Οι τέσσερις τρόποι - αποδεδειγμένοι επιστημονικά - που μπορούν να μας βοηθήσουν στη διαχείριση του εαυτού μας

Οι τέσσερις τρόποι - αποδεδειγμένοι επιστημονικά - που μπορούν να μας βοηθήσουν στη διαχείριση του εαυτού μας

⍆Είμαστε με βεβαιότητα οι αυστηρότεροι κριτές μας. Συχνά, παγιδευόμαστε μέσα στις ίδιες... μας τις αμφιβολίες και στην αρνητικότητά μας – σωματικά και ψυχολογικά. Συμβαίνει συχνότερα όταν αποφασίζουμε να ξεκινήσουμε ένα ταξίδι επίτευξης νέων στόχων. Συχνά ενθουσιαζόμαστε στην αρχή, αλλά λίγο πριν «βουτήξουμε», αρχίζουν να μας στοιχειώνουν σκέψεις ότι δεν θα τα καταφέρουμε.

Αφού έχουμε κάνει αρκετά εσωτερικά μπρος και πίσω, τελικά αναβάλουμε τις εργασίες μας ή απλά τις ακυρώνουμε Η αλήθεια είναι πως, είτε μας αρέσει είτε όχι, το άτομο με το οποίο συνομιλούμε περισσότερο είναι ο εαυτός μας. Και οι λέξεις που χρησιμοποιούμε ως μέρος αυτού του εσωτερικού διαλόγου είναι πολύ σημαντικότερες απ’ όσο νομίζουμε.

Και ένας από τους κυριότερους λόγους που τελικά δεν εκπληρώνουμε τους στόχους που θέτουμε για τη νέα χρονιά είναι η σκληρή μας αυτοκριτική. Μπορεί να πιστεύουμε ότι οι αρνητικές σκέψεις είναι φευγαλέες, αλλά στην ουσία έχουν την ικανότητα να συσσωρεύονται. Και τι γίνεται κάτι που επαναλαμβάνουμε ξανά και ξανά για αρκετό χρονικό διάστημα; Συνήθεια. Και όταν ο αρνητικός εσωτερικός διάλογος γίνεται συνήθεια, μας παγιδεύει και μας στερεί τα κίνητρα.

Αν και μπορεί να φαίνεται δύσκολο να «πετάξουμε« από πάνω μας μια τέτοια συνήθεια, δεν είναι αδύνατο. Ποτέ δεν είναι αργά για να μορφοποιήσουμε ξανά τον εσωτερικό μας διάλογο. Γι’ αυτό, εδώ προτείνουμε τέσσερις τρόπους που είναι αποδεδειγμένοι επιστημονικά πως μπορούν να μας βοηθήσουν να εξασκηθούμε στη διαχείριση του εαυτού μας.

1. Καθοδηγούμενος εσωτερικός διάλογος
Είναι αυτό που δηλώνει η ονομασία· χρησιμοποιούμε την εσωτερική μας φωνή για να μας καθοδηγήσει μέσα από μια εργασία. Οι έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να μας βοηθήσει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να διατηρήσουμε αυτοέλεγχο.

Την επόμενη φορά που αντιμετωπίζετε κάτι δύσκολο – είτε πρόκειται για γυμναστική, είτε βρίσκεστε σε δίλημμα ή φυσικά στην εργασία σας – δοκιμάστε να «ξυπνήσετε» τον καλύτερο αθλητικό σας εκφωνητή και να μετατρέψετε τον εσωτερικό διάλογο σε έναν περιγραφικό, γλαφυρό οδηγό.

2. Θα το κάνω…; Vs Θα το κάνωΗ καταγραφή μιας λίστας πραγμάτων για το τι «θα» κάνετε μπορεί να αποδειχθεί μια στρεσογόνα πράξη παρά μια χρήσιμη συνήθεια. Πόσες φορές έχετε πει στον εαυτό σας «θα» κάνω το ένα και το άλλο αύριο – και όταν το αύριο έρθει, δεν νιώθετε κινητοποιημένοι να τα κάνετε; Μάλλον πολλές.

Οι έρευνες υποδεικνύουν ότι απλά και μόνο η αλλαγή της δήλωσης σε ερώτηση βοηθά στην ενίσχυση της παραγωγικότητας. Η ερώτηση βοηθά στη διαμόρφωση της συμπεριφοράς μας και αυξάνει την εσωτερική αίσθηση κινήτρου. Σκεφτείτε το: Αν πείτε «Σήμερα θα πάω στο σούπερ μάρκετ» το κάνει να φαίνεται σαν μια απίστευτα βαρετή υποχρέωση. Η μετατροπή της σε ερώτηση αφήνει χώρο για μια πιο ενθουσιώδη απάντηση.

3. Μιλήστε στον εαυτό σας σε τρίτο πρόσωπο
Ορισμένες φορές, χρειάζεται να βγούμε έξω από τον εαυτό μας για να αποκτήσουμε πραγματικά τα αποτελέσματα που χρειαζόμαστε. Γι’ αυτό και μιλώντας στον εαυτό μας σε τρίτο πρόσωπο μπορεί να κάνει την ουσιαστική διαφορά.

Μία έρευνα που διεξήχθη από ερευνητές ψυχολόγους του Πανεπιστημίου του Michigan έδειξε ότι ο εσωτερικός διάλογος σε τρίτο πρόσωπο μπορεί να αυξήσει τον αυτοέλεγχο, βασικό κλειδί απόκτησης κινήτρων. Η έρευνα δείχνει ότι όταν αναφερόμαστε στον εαυτό μας σε τρίτο πρόσωπο, κάνουμε τον εγκέφαλό μας να σκέφτεται για τον εαυτό μας όπως σκέφτεται και για τους άλλους, βοηθώντας να αποκτήσουμε μια ψυχολογική απόσταση από την εμπειρία και έτσι να αντιληφθούμε από μια άλλη γωνία την κατάσταση.

4. Επαναλάβετε στον εαυτό σας: Μπορώ να τα καταφέρω καλύτεραΟρισμένες φορές, χρειάζεται απλά να το πείτε ξεκάθαρα: «μπορώ και καλύτερα» και θα το καταφέρετε. Μια μελέτη που περιελάμβανε διάφορες τεχνικές κινητοποίησης απέδειξε ότι ο θετικός εσωτερικός διάλογος, ειδικά η φράση «μπορώ να τα καταφέρω καλύτερα» είχε τη μεγαλύτερη επιτυχία ανάμεσα στους συμμετέχοντες.

Πώς; Όταν έρχονταν αντιμέτωποι με μια εργασία, όσοι έλεγαν στον εαυτό τους «θα τα καταφέρω καλύτερα την επόμενη φορά» παρουσίασαν μεγαλύτερη βελτίωση. 

Πηγές
https://www.sciencedaily.com/releases/2010/05/100528092021.htm
https://www.sciencedaily.com/releases/2017/07/170726102906.htm
https://www.sciencedaily.com/releases/2010/09/100921110956.htm

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ Ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ που συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από το 2000 ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης ανθρώπων, ενώ παράλληλα είναι είναι SPIRITUAL ENERGY HEALIΝGMAN έχοντας την δική του μεθοδολογία.

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής,. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Για πληροφορίες : www.globalattract.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Οι τέσσερις τρόποι - αποδεδειγμένοι επιστημονικά - που μπορούν να μας βοηθήσουν στη διαχείριση του εαυτού μας
Οι τέσσερις τρόποι - αποδεδειγμένοι επιστημονικά - που μπορούν να μας βοηθήσουν στη διαχείριση του εαυτού μας
Οι τέσσερις τρόποι - αποδεδειγμένοι επιστημονικά - που μπορούν να μας βοηθήσουν στη διαχείριση του εαυτού μας
http://nd06.jxs.cz/022/298/c465626342_102126593_o2.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2019/01/blog-post_8.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2019/01/blog-post_8.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content