================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Οι 7 διαφορές ανάμεσα σε ανθρώπινο πνεύμα και ανθρώπινη ψυχή

⍆Το πνεύμα και η ψυχή είναι μέρος των βασικών στοιχείων του ανθρώπου.... Αλλά πολλές φορές αυτοί οι όροι είναι παρεξηγημένοι στην εναλλακτική φιλοσοφία, δηλαδή της αφύπνισης.

Ακόμα κι αν αυτά τα δύο είναι μέρος του ποιος είσαι, δεν είναι ποτέ ίδια. Γνωρίζοντας πώς διαφέρουν μεταξύ τους είναι μια μεγάλη βοήθεια για να μάθετε περισσότερα για τον εαυτό σας.

Η λέξη «ψυχή» αναφέρεται όχι μόνο στην άυλη πλευρά του ανθρώπου αλλά επίσης στην υλική πλευρά. Ενώ ο άνθρωπος έχει «πνεύμα», αντίθετα ο άνθρωπος είναι ψυχή. Στην πιο βασική της έννοια η λέξη «ψυχή» σημαίνει «ζωή». Ωστόσο, η Αγία Γραφή πηγαίνει πέρα από τη «ζωή» και σε πολλές άλλες περιοχές. Μια από αυτές τις περιοχές είναι και η λαχτάρα του ανθρώπου για την αμαρτία (Κατά Λουκά 12:26). Ο άνθρωπος είναι από τη φύση του αμαρτωλός και η ψυχή του είναι μολυσμένη σαν αποτέλεσμα. Είναι αρχή της ζωής να φεύγει τη στιγμή του φυσικού θανάτου (Γένεση 35:18, Ιερεμίας 15:2). Η «ψυχή» όπως και το «πνεύμα», είναι το κέντρο πολλών πνευματικών και συναισθηματικών εμπειριών (Ιώβ 30:25, Ψαλμός 43:5, Ιερεμίας 13:17). Όποτε χρησιμοποιείτε η λέξη «ψυχή», μπορεί να αναφέρεται σε ολόκληρο το πρόσωπο, είτε είναι στη ζωή είτε μετά το θάνατο.

Η «ψυχή» και το «πνεύμα» είναι παρόμοια στον τρόπο που χρησιμοποιούνται στην πνευματική ζωή του πιστού. Διαφέρουν στο που αναφέρονται. Η «ψυχή» είναι η οριζόντια σχέση του ανθρώπου με τον κόσμο. Το «πνεύμα» είναι η κάθετη σχέση του ανθρώπου με τον Θεό. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι και τα δυο αναφέρονται στην άυλη πλευρά του ανθρώπου, αλλά μόνο το «πνεύμα» αναφέρεται στο περπάτημα του ανθρώπου με τον Θεό. Η «ψυχή» αναφέρεται στο περπάτημα του ανθρώπου στον κόσμο, και στον υλικό και στον άυλο.

Στο βιβλίο του, "μια μοναχική ζωή: Από το άγνωστο στο γνωστό" ο Anthony Fisichella προσπάθησε να εξηγήσει ότι το Πνεύμα είναι σαν την ηλεκτρική ενέργεια που ανάβει το φως, όπου είναι η ψυχή.

Το πνεύμα είναι η πηγή που ανάβει τις ψυχές μας και οι 7 διαφορές μεταξύ ανθρώπινου πνεύματος και ανθρώπινης ψυχής είναι τα εξής:

Το πνεύμα:
- Σας παρέχει τη Συνείδηση ​​του Εαυτού.
- Είναι μια συνείδηση ​​που είναι πάντα παρούσα στο Τώρα.
- Είναι ένα όχημα που εξυπηρετεί την άμεση σύνδεσή σας με την Θεϊκή Πηγή.
- Είναι αυτό που σας συνδέει με το σας.
- Σας "δείχνει" από όπου προέρχεται ο σκοπός της ζωής σας.
- Είναι μια πτυχή, μια προβολή της ψυχής σας, ακριβώς όπως το σώμα σας.

Η έλλειψη σύνδεσης με το Πνεύμα έχει ως αποτέλεσμα:
- Εκνευρισμό
- Έλλειψη σκοπού
- Κατάθλιψη
- Αποσύνδεση
- Ανυπαρξία
- Ασθένεια
Η ψυχή:
- Είναι μοναδική στον καθένα μας.
- Περιέχει όλες τις αναμνήσεις της ζωής μας.
- Αποτελείται από το προγονικό μας κάρμα, την αντίληψη και τις εμπειρίες.
- Έχει τις δυνατότητές μας, τα ταλέντα και τις ικανότητές μας.
- Είναι το σχέδιό μου στη ζωή που θα ζήσουμε.
- Είναι το βιβλίο που γράφετε στο Σύμπαν και με ποιο αποτύπωμα θα φύγουμε.

Η σωματική τροφή προορίζεται για το σώμα, η πνευματική τροφή για την ψυχή. Το σώμα πρέπει να τρέφεται για να συνεχίσει να υπάρχει, η ψυχή πρέπει να τραφεί για να ζήσει. Στο σώμα δίνουμε τροφή της γης επειδή το σώμα είναι από την γη. Στην ψυχή δίνουμε τροφή ουράνια επειδή η ψυχή είναι από τον ουρανό.

Αν με ρωτούσε σήμερα ένας άνθρωπος πώς να σώσει την ψυχή του θα του απαντούσα: «Πάρε πάνω σου τη φροντίδα κάποιου άλλου». Κάθε ανθρώπινη ψυχή που δεν γνωρίζει τη μέριμνα για τον άλλο παρά αποκλειστικά τη μέριμνα για τον εαυτό της, ή έχει χαθεί ή βρίσκεται ήδη στο χείλος της Ανυπαρξίας.

Τα πάντα για την ψυχή.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ
Ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ που συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από το 2000 ως Σύμβουλος Καθοδήγησης εκατοντάδων ανθρώπων και προσωπικός τους Life Coach, ενώ παράλληλα έχοντας την δική του μεθοδολογία είναι SPIRITUAL ENERGY HEALIGMAN προσφέροντας Διαισθητική Συμβουλευτική, συνεδρίες Συναισθηματικής Αποφόρτισης (μέθοδος αναγέννησις - rebirth), & ρύθμιση (μέθοδος Αποκατάστασης - remediation) των Ενεργειακών Κέντρων του Σώματος και Ενεργειακές Θεραπείες με την προσωπική του μέθοδο Energy Self Healing.

Πραγματοποιεί συνεδρίες, Διαλέξεις - Σεμινάρια, ή εξατομικευμένα προγράμματα Αυτοβελτίωσης - καθοδήγησης, και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Για πληροφορίες : www.globalattract.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
Οι 7 διαφορές ανάμεσα σε ανθρώπινο πνεύμα και ανθρώπινη ψυχή Reviewed by PLOUMISTOS on 11:45 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.