================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Το νέο ΒΙΝΤΕΟ του Στ. Πλουμιστού: Τι ξέρεις για το δώρο του δημιουργού προς τον εαυτό σου;

⍆Στην πορεία της ανθρώπινης ιστορίας το φως της διαίσθησης οδήγησε σε σημαντικές...
επιστημονικές ανακαλύψεις και σε κορυφαίες καλλιτεχνικές δημιουργίες. Είναι μία σημαντική δύναμη που έχει ωθήσει την ανθρωπότητα να προχωρήσει μπροστά και μπορεί να συνεχίσει να το κάνει.

Ο Δυτικός πολιτισμός μας ωστόσο την υποτίμησε και της αφαίρεσε τη θέση που της ανήκει δίνοντας μεγαλύτερη αξία στην καθαρή λογική.

Ο Albert Einstein είπε: «Το διαισθητικό μυαλό είναι ένα ιερό δώρο και το αναλυτικό, ορθολογικό μυαλό είναι ένας πιστός υπηρέτης. Δημιουργήσαμε μια κοινωνία που τιμά τον υπηρέτη, αλλά έχει ξεχάσει το δώρο».

Μερικές φορές, μια εντολή στη δουλειά μας, μια συζήτηση που οδηγεί σε συλλογικές αποφάσεις ή η επιθυμία μας να φτάσουμε σε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα, μπορεί να κάνει το ορθολογικό μας μυαλό να πάρει τη λάθος κατεύθυνση. Σε τέτοιες στιγμές, η διαίσθηση έχει τη δύναμη να μας σώσει.

Το «κακό προαίσθημα» που έχουμε είναι ο τρόπος που επιστρατεύει η διαίσθησή μας για να μας πει πως όσο και να προσπαθήσουμε να πείσουμε τον εαυτό μας ότι κάνουμε το σωστό, στην πραγματικότητα πάμε να κάνουμε το λάθος. Οι έξυπνοι άνθρωποι αφουγκράζονται αυτά τα συναισθήματα και οι εξυπνότεροι απ’ όλους - εκείνοι που κάνουν τα μεγαλύτερα διανοητικά άλματα - μπορούν να τιθασεύσουν τη δύναμη της διαίσθησης και να τη χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους.

Σε κάθε περίπτωση είναι μία φωνή που πηγάζει από το βάθος του εσωτερικού μας εαυτού και που αξίζει να ακούσουμε με προσοχή και σε πολλές περιπτώσεις να την ακολουθήσουμε.

Διαβάστε περισσότερα στο ploumistos.com & globalattract.gr

Το νέο ΒΙΝΤΕΟ του Στ. Πλουμιστού: Τι ξέρεις για το δώρο του δημιουργού προς τον εαυτό σου; Reviewed by PLOUMISTOS on 2:43 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.