================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Το 10ο Φεστιβάλ Βυζαντινής Μουσικής στο Βόλο

⍆Ένα πολύ σημαντικό μουσικολογικό γεγονός θα λάβει χώρα στην Τοπική μας Εκκλησία,... ένας θεσμός καθιερωμένος από χρόνων πολλών, που σκοπό έχει την μελωδική συνάντηση των διακόνων της Ψαλτικής τέχνης ανά την Ελλάδα, για να θυμούνται οι παλαιοί και να διδάσκονται οι νεώτεροι.

Πρόκειται για το 10ο Φεστιβάλ Βυζαντινής Μουσικής, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18/11, στις 6.30μ.μ., στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή). Το Φεστιβάλ διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», υπό την αιγίδα της Τοπικής μας Εκκλησίας και με την χορηγία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το Φεστιβάλ θα είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως Χρυσάνθου Θεοδοσόπουλου και σ’ αυτό θα συμμετάσχουν:

Α. Ο Μικρός Βυζαντινός χορός της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος

Β. Ο Βυζαντινός Χορός του Σωματείου Ιεροψαλτών Θεσσαλονίκης και

Γ. Ο Βυζαντινός Χορός του Συνδέσμου Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Καλούνται οι Ιεροψάλτες της Τοπικής μας Εκκλησίας, οι σπουδαστές της Ψαλτικής Τέχνης, αλλά και όλος ο φιλόμουσος και φιλότεχνος λαός μας, να παρακολουθήσουν το 10ο Φεστιβάλ Βυζαντινής Μουσικής, για να απολαύσουν τους εύχυμους καρπούς της απαράμιλλης Βυζαντινής Ψαλτικής μας παράδοσης και να αποδώσουν φόρο τιμής στους παλαιούς και νέους θεράποντές της.
Το 10ο Φεστιβάλ Βυζαντινής Μουσικής στο Βόλο Reviewed by PLOUMISTOS on 9:37 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.