================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Κάτι Ταράζει το Μαγνητικό Πεδίο της Γης

⍆Το μαγνητικό πεδίο της Γης βρίσκεται σε κατάσταση δραματικής αποδυνάμωσης σύμφωνα...
με νέα έρευνα που απασχολεί τελευταία τους επιστήμονες.

Το μαγνητικό πεδίο της Γης δεν μας δίνει μόνο τον βόρειο και τον νότιο πόλο,αλλά μας προστατεύει από τους ηλιακούς ανέμους και την κοσμική ακτινοβολία. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό το αόρατο πεδίο δύναμης αποδυναμώνεται γρήγορα,σε σημείο που οι επιστήμονες πιστεύουν ότι θα μπορούσε πραγματικά να αναστραφεί.

Η τελευταία φορά που συνέβη κάτι παρόμοιο υπολογίζεται πως ήταν περίπου πριν από 780.000 χρόνια, παρόλο που πλησίασε και πριν,περίπου 40.000 χρόνια.

Κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα εάν μια τέτοια αναστροφή είναι επικείμενη και ένας από τους λόγους είναι η έλλειψη παλαιότερων ανάλογων δεδομένων.

Η περιοχή που απασχολεί σήμερα τους επιστήμονες ονομάζεται South Atlantic Anomaly (Ανωμαλία του Νότιου Ατλαντικού). Πρόκειται για μια τεράστια έκταση που εκτείνεται από τη Χιλή μέχρι την Ζιμπάμπουε. Η ανωμαλία αυτή ονομάζεται και "Διαστημικό Τρίγωνο των Βερμούδων".

Όπως είναι γνωστό ο πυρήνας της Γης είναι υπεύθυνος για την δημιουργία του μαγνητικού πεδίου το οποίο είναι ουσιαστικά μια ασπίδα κατά του ηλιακού ανέμου των φορτισμένων δηλαδή σωματιδίων, που προκαλείται και από τις ηλιακές εκρήξεις.

Η προστατευτική αυτή ασπίδα εκτείνεται χιλιάδες χιλιόμετρα πάνω από την ατμόσφαιρα της Γης και η επιρροή της επηρεάζει από τις επικοινωνίες, τον καιρό μέχρι και τα μεταναστευτικά κύματα των πτηνών.

Τώρα όμως αυτός ο προστατευτικός μανδύας του πλανήτη έχει ελαττωθεί επικίνδυνα πάνω από 15%

ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ

Τα τελευταία 200 χρόνια οι επιστήμονες λαμβάνουν ως σημάδι αλλαγής των μαγνητικών πόλων. Οι ειδικοί πιστεύουν πως προς τα παρών η αλλαγή αυτή,η αναστροφή των πόλων δηλαδή, θα καθυστερήσει αλλά είναι παράλληλα άγνωστο το πότε ακριβώς αυτό θα συμβεί.

Ο κίνδυνος από την μαγνητική αναστροφή των πόλων είναι πως κατά τη διάρκεια της η ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να διατηρήσει την προστατευτική αυτή ασπίδα καταστρέφοντας μεγάλο του στρώματος του όζοντος. Τα αποτελέσματα μπορεί να είναι καταστροφικά για την ανθρωπότητα.Από την πλήρη κατάρρευση των επικοινωνιών και των δικτύων ενέργειας, μέχρι την αλλαγή του καιρού αλλά και την κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων καρκίνου.

Το κλίμα επίσης μπορεί να επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό.Στην πραγματικότητα μια μελέτη από τη Δανία που είδε το φως της δημοσιότητας θεωρεί πως η υπερθέρμανση του πλανήτη εξαρτάται από τις διακυμάνσεις του μαγνητικού πεδίου της Γης και όχι από την παραγωγή του CO2.

Τα επίπεδα ραδιενέργειας επίσης στο έδαφος πρόκειται να αυξηθούν, με αποτέλεσμα η έκθεση των αθρώπων στην κοσμική ακτινοβολία από την οποία μας προστατεύει το μαγνητικό πεδίο θα επηρεάσει προς τα πάνω τα κρούσματα καρκίνου του δέρματος.

Οι εκτιμήσεις είναι τρομακτικές. Οι επιστήμονες εκτιμούν πως σε περίπτωση μαγνητικής αναστροφής των πόλων,100.000 άνθρωπου θα πεθαίνουν κάθε χρόνο από καρκίνο.
Η ραδιενέργεια μπορεί να είναι τρεις και πέντε φορές πάνω από το επίπεδο που υπάρχει στις περιοχές όπου έχει διατρηθεί το στρώμα του όζοντος εξαιτίας των ανθρώπινων δραστηριοτήτων.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗΣ
Κάτι Ταράζει το Μαγνητικό Πεδίο της Γης Reviewed by PLOUMISTOS on 12:07 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.