Η θάλασσα «πνίγει» το στρες, λένε οι επιστήμονες

Η θάλασσα «πνίγει» το στρες, λένε οι επιστήμονες

⍆Πολύς κόσμος υποφέρει από στρες και άγχος σήμερα....
Η εποχή και οι συνθήκες δημιουργούν δύσκολες καταστάσεις που μπορούν να μας καταβάλλουν σωματικά αλλά και ψυχικά. Το στρες είναι μάλιστα δύσκολο να αντιμετωπιστεί και πολλές φορές απαιτεί φαρμακευτική αγωγή και ψυχολογική στήριξη.

Ωστόσο, καλά νέα έρχονται από νευροεπιστήμονες που υποστηρίζουν ότι υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστεί το στρες με φυσικούς τρόπους, χωρίς θεραπεία και φάρμακα. Μελέτησαν, συγκεκριμένα, πώς αντιδρά ο ανθρώπινος εγκέφαλος στο φυσικό περιβάλλον του και έβγαλαν κάποια συμπεράσματα.

Βρήκαν, λοιπόν, ότι νιώθουμε χαρούμενοι, ήρεμοι και αναζωογονημένοι όταν βρισκόμαστε έξω και κυρίως σε μια παραλία. Η θάλασσα μας δίνει την απίστευτη αίσθηση γαλήνης και χαλαρότητας, η οποία ονομάζεται «μπλε χώρος». Ο συνδυασμός των χαλαρωτικών μυρωδιών και των ήχων του νερού επηρεάζουν τον εγκέφαλό μας καθώς ο «μπλε χώρος» μπορεί να μας κάνει να αισθανθούμε άνετα και χαλαρά με έναν υπνωτικό τρόπο.

Αν λοιπόν, νιώθεις καλύτερα όταν βρίσκεσαι σε μια παραλία, δεν είναι ιδέα σου, αλλά όντως έχει αποτέλεσμα.

Μάλιστα, ο «μπλε χώρος» μας επηρεάζει με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους:
1. Μειώνει το στρες
Το νερό είναι η φυσική θεραπεία για τους στρεσογόνους παράγοντες της ζωής. Είναι γεμάτο με φυσικά, θετικά φορτισμένα ιόντα που έχουν την ικανότητα να σε κάνουν να νιώθεις ηρεμία. Έτσι, αν πας για κολύμπι ή ακόμα και να βουτήξεις μόνο τα πόδια σου στο νερό, νιώθεις ένα αίσθημα χαλάρωσης. Αποτελεί έναν στιγμιαίο τρόπο για να σου φτιάξει τη διάθεση που μπορείς να χρησιμοποιείς πού και πού, όταν το έχεις ανάγκη.

2. Ενισχύει τη δημιουργικότητα
Το να βρίσκεσαι στο «μπλε χώρο», σου επιτρέπει να καθαρίσεις το κεφάλι σου και να προσεγγίσεις τα προβλήματα ή άλλα σχέδια με έναν πιο δημιουργικό τρόπο. Όπως ο διαλογισμός, η παραλία δημιουργεί ένα αίσθημα ηρεμίας που σου επιτρέπει να αποκλείσεις όλα τα υπόλοιπα και να επικεντρωθείς σε αυτά που χρειάζεται.

3. Μειώνει το αίσθημα της κατάθλιψης
Η παραλία ακόμη παρέχει ανακούφιση στο αίσθημα της κατάθλιψης. Ο υπνωτικός ήχος των κυμάτων σε συνδυασμό με τη θέα και τη μυρωδιά της θάλασσας μπορεί να σε μεταφέρει σε ένα τοπίο διαλογισμού. Μπορείς να καθαρίσεις το μυαλό σου και αντικατοπτρίσεις τη ζωή σε ένα ασφαλές χώρο μακριά από το χάος της καθημερινής ζωής.

4. Αλλάζει την προοπτική που έχεις για τη ζωή
Η προοπτική πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο. Η φύση ήταν πάντα ένας παράγοντας στον υγιή και χαρούμενο τρόπο ζωής. Η παραλία, σε αυτή την περίπτωση, είναι πολύ καλή για την ψυχή.

Πάρε τα πράγματά σου και πήγαινε στην παραλία. Αν δεν κάνεις μπάνιο ακόμα, μπορείς απλά να κάνεις βόλτα και να αγναντεύεις το απέραντο γαλάζιο.

Το διάβασα στο bovary.gr

Στ. ​ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ
Ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ που συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από το 2000 ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης ανθρώπων, ενώ παράλληλα είναι είναι SPIRITUAL ENERGY HEALIΝGMAN έχοντας την δική του μεθοδολογία.

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής,. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Για πληροφορίες : www.globalattract.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Η θάλασσα «πνίγει» το στρες, λένε οι επιστήμονες
Η θάλασσα «πνίγει» το στρες, λένε οι επιστήμονες
Η θάλασσα «πνίγει» το στρες, λένε οι επιστήμονες
https://www.awakengr.com/wp-content/uploads/2019/04/453543355534.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2019/04/blog-post_435.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2019/04/blog-post_435.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content