================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Βρέθηκε Νέο Κομμάτι από τον Υπολογιστή των Αντικυθήρων και Αλλάζει τα Δεδομένα

⍆Το νέο κομμάτι που βρέθηκε και υποστηρίζεται ότι αποτελεί κομμάτι του Μηχανισμού των Αντικυθήρων,... έχει ήδη αρχίσει να κάνει το γύρω του κόσμου και ενδεχομένως μπορεί να αλλάξει τα όσα ξέραμε ως τώρα.

Χαμένο κομμάτι του Μηχανισμού των Αντικυθήρων που βρέθηκε στον βυθό του Αιγαίου, ένας χάλκινος δίσκος, ανακαλύφθηκε από αρχαιολόγους στο ίδιο ναυάγιο όπου βρέθηκε ο αρχικός υπολογιστής ηλικίας 2.200 ετών, αναφέρει η Ισραηλινή haaretz.com

Αν και όπως αναφέρει η thesun.co.uk, τα απομεινάρια του αναλογικού «υπολογιστή» που ανακαλύφθηκε μεταξύ άλλων αντικειμένων ενός αρχαίου ναυαγίου συνεχίζουν να προβληματίζουν τους επιστήμονες, ο εξαιρετικά περίπλοκος μηχανισμός των Αντικυθήρων πιστεύεται ότι χρησιμοποίησε χάλκινα γρανάζια και μοχλούς για να προβλέψει τις φάσεις του ήλιου και του φεγγαριού.

Μπορεί, επίσης, να έχει τη δυνατότητα να υπολογίζει την πορεία των πλανητών και των αστεριών κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ουρανού.

Πολλοί επιχείρησαν να ανακατασκευάσουν τη συναρμολόγηση των οδοντωτών τροχών και μοχλών, αλλά οι μηχανικοί και οι μαθηματικοί προσπαθούσαν να κατανοήσουν την πολυπλοκότητα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων από τότε που ανακαλύφθηκε, στη δεκαετία του 1950.

Η συσκευή βρέθηκε ακριβώς έξω από το μικρό νησί των Αντικυθήρων μεταξύ Ελλάδας και Κρήτης και μια αποστολή χρηματοδοτήθηκε για να ανακτήσει περισσότερα αντικείμενα από αυτήν.

Ο Μηχανισμός προηγήθηκε του ηλιοκεντρικού πλανητικού συστήματος του Κοπέρνικου κατά περίπου 1.700 χρόνια και είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς εάν οι αρχαιολόγοι έχουν δίκιο, αυτό το προηγμένο επίπεδο αστρονομικής μελέτης, δεν επιτεύχθηκε και δεν επαναλήφθηκε ποτέ από τότε.

Ένα εύρημα από την αποστολή ανάκτησης που βρέθηκε πρόσφατα αποτελεί ένα χάλκινο δίσκο πλάτους περίπου 8 εκατοστών και σε άρθρο της ισραηλινής δημοσίευσης, Haaretz, αναφέρεται ότι αφορά ένα χαμένο κομμάτι από τον ίδιο τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων.Το εύρημα έφερε το σημάδι ενός «Ταύρου» γεγονός που φαίνεται να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Μηχανισμός είναι πολύ πιο περίπλοκος από ό, τι πολλοί τολμούσαν να ονειρευτούν.

Το διάβασα στο diadrastika.com
Βρέθηκε Νέο Κομμάτι από τον Υπολογιστή των Αντικυθήρων και Αλλάζει τα Δεδομένα Reviewed by PLOUMISTOS on 1:07 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.