη καταναλωτική νευροτεχνολογία, με ανθρώπους που εμπορεύονται τα δεδομένα του εγκεφάλου τους για υπηρεσίες από ιδιωτικές εταιρείες «, ανέφερε, επισημαίνοντας τα βιντεοπαιχνίδια που χρησιμοποιούν εγκεφαλική δραστηριότητα και φορητές συσκευές που παρακολουθούν τις ανθρώπινες δραστηριότητες όπως ο ύπνος.» Τείνω να τον αποκαλώ νευροκαπιταλισμό . »

Η αναφορά του Vox κατέγραψε τα τέσσερα δικαιώματα τα οποία, σύμφωνα με τον Ienca, πρέπει να προστατεύουν επειγόντως με νέα νομοθεσία:

-Το δικαίωμα στη γνωστική ελευθερία: Θα πρέπει να έχετε το δικαίωμα να αποφασίσετε ελεύθερα ότι θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια δεδομένη νευροτεχνολογία ή να την αρνηθείτε.
-Το δικαίωμα στην πνευματική προστασία: Πρέπει να έχετε το δικαίωμα να αποκλείσετε τα δεδομένα του εγκεφάλου σας ή να τα μοιραστείτε δημοσίως.
-Το δικαίωμα στη διανοητική ακεραιότητα: Θα πρέπει να έχετε το δικαίωμα να μην υποστείτε σωματική ή ψυχολογική βλάβη από τη νευροτεχνολογία.
-Το δικαίωμα στην ψυχολογική συνέχεια: Θα πρέπει να έχετε το δικαίωμα να προστατεύεστε από μεταβολές στην αίσθηση του εαυτού σας που δεν έχετε εξουσιοδοτήσει.
«Τα δεδομένα του εγκεφάλου είναι το απόλυτο καταφύγιο της ιδιωτικής ζωής. Όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει, όλα πάνε,» είπε ο Ienca. «Και όταν τα δεδομένα του εγκεφάλου συλλέγονται σε μεγάλη κλίμακα, είναι πολύ δύσκολο να αντιστραφεί η διαδικασία».

Η έκθεση του Samuel δημιούργησε σχόλια στο Twitter.

Ο δημοσιογράφος Benjamin Powers τιτίβισε: «Πόσο καιρό μέχρι να γίνει αυτό το για σκοπούς εθνικής ασφάλειας;»

Ο Ienca, στη συνέντευξή του στον Samuel, σημείωσε ότι το προηγμένο ερευνητικό γραφείο του Τμήματος Άμυνας αξιολογεί πώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν οι νευροτεχνολογίες στους στρατιώτες. Όπως εξήγησε, «υπάρχει ήδη στρατιωτική έρευνα για να διαπιστωθεί εάν μπορούμε να παρακολουθήσουμε τις μειώσεις των επιπέδων προσοχής και της συγκέντρωσης, με τα υβριδικά BCI που μπορούν να διαβάσουν τα ελλείμματα στα επίπεδα προσοχής και να γράψουν στον εγκέφαλο για να αυξήσουν την εγρήγορση μέσω της νευροδιαμόρφωσης. Υπάρχουν έργα που χρηματοδοτούνται από την DARPA και επιχειρούν να το κάνουν. »

Ο δημοσιογράφος Noah Kulwin συνέκρινε την τεχνολογία της ανάγνωσης του εγκεφάλου με τα αυτοκατευθυνόμενα αυτοκίνητα, υποδηλώνοντας ότι τα πρώτα «δεν μπορούν να λειτουργήσουν ως επί του παρόντος στην αγορά» και δεδομένου ότι οι κυβερνήσεις δεν είναι προετοιμασμένες με προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι εταιρείες θα είναι εξουσιοδοτημένες να προχωρούν » δέσμη ανεξέλεγκτων πειραματισμών. «
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Νευροκαπιταλισμός: Τρόμος για την νέα τεχνολογία ανάγνωσης εγκεφάλου
Νευροκαπιταλισμός: Τρόμος για την νέα τεχνολογία ανάγνωσης εγκεφάλου
Νευροκαπιταλισμός: Τρόμος για την νέα τεχνολογία ανάγνωσης εγκεφάλου
https://pics.imgrapid.com/wp-content/uploads/2019/05/23175130/MzEyODc3Mw-min.jpeg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2019/09/blog-post_81.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2019/09/blog-post_81.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content