================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Η Προσευχή έχει Θεραπευτική Επίδραση... για τη θεραπεία του νου και του σώματος

⍆Μετά από τόσα πολλά πειράματα που διεξήχθησαν πάνω από 35 χρόνια....
στο Ινστιτούτο Benson-Henry για το Mind Body Medicine, ο Herbert Benson πιστεύει ότι υπάρχει σχέση μεταξύ προσευχής και υγείας.

Ο Dr. Herbert Benson, Καθηγητής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, αφιέρωσε τα τελευταία 35 χρόνια της ζωής του στο να βρίσκει επιστημονικά στοιχεία ώστε να δώσει απάντηση στο ερώτημα: “Έχει η προσευχή θεραπευτική επίδραση;”

Σκοπός του έργου του είναι να προσφέρει μια «γέφυρα» μεταξύ Ιατρικής και Θρησκείας, η οποία θα βοηθήσει στην εξεύρεση θεραπείας σε πολλές ασθένειες. Σε μια συνέντευξή του στην ιστοσελίδα pyles.tv, ο καθηγητής μιλά για τα πειράματα που έκανε, για τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε, και για τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει στην πράξη τα αποτελέσματα της έρευνάς του.

Μετά από τόσα πολλά πειράματα που διεξήχθησαν πάνω από 35 χρόνια στο Ινστιτούτο Benson-Henry για το Mind Body Medicine, ο Herbert Benson πιστεύει ότι υπάρχει σχέση μεταξύ προσευχής και υγείας:

«Βρήκαμε ότι υπάρχει μια σχέση μεταξύ της φυσικής κατάστασης ενός ατόμου και κάθε επαναλαμβανόμενης δραστηριότητας συγκέντρωσης που κάνει, που περιλαμβάνει τον έλεγχο των τυχαίων σκέψεων. Οι περισσότεροι άνθρωποι το κάνουν μέσω της προσευχής. Έτσι, πιστεύουμε ότι όταν ένα άτομο επαναλαμβάνει μια προσευχή ξανά και ξανά, μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία μιας νόσου, ιδίως αν προκαλείται από άγχος. Ναι, υπάρχει μια σχέση ανάμεσα στην προσευχή και τη θεραπεία!”

αναφέρει ο Dr. Benson.

“Μελετήσαμε ανθρώπους που προσευχόντουσαν επανειλημμένα και ήταν πολύ εστιασμένοι κατά τη διάρκεια της προσευχής. Η απεικόνιση μαγνητικού συντονισμού έδειξε ότι υπήρξε μείωση του μεταβολισμού, του καρδιακού ρυθμού, της αρτηριακής πίεσης, του ρυθμού αναπνοής και της εγκεφαλικής δραστηριότητας. Έτσι, έχουμε μια επιστημονική απόδειξη ότι η προσευχή επηρεάζει τις λειτουργίες του σώματος και καταπολεμά το άγχος.”

Την ίδια στιγμή, η επιστημονική ομάδα εστίασε μόνο στη δυνατότητα όταν ένας ασθενής προσεύχεται για τον εαυτό του, καθώς τα πειράματα δεν κατευθύνθηκαν προς τη δυνατότητα άλλων να προσεύχονται για την υγεία ενός ασθενούς.

Επιπλέον, ο Dr. Herbert Benson πιστεύει ότι δεδομένου ότι τα ευρήματα αυτά έχουν επιστημονική βάση, πολλοί γιατροί δέχονται και χρησιμοποιούν την προσευχή σε συνδυασμό με την ιατρική και τη χειρουργική επέμβαση.

Εδώ είναι ένα βίντεο στο οποίο ο καθηγητής Benson μιλά για τη θεραπεία του νου και του σώματος:Με πληροφορίες από το ncbi.nlm.nih.gov
Η Προσευχή έχει Θεραπευτική Επίδραση... για τη θεραπεία του νου και του σώματος Reviewed by PLOUMISTOS on 7:35 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.