================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Έρευνα: Από τα γονίδια του ζευγαριού εξαρτάται η επιτυχία ενός γάμου

⍆Το πόσο χρόνο θα μείνει ένα ζευγάρι παντρεμένο είναι και θέμα γονιδίων,... υποστηρίζει νέα έρευνα του πανεπιστημίου του Γέιλ.

Αν και οι άνθρωποι ερωτεύονται για διάφορους λόγους, ο χρόνςο τον οποίο θα μείνει κάποιος με τον σύζυγό του μπορεί να εξαρτάται και από το γονίδιο που είναι υπεύθυνο για την ορμόνη «οξυτοσίνη» - γνωστή και ως ορμόνη του έρωτα.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αν έστω ο ένας από τους δύο συζύγους έχει μια συγκεκριμένη μορφή του γονιδίου που σχετίζεται με την οξυτοσίνη, τότε το ζευγάρι έχει περισσότερες πιθανότητες μακροημέρευσης.

Η οξυτοσίνη είναι μια ορμόνη που παίζει σημαντικό ρόλο στην δημιουργία δεσμών και σε κοινωνικές διεργασίες όπως το δέσιμο με κάποιον άλλον, η δημιουργία εμπιστοσύνης και η διατήρηση των σχέσεων.

Η έρευνα, που διεξήχθη από επιστήμονες της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Γέιλ, μελέτησε 178 παντρεμένα ζευγάρια, ηλικίας από 37 έως 90 ετών.

«Η μελέτη αυτή δείχνει ότι το πώς αισθανόμαστε στις πιο στενές μας σχέσεις δεν εξαρτάται μόνο από τις κοινές μας εμπειρίες ανά το χρόνο. Σε ένα γάμο, οι άνθρωποι επηρεάζονται επίσης από τα δικά τους γονίδια, αλλά και του συζύγου τους», είπε η υπεύθυνη της έρευνας Τζόαν Μόνιν.
Έρευνα: Από τα γονίδια του ζευγαριού εξαρτάται η επιτυχία ενός γάμου Reviewed by PLOUMISTOS on 11:09 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.