Οι ψευδώς θετικοί άνθρωποι - Μήπως έχεις αρκετούς γύρω σου;

Οι ψευδώς θετικοί άνθρωποι - Μήπως έχεις αρκετούς γύρω σου;

⍆Πολλοί θεωρούν την θετικότητα συνώνυμο της παθητικότητας και της υποτακτικότητας...
ή της ουτοπιστικής και υπεραισιόδοξης αντιμετώπισης των πραγμάτων.  Η θετικότητα προϋποθέτει την θετική αντιμετώπιση του εαυτού μας, πριν καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε θετικά τους γύρω μας.
Ο κόσμος "ξυπνά" πνευματικά, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι 'αυτό. Ωστόσο, με την πνευματική αφύπνιση που ξεκίνησε εδώ και μερικά χρόνια, υπάρχουν πολλές παρανοήσεις και οι άνθρωποι που προσπαθούν να αφυπνιστούν έχουν αρχίσει να μπερδεύονται....

Οι ψευδώς θετικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το να είσαι θετικός είναι το μόνο πράγμα που είναι σωστό και όλα τα άλλα είναι λάθος. Φοβούνται την αρνητικότητα και τη σκοτεινή πλευρά τους, έτσι ώστε να καταστέλλουν αυτές τις πτυχές του εαυτού τους βαθιά μέσα και να ζουν τη ζωή τους μακριά από αυτές.

Η ενέργειά τους πολλές φορές εξαντλείται στις δημόσιες σχέσεις, στην εικόνα που χρειάζεται για να πιστέψουν οι άλλοι σε εκείνους και αρκετές φορές αναγκάζονται να πουν ψέματα στον εαυτό τους ώστε να πιστέψουν αυτό για το οποίο θα μιλήσουν.

Καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να φανούν θετικά άτομα και να αποφύγουν τη θλίψη, το θυμό, το φόβο, καθώς αρχίζουν να αντιστέκονται σε αυτά τα συναισθήματα. Και όσο αντιστέκονται, αυτά τα συναισθήματα ενισχύονται με αποτέλεσμα αυτά τα άτομα να καταλήγουν να ξοδεύουν απίστευτη και διπλάσια ενέργεια μόνο και μόνο για να τα αποφύγουν.... Είναι άνθρωποι που μπορεί να είναι λυπημένοι, προβληματισμένοι, η ακόμη και φοβισμένοι, με αυτό που αισθάνονται πραγματικά μέσα τους...

Συνεχίζουν να τρέχουν μακριά από τους εαυτούς τους και να φτάνουν στα όριά τους, έτσι ώστε να καταλήγουν να ρουφούν την ενέργεια όλων όσων αλληλεπιδρούν μαζί τους, καταλήγοντας στο τέλος να γίνονται "μπερδεμένοι άνθρωποι".

Επειδή δεν θέλουν να είναι αρνητικοί και εγωιστές, σκέφτονται λανθασμένα πως να μην γίνουν αρνητικοί, με αποτέλεσμα να στραγγίζουν την ενέργειά τους στην προσπάθεια αυτή. Η ανησυχία, η θλίψη, ο θυμός και άλλα τέτοια αρνητικά συναισθήματα έχουν τη θέση τους σε μια κανονική ζωή. Αλλά όταν βλέπουμε για χρόνια το ποτήρι μισοάδειο, τότε βιώνουμε ψυχικές και σωματικές βλάβες που αναστέλλουν την ικανότητα μας να ξεφύγουμε από τις αναπόφευκτες πιέσεις της ζωής.

Οι ψευδώς θετικοί άνθρωποι φοβούνται να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα και να βρουν τον τρόπο ειλικρινούς αποδοχής των αρνητικών αισθημάτων, ώστε να ξεπεράσουν το οποιοδήποτε θέμα τους αρμονικά. Θα προτιμούσαν δηλαδή, να περάσουν την ημέρα τους πιέζοντας τον νου τους ότι δεν συμβαίνει αυτό που τους συμβαίνει, από το να το μείνουν στο σπίτι τους προσπαθώντας να βρουν τις αιτίες και να συμφιλιωθούν με τα αληθινά συναισθήματά τους ώστε να γνωρίσουν τα βάθη του εαυτού τους και να γίνουν αληθινά θετικοί άνθρωποι.

Λόγω όλων αυτών, οι ψευδώς θετικοί άνθρωποι θέλουν να εξωστρέφονται συνεχώς επειδή μπαίνουν σε μια διαρκή προσπάθεια να δείξουν, να αποδείξουν, ή να υποδείξουν. Η ασταμάτητη προσπάθεια αυτή, χρειάζεται ενέργεια, την οποία οι ψευδώς θετικοί άνθρωποι θα ρουφήξουν από τους άλλους γύρω τους, αρχικά με την φιλική συναναστροφή και κατόπιν με άλλους συναισθηματικούς ή επαγγελματικούς τρόπους. Ακολουθούν 5 ακόμη λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να αποφύγετε τα ψευδώς θετικά άτομα που υπάρχουν γύρω σας.

5 λόγοι για τους οποίους πρέπει να αποφύγετε τους ψευδώς θετικούς ανθρώπους:

1. Δεν είναι αυθεντικοί.
Τα ψευδώς θετικά άτομα δεν είναι αυθεντικά. Θέλουν να σας δείξουν μόνο την "καλή" πλευρά που έχουν. Δείχνουν ψεύτικα συναισθήματα και διατηρούν τα πραγματικά συναισθήματα τους καταπιεσμένα ειδικά αν βρίσκονται στην αρνητική πλευρά του φάσματος των εσωτερικών δονήσεων.

Δεν θέλουν να τα γνωρίσετε, με τις ατέλειές τους. Κρύβουν τις ατέλειές τους πίσω από τη θετική μάσκα που βάζουν. Ακόμα κι αν προσπαθήσουν να είναι αυθεντικοί, δεν θα αποκαλύψουν τη σκοτεινή πλευρά τους, η οποία αυτόματα τους καταστεί αδύναμους και μη αυθεντικούς.

2. Θα σας κάνουν να αντισταθείτε στα αρνητικά συναισθήματα που θα σας ωριμάσουν
Οι ψευδώς θετικοί άνθρωποι θα σας κάνουν να βλέπετε τα "αρνητικά" σας συναισθήματα ως λάθος. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν καλά και κακά συναισθήματα. Όλα σας εξυπηρετούν για έναν σκοπό. Ο θυμός, η θλίψη, ο φόβος και άλλα αποκαλούμενα αρνητικά συναισθήματα είναι για την εσωτερική εκπαίδευση σας. Για παράδειγμα ο θυμός προστατεύει τα όριά σας, η θλίψη σας δείχνει το βάθος το τι έχει νόημα έχει για εσάς σε αυτή την ζωή και ο φόβος σας προστατεύει από τον πιθανό κίνδυνο. Η απομάκρυνση λοιπόν από αυτά τα συναισθήματα μόνο μια μετάλλαξη μπορεί να σας φέρει... κι αυτή να σας κάνει να γίνετε "αγνώριστος" άνθρωπος! 

3. Εμφανίζουν παθητική επιθετική συμπεριφορά
Επειδή πάντοτε ντοπάρουν τον εαυτό τους, οι ψευδώς θετικοί άνθρωποι έχουν καταστείλει μέσα τους τόσο πολύ θυμό που θα εμφανίσουν παθητική επιθετική συμπεριφορά. Δηλαδή μπορεί να γελάσουν ελαφρά με το πρόβλημα σας, ή να είναι αρχικά θετικοί με το σκεπτικό σας και ξαφνικά θα σας κρίνουν τόσο σκληρά που δεν θα πιστέψετε στα αυτιά σας, η ακόμη και να εκνευριστούν πολύ που δεν κάνετε αυτό που σας υποδεικνύουν.

Εάν δείξετε την ευάλωτη πλευρά σας, ή παρουσιάσετε τον προβληματισμό σας για αντίσταση και αντίποινα, θα σας κατηγορήσουν ότι δεν είστε θετικοί σαν αυτούς. Δεν προσπαθείτε να αλλάξετε θα σας πουν.... και αυτό το κάνουν επειδή θέλουν να νιώσετε όπως έχουν νιώσει και αυτοί στο παρελθόν τους. 

4. Είναι επιφανειακοί
Κάθε φορά που προσπαθείτε να μιλήσετε με τους ψευδώς θετικούς φίλους σας και να ζητήσετε μια πραγματική συνομιλία μαζί τους, εκείνοι θα σας ακούσουν για λίγο χρόνο και θα σας παραπέμψουν στις αρχές της θετικότητας. Θα σας πουν ότι θετική σκέψη είναι ικανή να κάνει μικρά θαύματα, θα σας μιλήσουν για το νόμο της έλξης χωρίς να αιτιολογήσουν το πως μπορεί να γίνει αυτό και θα σας προτείνουν να πάρετε μερικά βότανα για ηρεμήσετε...

Αυτό που δεν μπορούν να κάνουν είναι να γίνουν αληθινοί φίλοι σας. Εκείνοι οι φίλοι που είναι ακουστικοί σαν άνθρωποι και αισθάνονται τον πόνο σας. Εκείνοι οι φίλοι που θέλουν να συνδεθούν μαζί σας σε ανθρώπινο επίπεδο και χωρίς να σας πιέσουν να γίνετε θετικοί χωρίς να είστε έτοιμοι γι αυτό...

5. Δεν δίνουν άμεσες λύσεις στα προβλήματα
Εάν έχετε κάποιο πρόβλημα και ζητήσετε συμβουλές ή λύση από τον ψευδή θετικό φίλο, τις περισσότερες φορές δεν θα σας δώσει μια εποικοδομητική πρόταση για το θέμα σας. Συνήθως δίνουν θεωρητικές συμβουλές για τα προβλήματα που έχετε και σας προτρέπουν να σκεφτείτε μόνο με θετικές σκέψεις, ισχυριζόμενοι πως έτσι θα λύσετε το πρόβλημά σας.

Η στρατηγική τους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων είναι να τα βάλουν κάτω από το χαλί και να προσποιηθούν πως τα πάντα είναι μια χαρά όταν σκεφτείτε θετικά. Τα περισσότερα προβλήματα λύνονται με τη δράση, δηλαδή με ένα καλό σχέδιο και όχι μόνο σκεπτόμενοι θετικά.

Οι γνήσιοι θετικοί άνθρωποι
Όπως έχει αποδειχθεί και ερευνητικά τα άτομα που χρησιμοποιούν την θετικότητα ως μηχανισμό αντιμετώπισης δυσκολιών και αναφέρουν σε καθημερινή βάση τη θετική τους διάθεση, έχουν πιο ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και χρησιμοποιούν λιγότερα συχνά υπηρεσίες υγείας.

Η γνήσια θετικότητα λοιπόν, πηγάζει από την θετική αντιμετώπιση του εαυτού μας. Οι γνήσιοι θετικοί άνθρωποι είναι γεννημένοι μαχητές με μόνο όπλο κι ασπίδα τη χαρά της ζωής, την αγάπη τους για όσα ξημερώνουν και βραδιάζουν μαζί τους και τη δύναμή τους να ονειρεύονται και να ελπίζουν.

Δυστυχώς οι άνθρωποι αυτοπεριορίζονται επειδή δεν πιστεύουν στο θετικό δυναμικό τους και πολλές φορές αισθάνονται ότι δεν είναι αυτό που θέλουν, με αποτέλεσμα να παριστάνουν ότι είναι θετικοί....

Δεν χρειάζεται να σπαταλάτε μέρες και ώρες προσπαθώντας να πείσετε τον εαυτό σας για κάτι που δεν μπορείτε να είστε. Ίσως αυτό που χρειάζεστε είναι η αποδοχή στο να κάνετε αυτό που θέλετε, ακόμα κι αν αυτό που θέλετε είναι κάτι που δεν αρέσει στους γύρω σας, ή είναι πραγματικά απλό και καθόλου εντυπωσιακό. 

Η θετικότητα είναι ο τρόπος για να ανακτηθεί ο χαμένος σεβασμός στις σχέσεις των ανθρώπων. Αν δεν υπάρχει σεβασμός, δεν υπάρχει καν σχέση, και φυσικά δεν υπάρχει θετικότητα. Αν λοιπόν θέλουμε να είμαστε πραγματικά θετικοί πρέπει να σεβόμαστε τον εαυτό μας και τους γύρω μας. 

Ο γνήσια θετικός άνθρωπος λοιπόν, δεν είναι ο υπεραισιόδοξος ή ο υποτακτικός, αλλά αυτός που ξέρει να σέβεται και να αποδέχεται. Αναζητήστε γνήσιους θετικούς ανθρώπους που έχουν καθαρό βλέμμα, που η φωνή τους σας κάνει να αισθάνεστε ασφάλεια, που μπορούν να σας ακούσουν και να σας προσφέρουν μια αληθινή συμβουλή με αιτιολογία, να σας κάνουν να αισθανθείτε ότι μέσα σας έχετε την αληθινή δύναμη ψυχής.  Αυτό είναι το εκπληκτικό με τους ανθρώπους, ότι οι πράξεις τους μιλούν για τον εαυτό τους και οι λέξεις και οι σκέψεις αποτελούν συχνά προβολές των βαθύτερων επιθυμιών τους. Η επιλογή είναι αποκλειστικά δική σας!



Voice Healing Therapy -
Ενημερωθείτε για το πως μπορεί να δημιουργηθούν προσωπικά ηχοθεραπευτικά αρχεία που μπορούν να λύσουν το πρόβλημά σας - Δείτε τις πληροφορίες ΕΔΩ
Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης (Life Coach) και παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος και καθοδηγητής της προσωπικής ενέργειας).

Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και κλινικές δοκιμές, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing Therapy" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας για τη νοητική απεικόνιση θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου στο youtube ΕΔΩ
Ενημερωθείτε για την ηχοθεραπευτική μέθοδο μου ΕΔΩ
Για πληροφορίες : www.globalattract.gr

Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Οι ψευδώς θετικοί άνθρωποι - Μήπως έχεις αρκετούς γύρω σου;
Οι ψευδώς θετικοί άνθρωποι - Μήπως έχεις αρκετούς γύρω σου;
Οι ψευδώς θετικοί άνθρωποι - Μήπως έχεις αρκετούς γύρω σου;
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhHfy8NDde8pd7-DcbGM1Xff8GMwaeQCCeR8teqsT7Zw7fqm3kkKpgpiTKsq7_7NWusq3fSXFMQDymNMA6hVPAhW0UiSR12OsfIRpAJEImuMd_Dm9F_jmh1IgTi9CLJ732OouCWsEk0jFsD/s400/%25CE%259F%25CE%25B9+%25CF%2588%25CE%25B5%25CF%2585%25CE%25B4%25CF%258E%25CF%2582+%25CE%25B8%25CE%25B5%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25BA%25CE%25BF%25CE%25AF+%25CE%25AC%25CE%25BD%25CE%25B8%25CF%2581%25CF%2589%25CF%2580%25CE%25BF%25CE%25B9+-+ploumistos.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhHfy8NDde8pd7-DcbGM1Xff8GMwaeQCCeR8teqsT7Zw7fqm3kkKpgpiTKsq7_7NWusq3fSXFMQDymNMA6hVPAhW0UiSR12OsfIRpAJEImuMd_Dm9F_jmh1IgTi9CLJ732OouCWsEk0jFsD/s72-c/%25CE%259F%25CE%25B9+%25CF%2588%25CE%25B5%25CF%2585%25CE%25B4%25CF%258E%25CF%2582+%25CE%25B8%25CE%25B5%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25BA%25CE%25BF%25CE%25AF+%25CE%25AC%25CE%25BD%25CE%25B8%25CF%2581%25CF%2589%25CF%2580%25CE%25BF%25CE%25B9+-+ploumistos.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/11/blog-post_65.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/11/blog-post_65.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content