================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Πόσα πρόσωπα μπορεί να αναγνωρίσει ο μέσος άνθρωπος;

⍆Η σχετική έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό βιολογίας ....«Proceedings of the Royal Society B». Σε περίπου 5.000 ανέρχεται ο αριθμός των προσώπων που μπορεί να αναγνωρίσει ένας μέσος άνθρωπος, ενώ οι πιο ικανοί σε αυτόν τον τομέα, μπορούν να θυμούνται έως και 10.000 πρόσωπα, σύμφωνα με έρευνα Βρετανών επιστημόνων.

Εξετάζοντας μία ομάδα 25 εθελοντών, οι ερευνητές -με επικεφαλής τον καθηγητή Μάικ Μπέρτον του Πανεπιστημίου της Υόρκης- διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι αναγνωρίζουν από 1.000 έως το πολύ 10.000 πρόσωπα, με τους περισσότερους να κινούνται κάπου στη μέση (5.000 πρόσωπα).

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα είχαν μία για να καταγράψουν όσα περισσότερα πρόσωπα μπορούσαν από την προσωπική ζωή τους και άλλη μια ώρα για να κάνουν το ίδιο με διάσημα πρόσωπα πολιτικών, καλλιτεχνών κ.α.

Σε πολλές περιπτώσεις οι συμμετέχοντες αναγνώριζαν το πρόσωπο κάποιου, χωρίς ωστόσο να θυμούνται το όνομά του.

Για τον λόγο αυτό, οι ερευνητές έδειξαν στους συμμετέχοντες φωτογραφίες 3.441 διασημοτήτων, ενώ για να θεωρηθεί ότι οι εθελοντές θυμούνται ένα πρόσωπο, έπρεπε να το αναγνωρίσουν σε τουλάχιστον δύο διαφορετικές φωτογραφίες.

Πόσα πρόσωπα μπορεί να αναγνωρίσει ο μέσος άνθρωπος; Reviewed by PLOUMISTOS on 9:50 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.