================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης: «Εθνική αυτοκτονία» και «διχαστική» η συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου

⍆Εθνική αυτοκτονία και διχαστική χαρακτήρισε τη συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα...
με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

«Αυτή τη στιγμή όπως και τόσους αιώνες πριν, είναι υποχρεωση μας να έχουμε ελληνορθόδοξη ενότητα για το καλό της πατρίδας μας παρά δημιουργούμε διχασμούς» είπε ο κ. Άνθιμος που χαρακτήρισε «διχαστική» τη συμφωνία «γιατί αν δεν ήταν τόσο το ποσοστό των ορθόδοξων στην Ελλάδα δεν θα ήταν πρόβλημα».

Επιχειρώντας να εξηγήσει τους λόγους πίσω από τις σφοδρές αντιδράσεις για τη συμφωνία ο κ. Άνθιμος είπε ότι «η πρώτη εντύπωση είναι ότι υπήρχε μια επιλογή σε αυτό που λέει ο κ. Πρωθυπουργός. Όταν αυτό κυκλοφόρησε υπήρξε τόση αντίδραση ότι θα εξανεστεί ο λαός που θα του χαλάσεις αυτό το δεσμό από τότε που γίναμε ελεύθερο κράτος».

«Εφάνη στην αρχή ότι ο μακαριώτατος ανταποκρίθηκε στην πρόταση του πρωθυπουργού. Αλλά αυτό την επόμενη ημέρα δημιούργησε τέτοια αντίδραση ώστε είμαι βέβαιος ότι δημιουργήθηκε ανησυχία που προκάλεσε τη συνεδρίαση της ιεραρχίας» συμπλήρωσε. Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε «εθνική αυτοκτονία» τη συμφωνία λέγοντας ότι «αυτά τα ράσα μας έδωσαν με τους ήρωες του '21 να αποκτήσουμε την ελευθερία μας».

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι Αλέξης Τσίπρας και Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συζητούσαν για μήνες τη συμφωνία αυτή, ο κ. Άνθιμος είπε ότι «η συζήτηση μπορεί να είναι μεταξύ τους και να είναι συζήτηση αξιωματούχων, δεν είναι σύζητηση εκπροσώπων».

«Ήταν λάθος να δοθεί η εντύπωση, σε όσο βαθμό την έδωσαν, ότι εμείς συμφωνούμε και θα γίνει να χωριστεί η Εκκλησία από το Κράτος» πρόσθεσε ο κ. Άνθιμος ο οποίος στην ερώτηση αν η Εκκλησία θα χωρίστεί στα δύο απάντησε ότι «αυτό θα φανεί την Παρασκευή που κάλεσε συνεδρία της Ιεραρχίας για να αντιμετωπίσει την κατάσταση που δημιουργήθηκε».

Εμφανίστηκε βέβαιος, τέλος, ότι «η μεγάλη πλειοψηφία της ιεραρχίας είναι υπέρ της διατηρήσεως της ενότητας Κράτους-Εκκλησίας για να σταθούμε ακέραιοι στον ειερό τόπο που επιβουλεύονται πολλοί».Το διάβασα στο protothema.gr
Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης: «Εθνική αυτοκτονία» και «διχαστική» η συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου Reviewed by PLOUMISTOS on 11:38 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.