Ηχοθεραπεία: Ένα εκπληκτικό εργαλείο για να αλλάξετε την κατάσταση του νου σας

Ηχοθεραπεία: Ένα εκπληκτικό εργαλείο για να αλλάξετε την κατάσταση του νου σας

⍆Η χρήση του ήχου για την θεραπεία του σώματος και την χαλάρωση του μυαλού... δεν είναι κάτι νέο· στην πραγματικότητα, πηγαίνει πίσω στην αρχή του χρόνου, αλλά ορισμένοι από τους πιο ενδιαφέροντες τρόπους για να επιτευχθεί αυτό είναι με τη χρήση των συχνοτήτων Solfeggio, ισοχρονικών τόνων (isochronic tones) και δύωτων κυμάτων (binaural beats). Μπορεί να είστε ήδη εξοικειωμένοι μ’ αυτούς τους όρους, αλλά αν δεν είστε, θα πρέπει να κάνετε μία «γνωριμία».

Πρόσφατα πρόσθεσα αυτές τις «ηχητικές θεραπείες» στην καθημερινότητά μου και έχω μείνει έκπληκτη με την αλλαγή που έχω βιώσει στη συνολική κατάσταση του νου και της ευεξίας. Ακόμη πιο εκπληκτικό είναι το γεγονός ότι “αισθάνθηκα” μία θετική αλλαγή σε μόνο λίγα λεπτά. Έπρεπε να μάθω ακριβώς πώς και γιατί οι ήχοι αυτοί κάνουν ό, τι κάνουν και να μοιραστώ τα ευρήματα μου με τους άλλους.

Ο Νόμος της Δόνησης
Αυτός ο νόμος της φύσης αναφέρει ό, τι όλα βρίσκονται σε κίνηση, όλα δονούνται, και τίποτα δεν αναπαύεται. Αυτές οι δονήσεις μπορεί να είναι χαμηλότερες (πιο αργές δονήσεις) ή υψηλότερες (γρηγορότερες δονήσεις). Αυτά τα δονητικά επίπεδα ενέργειας είναι γνωστά ως «συχνότητες» και μετρώνται σε Hertz (Hz). Ένα Hertz ισούται με ΈΝΑ κύκλο δόνησης ανά δευτερόλεπτο.

Δεν θα πάω πολύ βαθιά σε ένα μάθημα φυσικής εδώ, αλλά είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι ο Dr. Colin W.F. McClare (Βιοφυσικός), ανακάλυψε ότι οι συχνότητες δόνησης της ενέργειας είναι περίπου 100 φορές πιο αποτελεσματικές όσον αφορά στην αναμετάδοση πληροφοριών μέσα σε ένα βιολογικό σύστημα απ’ ότι τα φυσικά ερεθίσματα, όπως ορμόνες, νευροδιαβιβαστές και άλλους παράγοντες ανάπτυξης (Lipton 2008). Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει το πώς διαφορετικές συχνότητες μπορούν να επηρεάσουν τις διαθέσεις και τα συναισθήματά μας και τις διαθέσεις και τα συναισθήματα των ανθρώπων γύρω μας. Πιστεύεται ότι το συναίσθημα της λύπης, θυμού, φόβου, και του τρόμου για παράδειγμα, έχουν χαμηλή συχνότητα, ενώ τα συναισθήματα αγάπης, ευτυχία, ευγνωμοσύνης, κλπ. έχουν μια υψηλή συχνότητα.

Συχνότητες Solfeggio
Ο καθένας σήμερα μπορεί εύκολα να αναγνωρίσει την κλίμακα 7 νοτών που αποδίδονται στις συλλαβές Do-Re-Mi-Fa-So-La-Ti, αλλά η αρχαία εκδοχή ήταν μια κλίμακα 6 νοτών ανατεθειμένες στις συλλαβές Ut-Re-Mi-Fa-Sol -La. Αυτή είναι η αρχαία Κλίμακα Solfeggio. Αυτή η αρχαία κλίμακα 6 νοτών δημιουργήθηκε από τον Βενεδικτίνο μοναχό, Guido d’Arezzo (991 μ.Χ. – 1050 μ.Χ.). Η κλίμακα χρησιμοποιήθηκε ως διδακτικό εργαλείο για να βοηθήσει τους άλλους να μάθουν άσματα και τραγούδια ευκολότερα. Κάθε τόνος της κλίμακας παράγει μια συγκεκριμένη συχνότητα· έχει ανακαλυφθεί ότι αυτές οι συχνότητες έχουν πολύ συγκεκριμένες επιπτώσεις στο σώμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από το Attuned Vibrations:
UT- 396 Hz = μετατρέπει τη θλίψη σε χαρά, απελευθερώνοντας την ενοχή και τον φόβο: αναζητεί κρυμμένα μπλοκαρίσματα, υποσυνείδητες αρνητικές πεποιθήσεις και ιδέες που οδήγησαν στην παρούσα κατάσταση σας.

RE- 417 Hz = ανατρέπει τις καταστάσεις και διευκολύνει την αλλαγή: σας φέρνει σε επαφή με μια ανεξάντλητη πηγή ενέργειας, που σας επιτρέπει να αλλάξετε τη ζωή σας.

MI- 528 Hz = μετασχηματισμός και θαύματα (επιδιόρθωση του DNA): αυξημένη ποσότητα της ζωτικής ενέργειας, νοητική διαύγεια, ευαισθητοποίηση, αφυπνισμένη ή ενεργοποιημένη δημιουργικότητα, εκστατικές καταστάσεις όπως η βαθιά εσωτερική ειρήνη, ο χορός και η γιορτή. Επίσης, ενεργοποιεί τη φαντασία σας, την πρόθεση και τη διαίσθηση για να λειτουργήσετε για τον ανώτερο και καλύτερο σκοπό σας.

FA- 639 Hz = επανασύνδεση και εξισορρόπηση, σχέσεις: ενισχύει την επικοινωνία, την κατανόηση, την ανεκτικότητα και την αγάπη.

Sol- 741 Hz = επίλυση προβλημάτων, εκφράσεις /λύσεις: οδηγεί σε μία πιο υγιή, πιο απλή ζωή, καθώς επίσης και σε αλλαγές στη διατροφή. Επίσης, οδηγεί στη δύναμη της αυτό-έκφρασης, η οποία οδηγεί σε μια αγνή και σταθερή ζωή.

LA- 852 Hz = αφυπνισμένη διαίσθηση, επιστρέφοντας στην πνευματική τάξη: ικανότητα να δείτε μέσα από τις ψευδαισθήσεις της ζωής σας, όπως κρυφές ατζέντες ανθρώπων, τόπων και πραγμάτων. Ανοίγει ένα άτομο στην επικοινωνία με το Όλον Πνεύμα, αυξάνει την επίγνωση και σας επιτρέπει να επιστρέψετε στην πνευματική τάξη. Πέρα από τους ανωτέρω πρωτότυπους 6 τόνους, έχουν 3 επιπρόσθετοι τόνοι έχουν δειχθεί πώς έχουν θεραπευτικές ιδιότητες. Μαζί οι 9 τόνοι συνθέτουν συχνότητες Solfeggio.

Si- 963 Hz = αφυπνίζει κάθε σύστημα στην αρχική του, τέλεια κατάσταση: επιτρέπει την άμεση εμπειρία, την επιστροφή στην Ενότητα.

174 Hz = φυσικό αναισθητικό: μειώνει τον πόνο σωματικά και ενεργειακά.

285 Hz = βοηθά στην επιστροφή του ιστού στην αρχική του μορφή: επηρεάζει τα ενεργειακά πεδία, στέλνοντας τους ένα μήνυμα για την αναδιάρθρωση κατεστραμμένων οργάνων. Αφήνει επίσης το σώμα σας ανανεωμένο και γεμάτο ενέργεια.

Ισοχρονικοί Τόνοι και Δύωτα Κύματα
Αναφέρονται και ως «εγκεφαλικά κύματα», αυτοί οι τόνοι και ρυθμοί είναι διακριτοί ηχητικοί παλμοί που συχνά συνδυάζονται με χαλαρωτικούς ήχους ή μουσική. Έχουν άμεσο αντίκτυπο στη δραστηριότητα του εγκεφάλου σας, αλλάζοντας τη συχνότητα των εγκεφαλικών κυμάτων σας, ώστε να μπορείτε να εκπαιδεύσετε το μυαλό σας στο μπει να εισέλθει σε διάφορες νοητικές καταστάσεις και επίπεδα συνείδησης. Αυτές οι καταστάσεις είναι παρόμοιες με αυτό που ο εγκέφαλος βιώνει κατά τη διάρκεια του διαλογισμού και μπορεί να έχει παρόμοια οφέλη για το σώμα. Η μαγεία των ισοχρονικών τόνων και των δύωτων κυμάτων/τόνων είναι ότι στοχεύουν σε διάφορες εγκεφαλικές συχνότητες ώστε να επιτευχθούν διάφορες επιπτώσεις στο σώμα.

Κύματα Βήτα – 12 Hz έως 30 Hz = Βοηθούν στη ρύθμιση και τη σταθεροποίηση της κανονικής εγρήγορσης. Ο συντονισμός με τα κύματα βήτα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να αυξήσει την ικανότητά σας να συγκεντρωθείτε και μπορεί να βελτιώσει ακόμα και την νοημοσύνη σας.

Κύματα Άλφα – 8 Hz έως 12 Hz = Κατάσταση χαλάρωσης, ενισχύει τη δημιουργικότητα, την πνευματική διαύγεια και ο εγκέφαλος είναι πιο δεκτικός σε πληροφορίες. Τα κύματα άλφα είναι ιδανικά για την ανακούφιση από το στρες και για την χαλάρωση.

Κύματα Θήτα – 4 Hz έως 7 Hz = Κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης/διαλογισμού: βελτιωμένη συγκέντρωση, μεγάλες μειώσεις του στρες και βελτίωση της διατήρησης της μνήμης. Η πίεση του αίματος, η αναπνοή και ο καρδιακός ρυθμός θα κατέβουν σε ένα πολύ πιο ξεκούραστο και υγιές επίπεδο που προάγει την φυσική θεραπεία.

Κύματα Δέλτα – 0.1 Hz to 4 Hz = Βαθύτερη κατάσταση πλήρους χαλάρωσης: Εντελώς ασυνείδητη κατάσταση του ύπνου που επιτρέπει στο σώμα και το μυαλό σας να ξεκουραστούν και να επισκευαστούν. Αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να ενθαρρύνετε το μυαλό σας να απαλλαγεί από μια υπερδραστήρια κατάσταση εγρήγορσης και να τεθεί σε κατάσταση ύπνου.

Τα δύωτα κύματα παίζουν ελαφρώς διαφορετικές συχνότητες σε κάθε αυτί, έτσι τα ακουστικά είναι απαραίτητα ώστε αυτού του είδους οι τόνοι να δουλέψουν! Με τους ισοχρονικούς τόνους, τα αυτιά λαμβάνουν τον ίδιο απλό ηχητικό παλμό, οπότε τα ακουστικά δεν χρειάζονται, αλλά μπορούν να ενισχύσουν την εμπειρία.

Ο εγκέφαλος χρειάζεται περίπου 7 λεπτά ώστε αυτοί οι τόνοι να αρχίζουν να λειτουργούν, αλλά για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, συνιστάται το άκουσμά τους για 15-30 λεπτά τουλάχιστον. Είναι σοφό να σημειωθεί πώς αυτούς τους τόνους θα πρέπει να τους ακούτε όταν έχετε το χρόνο να χαλαρώσετε ή να διαλογιστείτε. Μην τους ακούτε κατά την οδήγηση αυτοκινήτου ή κατά το χειρισμό μηχανημάτων. Ορισμένοι άνθρωποι που πλήττονται από επιληπτικές κρίσεις ή άλλες παρόμοιες νοητικές ασθένειες, δεν πρέπει να ακούν αυτούς τους τόνους.

Αυτές οι ηχητικές θεραπείες μπορεί να αποτελούν ένα εξαιρετικό εργαλείο για όσους έχουν αρχίσει πρακτικές διαλογισμού ή για όποιον θέλει να τις προσθέσει στις καθημερινές ασκήσεις ευεξίας του. Ασχέτως από το ποιος είναι ο στόχος σας, τα παραπάνω είναι πολύ αποδοτικοί τρόποι για να χαλαρώσετε και να βελτιώσετε τη διάθεσή σας γρήγορα! Να είστε καλά!

Πηγές:
The Biology of Belief: Unleashing the Power of Consciousness, Matter and Miracles. Bruce H. Lipton, Ph.D., Hay House, 2008
attunedvibrations.com - the-guided-meditation-site.com
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1073,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,810,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1537,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Ηχοθεραπεία: Ένα εκπληκτικό εργαλείο για να αλλάξετε την κατάσταση του νου σας
Ηχοθεραπεία: Ένα εκπληκτικό εργαλείο για να αλλάξετε την κατάσταση του νου σας
Ηχοθεραπεία: Ένα εκπληκτικό εργαλείο για να αλλάξετε την κατάσταση του νου σας
http://4.bp.blogspot.com/-3EXWF7bRdpc/Ufe9odf2LfI/AAAAAAAACek/jQGN8HXcT3Q/s1600/moysiki.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-3EXWF7bRdpc/Ufe9odf2LfI/AAAAAAAACek/jQGN8HXcT3Q/s72-c/moysiki.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2019/06/blog-post_2.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2019/06/blog-post_2.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content