================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Μήπως κάνεις chat με κάποιον incel; Ο online σεξισμός που μπορεί να οδηγήσει σε φόνο

⍆Οι Incels, δηλαδή οι involuntary celibates, είναι μέλη μιας διαδικτυακής κοινότητας... και αυτοπροσδιορίζονται ως ανίκανοι να βρουν σεξουαλικό σύντροφο παρόλο που το επιθυμούν, μια κατάσταση που ονομάζουν inceldom. Τα άτομα που αυτοχαρακτηρίζονται ως incels είναι κυρίως λευκοί, straight άνδρες.

Οι συζητήσεις μεταξύ των incels έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια σε διάφορα forum και κυρίως χαρακτηρίζονται από δυσαρέσκεια, μισανθρωπία, αυτολύπηση, μισογυνισμό, ρατσισμό και μία έντονη βία εναντίον των σεξουαλικά ενεργών ατόμων.

Οι incels εμφανίστηκαν το 1993 ως μία ομάδα μοναχικών ανθρώπων που δεν μπορούσαν να βρουν σύντροφο. Τα τελευταία χρόνια όμως, η κοινότητα αυτή αυξήθηκε σε μεγάλο βαθμό και απέκτησε πολύ διαφορετικό χαρακτήρα. Ουσιαστικά έχει εξελιχθεί σε μία ομάδα μίσους, που συμπεριλαμβάνει άντρες οι οποίοι υιοθετούν εξτρεμιστικές ιδέες και συχνά οδηγούνται και σε αποτρόπαιες πράξεις.

Είναι αληθινά τρομακτικό πως οι incels πιστεύουν ότι το γεγονός πως δεν έχουν σύντροφο, είναι καταπάτηση του δικαιώματος τους και κατηγορούν τις γυναίκες για τις απαιτήσεις τους και τις επιλογές τους. Μάλιστα, συνήθως τονίζουν πως η ρίζα των προβλημάτων τους είναι αυτές, καθώς “όλες οι γυναίκες είναι πόρνες”.

Γενικότερα, οι incels αναφέρονται στις γυναίκες με εξοργιστικά προσβλητικούς, υποτιμητικούς όρους, όπως FHOs, δηλαδή Female Humanoid Organism, που θα πει γυναικείος ανθρωποειδής οργανισμός, εννοώντας ότι οι γυναίκες δεν θεωρούνται καν άνθρωποι. Το hate speech που γεννιέται στην κοινότητα αυτή είναι δυστυχώς ανεξέλεγκτο καθώς βρίσκει χώρο σε σελίδες όπως το 4chan, το οποίο επιτρέπει σε οποιονδήποτε να δημοσιεύει ανώνυμα χωρίς κανένα φίλτρο.

Τουλάχιστον τέσσερις μαζικές δολοφονίες, που είχαν ως αποτέλεσμα 45 θανάτους, διαπράχθηκαν στη Βόρεια Αμερική από άνδρες που είτε αυτοπροσδιορίστηκαν ως incels είτε είχαν δραστηριότητα σε σχετικές ομάδες στο internet. Αποκορύφωμα, και λόγος για να συζητηθεί μαζικά και ανοιχτά το φαινόμενο incel, ήταν το λεγόμενο Toronto van attack, δηλαδή η δολοφονία 10 ανθρώπων στο Τορόντο από των 25χρονο Alek Minassian, ο οποίος έριξε το φορτηγό του επάνω στους πεζούς.

Μετά την επίθεση βρέθηκε μία δημοσίευση του Minassian η οποία ανέφερε ότι η επανάσταση των Incel ξεκινά και θα ανατρέψει κάθε chad και κάθε stacy, συνδέοντας αυτόματα τη δολοφονία με την κοινότητα των incels. Οι όροι Chad και Stacy που χρησιμοποίησε ο δολοφόνος, όπως και ο όρος Becky είναι ειδικό λεξιλόγιο της κοινότητας.

Οι Stacys είναι γυναίκες σεξουαλικές, ελκυστικές και δεν μπορείς να τις κερδίσεις με τίποτα, οι Chads είναι δημοφιλείς άνδρες, με γυμνασμένα κορμιά που έχουν πολλές επιτυχίες, ενώ οι Becky είναι η “μέση” γυναίκα. Οι Incels μισούν τους Chads γιατί έχουν τις συντρόφους που αυτοί δεν μπορούν, τις Stacys γιατί δεν θα τους δώσουν ποτέ σημασία, αλλά και τις Beckys γιατί ενώ είναι μέτριες και οφείλουν να τους ποθούν δε το κάνουν.

Με τον τρόπο αυτό, οι incels δημιουργούν το κατάλληλο έδαφος ώστε κάθε άνδρας με σεξουαλικά ζητήματα να βρίσκει λύση στο μίσος εναντίον των γυναικών και να χάνεται μέσα στην αρρωστημένη αυτή φιλοσοφία. Οι γυναίκες δεν είναι πια άνθρωποι, αλλά κατηγορίες και νούμερα για αυτούς και οι incels τις αντιμετωπίζουν έτσι.

Και εν τέλει δεν είναι απλά λόγια που μένουν πίσω από μια οθόνη υπολογιστή, άλλα εγκλήματα όπως η περίπτωση του δολοφόνου Elliot Rodger ο οποίος σκότωσε έξι ανθρώπους και αυτοχαρακτηρίστηκε ως incel στο περίφημο μανιφέστο του. Η σύνδεση μισογυνισμού και βίας είναι αδιάσπαστη και φαίνεται και στα ποσοστά καθώς οι περισσότεροι δολοφόνοι είναι λευκοί νέοι άνδρες με ιστορικό σεξουαλικής βίας.

Το διάβασα στο marieclaire.gr

Μήπως κάνεις chat με κάποιον incel; Ο online σεξισμός που μπορεί να οδηγήσει σε φόνο Reviewed by PLOUMISTOS on 3:48 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.