Η δύναμη της Εσωστρέφειας: Τα 10 σημάδια ότι είστε ένας "επιτυχημένος" εσωστρεφής άνθρωπος

Η δύναμη της Εσωστρέφειας: Τα 10 σημάδια ότι είστε ένας "επιτυχημένος" εσωστρεφής άνθρωπος

⍆Οι άνθρωποι χωρίζονται σε εσωστρεφείς κι εξωστρεφείς. Το ένα τρίτο περίπου είμαστε εσωστρεφείς...
Και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μάθει να καλύπτουμε την εσωστρέφεια με ένα πέπλο διάχυτης, αλλά επιφανειακής, κοινωνικότητας, επειδή καταλάβαμε, από πολύ μικροί, πως αυτό θα μας βοηθήσει να επιβιώσουμε σε μια κοινωνία που επιβραβεύει την εξωστρέφεια.

Η εσωστρέφεια πολλές φορές συνδέεται με την ντροπαλότητα, όμως στην πραγματικότητα δεν έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους. Οι εσωστρεφείς άνθρωποι δεν είναι ντροπαλοί, απλά έχουν περισσότερη ενέργεια όταν είναι μόνοι ή σε μικρές ομάδες ανθρώπων, σε αντίθεση με τους εξωστρεφείς οι οποίοι αισθάνονται στα καλύτερα τους όταν βρίσκονται ανάμεσα σε πολλούς ανθρώπους. 

Μερικά χαρακτηριστικά των εσωστρεφών ανθρώπων:
  • Συνεργάζονται καλύτερα , ειδικά σε προσωπικό επίπεδο, σε καταστάσεις ένας-προς-έναν.
  • Διατηρούν μακροχρόνιες φιλίες, έχουν λιγότερους, αλλά ουσιαστικούς, φίλους.
  • Είναι πιο ευέλικτοι, μπορούν να αλλάξουν πλεύση γρήγορα και ανώδυνα όταν αυτό χρειαστεί.
  • Είναι πολύ ανεξάρτητοι και πιο αυτάρκεις.
  • Εστιάζουν με μεγαλύτερη ευκολία σε αυτό που κάνουν, προσηλώνονται στον στόχο.
  • Τους απασχολούν σοβαρές σκέψεις για τον χαρακτήρα και τις πράξεις τους, είναι καλοί στην αυτοκριτική.
  • Έχουν ενισχυμένη αίσθηση της ευθύνης.
  • Είναι πολύ δημιουργικοί και σκέπτονται «έξω από το κουτί».
  • Έχουν αναλυτική ικανότητα και είναι καλύτεροι στα σύνθετα έργα.
  • Είναι έξυπνοι και μελετηροί.
Οι περισσότεροι δεν αισθανόμαστε εσωστρεφείς ακριβώς επειδή δεν είμαστε ντροπαλοί, όμως αν έχουμε τουλάχιστον δύο από τις παρακάτω 12 ενδείξεις εσωστρέφειας ίσως να πρέπει να το ξανασκεφτούμε!

Τα 12 σημάδια ότι είστε ένας "επιτυχημένος" εσωστρεφής άνθρωπος  
1. Η πολυκοσμία σας αγχώνει: 
Οι συναυλίες, τα γήπεδα, τα συνέδρια που συγκεντρώνουν πολύ κόσμο σας φέρνουν σε αμήχανη θέση. Όχι σε σημείο αγοραφοβίας αλλά σίγουρα δεν είναι και το καλύτερο σας.

2.Δεν σας ενδιαφέρει να γνωρίζετε καινούριο κόσμο: 
Νιώθετε ότι καταναλώνετε πολύ ενέργεια όταν μπαίνετε στη διαδικασία να κάνατε καινούριες γνωριμίες για αυτό το αποφεύγετε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε εύκολα φιλίες απλά σας φαίνεται δύσκολα να μιλάτε με ανθρώπους που δεν γνωρίζετε.

3.Δεν σας ενοχλεί να μιλάτε δημοσίως: 
Οι εσωστρεφείς δεν έχουν έλλειψη αυτοπεποίθησης ούτε είναι ντροπαλοί. Δεν έχουν πρόβλημα να δώσουν μια ομιλία ή να κάνουν μια πρόποση μπροστά σε κόσμο, απλά δεν θέλουν να μπουν σε συζητήσεις με αγνώστους μετά!

4. Κάνετε παρέα με εξωστρεφείς ανθρώπους: 
Αν είστε εσωστρεφείς είναι πιο πιθανό να κάνετε παρέα με εξωστρεφείς ανθρώπους ώστε να υπάρχει μια ισορροπία.

5.Δεν σας αρέσουν οι συνεντεύξεις για δουλειά: 
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αισθάνονται άνετα σε μια συνέντευξη για δουλειά, όμως οι εσωστρεφείς αισθάνονται άβολα μόνο στη ν αρχή. Όταν αισθανθούν άνετα με τον συνομιλητή τους συνήθως τα πηγαίνουν περίφημα.

6.Είστε πιστοί στους φίλους σας! 
Οι εσωστρεφείς είναι κατά κύριο λόγο ειλικρινείς και πιστοί, αφού παίρνουν δύναμη και αυτοπεποίθηση από τους ίδιους και δεν εξαρτώνται από την άποψη των άλλων.

7. Σας αρέσει… να μην κάνετε τίποτα! 
Οι εξωστρεφείς θέλουν να βρίσκονται έξω με ανθρώπους και να αλλάζουν παραστάσεις, ενώ οι εσωστρεφείς εκτιμούν περισσότερο μια ήσυχη βραδιά στο σπίτι.

8. Δεν είστε κολλημένοι με το κινητό σας! 
Κάθε φορά που έχετε κάποιο μήνυμα στο κινητό δεν τρέχετε να το διαβάσετε ή να απαντήσετε αμέσως. Οι εσωστρεφείς κάνουν τα πάντα στους δικούς τους ρυθμούς!

9. Δεν εμπιστεύεστε τους άλλους εύκολα: 
Είναι πιο δύσκολο για τους εσωστρεφείς ανθρώπους να βρουν φίλους που τους σέβονται για αυτό που είναι, για αυτό όταν κάνουν νέες παρέες τους εμπιστεύονται και πιο δύσκολα.

10. Σας αρέσει να γράφετε: 
Πολλοί εσωστρεφείς άνθρωποι είναι συγγραφείς ή δημοσιογράφοι, αφού με το γράψιμο έρχονται σε επαφή με τον εαυτό τους.

11. Είστε ευγενικοί: 
Οι εσωστρεφείς άνθρωποι είναι πιο πολιτισμένοι γιατί έχουν μεγαλύτερη αντίληψη όσων συμβαίνουν δίπλα τους αλλά και κατανόηση για τα συναισθήματα των άλλων.

12. Ξέρετε τι θέλετε και τι σας αρέσει: 
Δεν είστε αναποφάσιστοι και δεν φοβάστε να δοκιμάσετε καινούρια πράγματα, όμως αυτό που σας χαρακτηρίζει περισσότερο είναι ότι ξέρετε ακριβώς τι θέλετε και πότε!

Κάποιες φορές το ποίημα του Κ. Καβάφη "Όσο Mπορείς" είναι σαν να εγράψε για τους "επιτυχημένους" εσωστρεφείς...

Όσο Mπορείς 
Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.

Μην την εξευτελίζεις πηαίνοντάς την,
γυρίζοντας συχνά κ’ εκθέτοντάς την
στων σχέσεων και των συναναστροφών
την καθημερινήν ανοησία,
ώς που να γίνει σα μια ξένη φορτική.



Voice Healing Therapy -
Ενημερωθείτε για το πως μπορεί να δημιουργηθούν προσωπικά ηχοθεραπευτικά αρχεία που μπορούν να λύσουν το πρόβλημά σας - Δείτε τις πληροφορίες ΕΔΩ

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης (Life Coach) και παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος και καθοδηγητής της προσωπικής ενέργειας).

Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και κλινικές δοκιμές, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing Therapy" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας για τη νοητική απεικόνιση θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου στο youtube ΕΔΩ
Ενημερωθείτε για την ηχοθεραπευτική μέθοδο μου ΕΔΩ
Για πληροφορίες : www.globalattract.gr

Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1076,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6352,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,81,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Η δύναμη της Εσωστρέφειας: Τα 10 σημάδια ότι είστε ένας "επιτυχημένος" εσωστρεφής άνθρωπος
Η δύναμη της Εσωστρέφειας: Τα 10 σημάδια ότι είστε ένας "επιτυχημένος" εσωστρεφής άνθρωπος
Η δύναμη της Εσωστρέφειας: Τα 10 σημάδια ότι είστε ένας "επιτυχημένος" εσωστρεφής άνθρωπος
https://www.pemptousia.gr/wp-content/uploads/2015/11/20151118-1.jpg
https://i.ytimg.com/vi/8xf5gCSTWXM/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/12/10.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/12/10.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content