Ένα «φεμινιστικό χείμαρρο» ετοιμάζει το γυναικείο κίνημα #ΝousToutes (Όλες εμείς)

Ένα «φεμινιστικό χείμαρρο» ετοιμάζει το γυναικείο κίνημα #ΝousToutes (Όλες εμείς)

⍆Έναν «φεμινιστικό χείμαρρο» ετοιμάζει για σήμερα το γυναικείο κίνημα #ΝousToutes (Όλες εμείς)...
διαμαρτυρόμενο για τη σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος των γυναικών, παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των εκπροσώπων του ωραίου φύλου.

Στους δρόμους της Γαλλίας θα βρεθούν επίσης, για μία ακόμη φορά, τα «Κίτρινα Γιλέκα», τα οποία σήμερα ετοιμάζονται να κάνουν επίδειξη της δύναμής τους.



Στα χνάρια του #ΜeToo το κίνημα #NousToutes (Όλες εμείς)
Μετά το κίνημα #Balancetonporc (Εκθέστε το γουρούνι σας), οι φεμινίστριες του #NousToutes ετοιμάζονται να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη σεξουαλική βία κατά των γυναικών και την ατιμωρησία των δραστών διαδηλώνοντας στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας.

Μετά το κίνημα κατά της σεξουαλικής κακοποίησης των γυναικών #MeToo(Κι εγώ επίσης) στις ΗΠΑ, και τα κινήματα στη Γαλλία #Balancetonporc (Εκθέστε το γουρούνι σας) και #MoiAussi (Κι εγώ επίσης ), το #Anchelo στην Ιταλία και το #Yotambien στην Ισπανία, ένα νέο φεμινιστικό κίνημα κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στη χώρα του Εμανουέλ Μακρόν.

Το κίνημα #ΝousToutes ξεκίνησε από φεμινίστριες ακτιβίστριες με επικεφαλής την Καρολίν ντε Χάας.

«Ένα παλιρροϊκό κύμα των γυναικών (και ανδρών) είναι πρόθυμο να διαδηλώσει στο Παρίσι και σε 40 πόλεις της Γαλλίας ζητώντας να μπει ένα τέλος στη σεξουαλική βία, την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών», όπως επισημαίνει στα social media καλώντας τους Γάλλους πολίτες να συμμετέχουν στις σημερινές κινητοποιήσεις.

Επίδειξη της δύναμής τους ετοιμάζονται να κάνουν τα «Κίτρινα Γιλέκα»
Εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή τους στην άνοδο των τιμών των καυσίμων και την πολιτική λιτότητας του προέδρου Μακρόν, τα μέλη του κινήματος «Κίτρινα Γιλέκα» ξεχύνονται για μία ακόμη ημέρα στους δρόμους της Γαλλίας.

Ύστερα από έξι ημέρες κινητοποιήσεων, τα «Κίτρινα Γιλέκα» περνούν σήμερα στην «Δεύτερη Πράξη», όπως την έχουν ονομάσει, προχωρώντας σε αποκλεισμούς δρόμων.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας,Εντουάρ Φιλίπ, διατυμπανίζει την πρόθεση της κυβέρνησης να μην υπαναχωρήσει από τα σχέδιά της για αύξηση του φόρου στα καύσιμα, που θα αρχίσει να ισχύει από το νέο έτος.Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Γάλλος πρόεδρος,Εμανουέλ Μακρόν.

Το νεόκοπο κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων» δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο και οργανώθηκε μέσω δικτύων του Ίντερνετ, ωστόσο, αρχίζει να έχει ευρεία απήχηση σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, όπως σχολιάζουν πολιτικοί αναλυτές.

«Στις 24 Νοεμβρίου τα «Κίτρινα Γιλέκα» θα δείξουν την πραγματική τους δύναμη», όπως διατυμπανίζουν μέλη του κινήματος και καλούν τους Γάλλους να βρεθούν στο πλευρό τους στην προγραμματισμένη για σήμερα μεγάλη διαδήλωση.

Φορώντας κίτρινα γιλέκα, σαν αυτά που φορούν όσοι κάνουν έργα στους δρόμους, οι Γάλλοι σχεδιάζουν να μπλοκάρουν κεντρικούς οδικούς άξονες, αλλά και τους δρόμους πόλεων σε δεκάδες διαμερίσματα σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Πρίσιλα Λουντόσκι, μία 32χρονη πλασιέ καλλυντικών, είναι η ιδρύτρια του κινήματος «Κίτρινα Γιλέκα». Η μαύρη Γαλλίδα - με καταγωγή από τη Μαρτινίκη -είχε την ιδέα να στήσει στο διαδίκτυο μία ηλεκτρονική ψηφοφορία ζητώντας από την κυβέρνηση των Παρισίων να μην αυξήσει κι άλλο τις τιμές των καυσίμων. Η ανταπόκριση του κοινού ήταν τεράστια.Πάνω από ένα εκατομμύριο Γάλλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της βάζοντας την υπογραφή τους.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1077,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Ένα «φεμινιστικό χείμαρρο» ετοιμάζει το γυναικείο κίνημα #ΝousToutes (Όλες εμείς)
Ένα «φεμινιστικό χείμαρρο» ετοιμάζει το γυναικείο κίνημα #ΝousToutes (Όλες εμείς)
Ένα «φεμινιστικό χείμαρρο» ετοιμάζει το γυναικείο κίνημα #ΝousToutes (Όλες εμείς)
https://i.ytimg.com/vi/e0wDFXJUHVA/hqdefault.jpg
https://i.ytimg.com/vi/e0wDFXJUHVA/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/11/oustoutes.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/11/oustoutes.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content