================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Δυο πεποιθήσεις που είναι πηγές πόνου στη ζωή μας

⍆Οι πεποιθήσεις δεν είναι τίποτε άλλο παρά υποθέσεις που κάνουμε για τον εαυτό μας και τους άλλους.... Λανθασμένα τις πιστεύουμε, τις δεχόμαστε σαν γεγονότα και έτσι τις καθιστούμε «αλήθειες». Στην πραγματικότητα, είναι η φωνή του Εγώ που αντιστέκεται στην αλλαγή, στη ροή, στη διαφορετικότητα της κάθε κατάστασης, είναι η ατελείωτη αρνητική κριτική που μας μπλοκάρει και μας κρατά κολλημένους σε παλιά μοτίβα και τρόπους σκέψης και σαμποτάρει όλες μας τις προσπάθειες για μία ικανοποιητική και ολοκληρωμένη ζωή.

Ο λόγος που δεν είναι εύκολο να τις αναγνωρίσουμε είναι επειδή ζούμε μέσα τους. Είναι σαν ένα κουτί μέσα στο οποίο έχουμε στριμώξει την ύπαρξή μας και με την επαναληψιμότητα γίνεται η βάση της ταυτότητάς μας, μιας περιορισμένης ταυτότητας που χωρίς να το συνειδητοποιούμε, έχει μετατραπεί σε φυλακή.

Τι είναι πεποιθήσεις;
Είναι το αίσθημα βεβαιότητας που έχουμε για κάτι.

Ποια όμως από τις πεποιθήσεις μας είναι αληθινές; Η απάντηση είναι ότι, δεν έχει σημασία ποια είναι αληθινή και ποια όχι, αλλά ποια είναι ενδυναμωτική και ποια αποδυναμωτική. Η προσωπική μας εξέλιξη είναι άμεσα συνδεδεμένη με το σύστημα των πεποιθήσεων μας.

Πώς μπορούμε όμως να αλλάξουμε πεποιθήσεις;
Πρώτον: Αν συσχετίσουμε ένα πολύ έντονο αίσθημα πόνου με μία πεποίθηση μας, θα αναγκαστούμε να την αλλάξουμε.

Δεύτερον: Να την αμφισβητήσετε.

Τρίτον: Να ανατρέξετε σε πηγές που υποστηρίζουν την νέα σας ενδυναμωτική πεποίθηση, για να την ενισχύσετε. Αλήθεια, δεν υπάρχουν πεποιθήσεις τις οποίες πριν από χρόνια τις υπερασπιζόσασταν και ήσασταν απόλυτοι, αλλά σήμερα δεν τις πιστεύετε; Να θυμάστε πως, αν κάνετε ερωτήσεις για κάτι που πιστεύετε, στο τέλος σίγουρα θα φτάσετε στο σημείο να το αμφισβητήσετε.
Δυο πεποιθήσεις που είναι πηγές πόνου στη ζωή μας:
 1. Για να αξίζω και να είμαι αγαπητός χρειάζεται να φαίνομαι δυνατός και να μην αφήνω κανέναν να αντιλαμβάνεται την αδυναμία ή τον φόβο μου.
 2. Αν οι άλλοι αντιληφθούν τις αδυναμίες και τους φόβους μου θα χάσουν τον σεβασμό τους προς έμενα και ίσως ακόμη να το εκμεταλλευτούν εις βάρος μου.
Όταν δεν αποδεχόμαστε τις αδυναμίες ή τις ανάγκες μας, δημιουργούμε ένα περιβάλλον στο όποιο οι άλλοι δεν μπορούν να δουν και να σεβαστούν τις ανάγκες μας, ακόμη και όταν τις εκφράζουμε. Αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε μεγάλο θυμό και αδικία, λόγω του ότι επειδή εμείς που παίζαμε τον ρόλο του δυνατού μέχρι τώρα χωρίς ανάγκες, βοηθώντας μόνο τους άλλους, μια φορά που ζητήσαμε κάτι, οι άλλοι είναι χωρίς ευαισθησίες και αχάριστοι.

Το να μην δεχόμαστε τις αδυναμίες μας και ότι έχουμε ανάγκη βοήθειας, δεν είναι πνευματική αξία, άλλα μια εγωιστική προσπάθεια να εγκαταστήσουμε μέσα μας μια ψευδαίσθηση της άξιας μας.
 • Δεν υπάρχει πεπρωμένο, είμαστε ελεύθερες υπάρξεις, το μόνο πεπρωμένο που υπάρχει είναι αυτό της ψυχής και είναι η φώτιση.
 • Η απενεργοποίηση του νού μας, σημαίνει την γέννηση της ελπίδας στη ζωή μας.
 • Η ανάμνηση του παρελθόντος χωρίς την συναισθηματική ταύτιση με την εμπειρία, είναι ένας φάρος στην σκοτεινή εξέλιξη του μέλλοντος.
 • Όταν θέλεις να αποδείξεις σε κάποιον ποιος είσαι, κάντο στον εαυτό σου.
 • Το πρώτο μεγάλο βήμα στο μονοπάτι της εξέλιξης μας το κάνουμε όταν αλλάζουμε θέση και από κριτές των σκέψεών μας, γινόμαστε παρατηρητές.
 • Αυτό στο όποιο εστιαζόμαστε συνεχώς και προσκολλιόμαστε, του δίνουμε δύναμη και μας εξουσιάζει.
 • Η επιθυμία είναι η ανάμνηση της ευχαρίστησης και ο φόβος η ανάμνηση του πόνου.
 • Οι άνθρωποι δεν προσέχουν αν είναι χειμώνας ή καλοκαίρι όταν είναι ευτυχισμένοι. Αντόν Τσέχωφ
 • Κάθε ημέρα αυτό που σκέπτεσαι, αυτό που επιλέγεις και αυτό που κάνεις, είναι αυτό που γίνεσαι. ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ για τις πεποιθησεις που σου έχτισαν οι άλλοι και σε ταλαιπωρούν στην ζωή σου ΕΔΩ  και για τον τρόπο να αποβάλλεις τις πεποιθήσεις που διαλύουν την ζωή σου ΕΔΩ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ Ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ που συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από το 2000 ως Σύμβουλος Καθοδήγησης εκατοντάδων ανθρώπων και προσωπικός τους Life Coach, ενώ παράλληλα έχοντας την δική του μεθοδολογία είναι SPIRITUAL ENERGY HEALIGMAN προσφέροντας Διαισθητική Συμβουλευτική, συνεδρίες Συναισθηματικής Αποφόρτισης (μέθοδος αναγέννησις - rebirth), & ρύθμιση (μέθοδος Αποκατάστασης - remediation) των Ενεργειακών Κέντρων του Σώματος και Ενεργειακές Θεραπείες με την προσωπική του μέθοδο Energy Self Healing.

Πραγματοποιεί συνεδρίες, Διαλέξεις - Σεμινάρια, ή εξατομικευμένα προγράμματα Αυτοβελτίωσης - καθοδήγησης, και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Για πληροφορίες : www.globalattract.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
Δυο πεποιθήσεις που είναι πηγές πόνου στη ζωή μας Reviewed by PLOUMISTOS on 10:18 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.