================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Συναισθηματική Νοημοσύνη: Γιατί είναι προσόν στη ζωή και στη δουλειά

⍆Ο όρος «συναισθηματική νοημοσύνη» χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στις αρχές... της δεκαετίας του ’90 από τον καθηγητή Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Yale Peter Salovery και τον συνάδελφό του στο Πανεπιστήμιο του New Hampshire John Mayer, για να περιγράψουν ικανότητες όπως το να παρατηρεί κανείς τα συναισθήματα τα δικά του και των άλλων, να τα αναγνωρίζει και να χρησιμοποιεί τις πληροφορίες αυτές για να κατευθύνει τη σκέψη και τις πράξεις του.

Η ιδέα αυτή παρέμεινε για λίγα χρόνια περιορισμένη στα γραφεία των ακαδημαϊκών, έως ότου ο Daniel Goleman, καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Harvard, συνέγραψε το 1995 το βιβλίο «Συναισθηματική νοημοσύνη». Γιατί το EQ είναι πιο σημαντικό από το IQ.

Με υψηλό IQ προσλαμβάνεσαι σε μια εταιρεία, με υψηλό EQ προάγεσαι. Mε υψηλό IQ βελτιώνεις την εικόνα σου, με υψηλό EQ είσαι περιζήτητος. Σήμερα δεν αρκεί πια να είμαστε έξυπνοι για να γίνουμε επιτυχημένοι. Χρειάζεται και η συναισθηματική νοημοσύνη.

Το διάβασα στο in.gr
Συναισθηματική Νοημοσύνη: Γιατί είναι προσόν στη ζωή και στη δουλειά Reviewed by PLOUMISTOS on 8:59 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.