================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Στο Βόλο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η μόδα και τα σύμβολά της» στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

⍆Με αφορμή την περιοδική έκθεση «Από τη σκηνή στο μουσείο. Κοστούμια κινεζικής όπερας»,... το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου (ώρα 10:30-11:30 και 12:00-13:00) το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η μόδα και τα σύμβολά της», για σχολικές ομάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο.

Στην έκθεση παρουσιάζονται δεκατέσσερα περίτεχνα κοστούμια κινεζικής όπερας πλαισιωμένα από οπτικοακουστικό υλικό καθώς και μια εντυπωσιακή φορεσιά της εθνοτικής μειονότητας των Μιάο.

Τα κινεζικά κοστούμια θα αποτελέσουν την αφορμή για να αποκαλυφθούν στους μαθητές μυστικά αιώνων για τη χρήση αλλά και τον συμβολισμό των ενδυμάτων. Τα παιδιά θα συζητήσουν, μεταξύ άλλων, πόσο «αρχαία» είναι το μπικίνι και το τατουάζ, ποια φόρεσε για πρώτη φορά λευκό νυφικό, ενώ, αφού δουν ρούχα άλλων εποχών, από το πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό που συνοδεύει το πρόγραμμα και από τις εκδόσεις του ΠΙΟΠ, θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα μικροσκοπικό ένδυμα, εμπνευσμένο από όλα όσα δουν.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, προσφέρεται δωρεάν.

Διάρκεια έκθεσης: 15 Δεκεμβρίου 2018 έως 31 Μαρτίου 2019

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00 (έως 28/2/2019) και 10:00-18:00 (από 1/3/2019)

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα
Νότια Πύλη, 383 34 Βόλος
Τ: 24210 29844 | www.piop.gr
Στο Βόλο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η μόδα και τα σύμβολά της» στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Reviewed by PLOUMISTOS on 1:12 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.