Τσίπρας: Αναλαμβάνω το ΥΠΕΞ για να ολοκληρώσω τη Συμφωνία των Πρεσπών

Τσίπρας: Αναλαμβάνω το ΥΠΕΞ για να ολοκληρώσω τη Συμφωνία των Πρεσπών

⍆Ραγδαίες εξελίξεις πυροδοτεί η παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά,... την οποία έκανε δεκτή πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έκανε δηλώσεις έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Αποφάσισα να αναλάβω την ευθύνη του υπουργείου Εξωτερικών δίνοντας το μήνυμα ότι η επιλογή μου αυτή σηματοδοτεί την αποφασιστικότητά μου να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου να διασφαλίσω την επιτυχή ολοκλήρωση της ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μια απόφαση με πολλαπλά μηνύματα τόσο προς το εσωτερικό όσο και προς το εξωτερικό. «Σηματοδοτεί την απόφασή μου να μην ανεχτώ από εδώ και στο εξής καμία διγλωσσία από οποιονδήποτε και καμία προσωπική στρατηγική στην εθνική γραμμή της χώρας και από κανέναν συνειδητά ή ασυνείδητα να διαταράξει την ομαλή πορεία της χώρας προς την οριστική έξοδο από τα μνημόνια».

Ταυτόχρονα στέλνω μήνυμα στους γείτονές μας που αυτές τις μέρες έχουν δικές του διαδικασίες για να προχωρήσουν στην συνταγματική αλλαγή της ονομασίας τους όπως προβλέπει η συμφωνία. Θέλω να τους ενθαρρύνω να προχωρήσουν με αποφασιστικότητα διότι δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία. Η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί την ένταξη της γειτονικής χώρας σε οποιοδήποτε διεθνή οργανισμό με συνταγματική ονομασία που θα λέγεται Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Την παραίτησή του από το υπουργείο Εξωτερικών υπέβαλε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Νίκος Κοτζιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κοτζιάς υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, ένα 24ωρο μετά την σύγκρουσή του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, θεωρώντας πως ο πρωθυπουργός δεν του παρείχε κάλυψη στη συγκεκριμένη αντιπαράθεση.

Παράλληλα, ο κ. Κοτζιάς εμφανίστηκε ιδιαιτέρως ενοχλημένος από τις αναφορές του κ. Καμμένου για τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών αλλά και από τη στάση κορυφαίων υπουργών οι οποίοι ζήτησαν και από τους δύο να χαμηλώσουν τους τόνους.

Είχε προηγηθεί το μήνυμα του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου τόσο προς τον Νίκο Κοτζιά, όσο και προς τον Πάνο Καμμένο «όποιος δεν θέλει να φτάσει σε αυτόν τον προορισμό ή όποιος δυσφορεί στην διαδρομή τότε πρέπει να κατέβει από το τρένο».

Μάλιστα ο κ. Τζανακόπουλος εξέφρασε την άποψή του ότι ο κ. Κοτζιάς δεν έχει λόγο να είναι δυσαρεστημένος, καθώς η κυβέρνηση στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών για το ονοματολογικό της πΓΔΜ ακολουθεί πολιτική με την οποία είναι σύμφωνος.

«Εγώ δεν ξέρω αν ο κ. Κοτζιάς δυσφορεί, δεν μπορώ να το πιστέψω όμως. Δεν έχει λόγο να δυσφορεί, γιατί η πολιτική του πρωθυπουργού στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι αυτή με την οποία συμφωνεί ο κ. Κοτζιάς. Άρα, δεν υπάρχει λόγος δυσφορίας. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, είμαι σίγουρος ότι ο κ. Κοτζιάς δεν θα το επικοινωνούσε μέσω διαρροών. Θα το έλεγε ευθέως στον πρωθυπουργό με τον οποίο έχει καθημερινή και τακτική επικοινωνία», τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha και πρόσθεσε: αυτή η κυβέρνηση δεν επικοινωνεί με διαρροές.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Τσίπρας: Αναλαμβάνω το ΥΠΕΞ για να ολοκληρώσω τη Συμφωνία των Πρεσπών
Τσίπρας: Αναλαμβάνω το ΥΠΕΞ για να ολοκληρώσω τη Συμφωνία των Πρεσπών
Τσίπρας: Αναλαμβάνω το ΥΠΕΞ για να ολοκληρώσω τη Συμφωνία των Πρεσπών
https://cdn.cnngreece.gr/media/com_news/story/2018/10/17/151048/main/4581879.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/10/blog-post_333.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/10/blog-post_333.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content