================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

ΑΑΔΕ: Ηλεκτρονικά βιβλία και τιμολόγια μέσα στο 2019

⍆Μιλώντας στο 10ο Tax Forum, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων... Γιώργος Πιτσιλής προανήγγειλε την ηλεκτρονική έκδοση τιμολογίων αλλά και την ηλεκτρονική τήρηση βιβλίων μέσα στο 2019, ενέργεια που θα οδηγήσει και στην κατάργηση των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών – προμηθευτών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πιτσιλής ανέφερε: «Τα στελέχη μας εργάστηκαν και το έργο των ηλεκτρονικών βιβλίων έχει ένα βαθμό ωριμότητας ως προς τον σχεδιασμό του και εφόσον εξασφαλιστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες η αποθηκευτική και υπολογιστική ισχύς που απαιτείται, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε τα ηλεκτρονικά βιβλία μέσα στο 2019».

Σύμφωνα με στελέχη της ΑΑΔΕ, η εφαρμογή των ηλεκτρονικών τιμολογίων αλλά και η ηλεκτρονική τήρηση βιβλίων θα συμβάλουν στην καλύτερη στόχευση των φορολογικών ελέγχων με σημαντική συμβολή στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και στον περιορισμό των φαινομένων έκδοσης πλαστών ή εικονικών τιμολογίων.

Η απόφαση αυτή σκοπεύει στη διευκόλυνση των επιχειρήσεων στην καθημερινότητά τους και στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους με την εξοικονόμηση πόρων, την αυτοματοποίηση των ακολουθούμενων διαδικασιών και τη μείωση του γραφειοκρατικού κόστους.

Τα ηλεκτρονικά βιβλία έχουν πάρει συγκεκριμένη μορφή, ανέφερε ο διοικητής της ΑΑΔΕ και όπως έχουν σχεδιαστεί είναι έτοιμα να δεχθούν πληροφορίες μέσω ηλεκτρονικής τιμολόγησης, κατά τον τρόπο δηλαδή που γίνεται σήμερα με την καταχώριση στα βιβλία, απλώς αυτό θα γίνεται μέσω της ιστοσελίδας της ΑΑΔΕ.

Μέχρι την καθολική εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης (όπου η συμπλήρωση των ηλεκτρονικών βιβλίων θα γίνεται αυτόματα με τα ηλεκτρονικά τιμολόγια), η φορολογική διοίκηση εξετάζει τα τιμολόγια να καταχωρίζονται στα συστήματα της ΑΑΔΕ μόνο από τον εκδότη. Με την καταχώριση αυτή θα ενημερώνονται αυτόματα και τα βιβλία του λήπτη. Με τον τρόπο αυτό μειώνεται συνολικά το έργο καταχώρισης στα βιβλία και παύει να υπάρχει ανάγκη για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις.
ΑΑΔΕ: Ηλεκτρονικά βιβλία και τιμολόγια μέσα στο 2019 Reviewed by PLOUMISTOS on 9:40 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.