Θέλετε να δοκιμάσετε Ανθρώπινο Κρέας; - Το εστιατόριο που σερβίρει ανθρώπινο κρέας (ΒΙΝΤΕΟ)

Θέλετε να δοκιμάσετε Ανθρώπινο Κρέας; - Το εστιατόριο που σερβίρει ανθρώπινο κρέας (ΒΙΝΤΕΟ)

⍆Θα τρώγατε το ανθρώπινο κρέας που καλλιεργείται σε εργαστήριο;...
Ο αμφιλεγόμενος επιστήμονας Richard Dawkins προτείνει ότι θα μπορούσε να «εξαλείψει το ταμπού ενάντια στον κανιβαλισμό»

Τα προϊόντα «καθαρού κρέατος» παράγονται με τη συγκομιδή βλαστικών κυττάρων από ζώντα ζώα
Αυτά τα βλαστικά κύτταρα στη συνέχεια καλλιεργούνται σε εργαστηριακές δεξαμενές για αρκετές εβδομάδες.

Ο Ντόκινς ρώτησε αν το ίδιο θα μπορούσε να γίνει και με ανθρώπινη σάρκα

Είπε ότι θα μπορούσε να είναι μια «ενδιαφέρουσα δοκιμαστική περίπτωση» για την «συνέπεια των ηθών».

Ο αμφιλεγόμενος επιστήμονας Richard Dawkins προτείνει ότι η κατανάλωση ανθρώπινου κρέατος που δημιουργήθηκε στο εργαστήριο μπορεί να βοηθήσει στην υπερνίκηση του «ταμπού κατά του κανιβαλισμού».

Θεωρεί ότι η ανθρώπινη σάρκα γίνεται μια μορφή «καθαρού κρέατος» – ενός προϊόντος που δημιουργείται χρησιμοποιώντας βλαστοκύτταρα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην τροφοδοσία του κόσμου χωρίς να σφαγιάζουν οποιαδήποτε πλάσματα.

Ο γνωστός αθεϊστής έκανε τα σχόλια στο Twitter αφού δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικά με τα οφέλη του καθαρού κρέατος.

Ο Βρετανός βιολόγος δήλωσε ότι η δημιουργία ανθρώπινου κρέατος για φαγητό θα μπορούσε να είναι μια «ενδιαφέρουσα δοκιμαστική περίπτωση» για την «αλληλεγγύη της ηθικής έναντι της« αντίδρασης» της απολυταρχίας».






Ο Dawkins, πρώην Καθηγητής της Οξφόρδης για τη Δημόσια Κατανόηση της Επιστήμης, είναι ένας αφοσιωμένος θαυμαστής του Καρόλου Ντάργουιν, σχετικά με τον βικτοριανό πρωτοπόρο της εξέλιξης ως ο άνθρωπος που εξήγησε «ό, τι γνωρίζουμε για τη ζωή».

Επέστρεψε τη θεωρία της εξέλιξης με το βιβλίο του το 1976, το εγωιστικό γονίδιο.

Οι τελευταίες του παρατηρήσεις έγιναν σε απάντηση σε ένα άρθρο ειδήσεων στο οποίο ένας κατασκευαστής ισχυρίστηκε ότι συνθετικά μπιφτέκια θα μπορούσαν να πωληθούν νωρίτερα από ό, τι νομίζουμε.

Αυτά τα μπιφτέκια, και άλλα καθαρά κρέατα, δημιουργούνται χρησιμοποιώντας βλαστοκύτταρα από τον μυϊκό ιστό των ζώντων ζώων.

Τα κύτταρα, τα οποία έχουν την ικανότητα αναγέννησης, στη συνέχεια καλλιεργούνται σε μια θρεπτική σούπα σακχάρων και μετάλλων.

Αυτά τα κύτταρα αφήνονται στη συνέχεια να αναπτυχθούν μέσα σε δεξαμενές βιοαντιδραστήρα σε σκελετικούς μυς που μπορούν να συλλεχθούν μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες.

Ο Josh Tetrick, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας JUST με βάση το «καθαρό κρέας» του Σαν Φρανσίσκο, πιστεύει ότι τα εργαστηριακά λουκάνικα, κοτόπουλα και φουά γκρα θα μπορούσαν να σερβίρονται στην Ασία και τις ΗΠΑ πριν από το τέλος του 2018.

Ο Dawkins, ο οποίος έχει ισχυριστεί προηγουμένως ότι αναγκάζει τη θρησκεία στα παιδιά, θα μπορούσε να συγκριθεί με την «κακοποίηση των παιδιών», που έλεγε με τίτλο «από καιρό περίμενα αυτό».

Αυτό, εξήγησε, ήταν επειδή θα μπορούσε να βοηθήσει τους ανθρώπους να ξεπεράσουν το ταμπού μας ενάντια στον κανιβαλισμό».

Αλλά οι οπαδοί του Dawkins δεν υιοθέτησαν την ιδέα.

«Ντόκινς. Ο φίλος μου. Ο φίλος μου. Τα ταμπού είναι γενικά πράγματα που δεν θέλουμε να ξεπεράσουμε για πολλούς κοινωνικούς και ηθικούς λόγους », έγραψε ο χρήστης @strumpetchan, ο οποίος είναι θεατρικός αναλυτής με έδρα το San Luis Obispo της Καλιφόρνια.

«Αλλά αν σκεφτείς ότι είσαι υπερήφανος για την ηθική, υποθέτω ότι δεν είμαι ακριβώς έκπληκτος που πέρασες αυτή τη γέφυρα».

Πως είναι δείγματα κρέατος που καλλιεργούνται σε ένα εργαστήριο;





Ως «κρέας δοκιμαστικού σωλήνα» νοείται ένας όρος που χρησιμοποιείται για την περιγραφή προϊόντων κρέατος που καλλιεργούνται σε εργαστήριο.

Κατασκευάζονται με τη συγκομιδή βλαστοκυττάρων από τον μυϊκό ιστό των ζώντων ζώων.

Τα κύτταρα, τα οποία έχουν την ικανότητα αναγέννησης, στη συνέχεια καλλιεργούνται σε μια θρεπτική σούπα σακχάρων και μετάλλων.

Αυτά τα κύτταρα αφήνονται στη συνέχεια να αναπτυχθούν μέσα σε δεξαμενές βιοαντιδραστήρα σε σκελετικούς μυς που μπορούν να συλλεχθούν μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες.


Το βόειο κρέας που δημιουργήθηκε από το εργαστήριο δημιουργήθηκε για πρώτη φορά από ολλανδούς επιστήμονες το 2013. Ένας δοκιμαστικός σωλήνας χάμπουργκερ σερβίρεται σε εστιατόριο στο Λονδίνο σε δύο κριτικούς τροφίμων.

Τον Μάρτιο του 2017, η επιχείρηση του Σαν Φρανσίσκο Memphis Meats με επιτυχία αύξησε για πρώτη φορά το κρέας πουλερικών από βλαστοκύτταρα.
Τον Μάρτιο του 2017, η επιχείρηση του Σαν Φρανσίσκο Memphis Meats με επιτυχία αύξησε για πρώτη φορά το κρέας πουλερικών από βλαστοκύτταρα. Η εταιρεία κατασκευάζει επίσης κεφτεδάκια εργαστηρίου (απεικονιζόμενα)



Μερικές φορές αναφέρεται ως «καθαρά κρέατα», τα προϊόντα παράγονται με τη συγκομιδή βλαστικών κυττάρων από ζώντα ζώα, τα οποία στη συνέχεια καλλιεργούνται σε εργαστήριο για αρκετές εβδομάδες. Το Pictured είναι ένα εργαστηριακά στήθος κοτόπουλου που δημιουργήθηκε από την εταιρία Memphis Meats του Σαν Φρανσίσκο

Ένα ζήτημα που πρέπει να ξεπεραστεί είναι η τιμή – η εταιρεία Memphis Meats, μια εταιρεία καθαρού κρέατος που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, ξοδεύει περίπου £ 1.800 (2.400 δολάρια) για να κάνει μόνο 450 γραμμάρια (1 λίβρα) βοδινού κρέατος.

Αλλά καθώς οι τεχνικές βελτιώνουν την τιμή μειώνεται και η εταιρεία πιστεύει ότι θα στείλει τα πρώτα της προϊόντα στην αγορά μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Παρόλο που το πρώτο του χάμπουργκερ το 2013 κοστίζει £ 240,000 (330.000 δολάρια), ο καθηγητής Post δήλωσε ότι οι εργαστηριακοί καρχαρίες θα κοστίζουν «ίσως $ 11» (£ 8) όταν προσφέρονται για πρώτη φορά στο κοινό.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναφέρει ότι η παραγωγή κρέατος προβλέπεται να αυξηθεί σε 376 εκατομμύρια τόνους έως το 2030 από 218 εκατομμύρια τόνους ετησίως το 1997-1999.

Η ζήτηση από έναν αυξανόμενο παγκόσμιο πληθυσμό αναμένεται να αυξηθεί πέρα από αυτό.
Οι άνθρωποι θα μπορούσαν να έχουν ασκήσει κανιβαλισμό για όσο διάστημα 100.000 χρόνια.

Η ανθρώπινη σάρκα είναι λιγότερο θερμιδική από το κρέας των μεγάλων προϊστορικών ζώων, συμπεριλαμβανομένων των λοβών ρινόκερων, των ελάτων και των μαμούθ, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Οι επιστήμονες πρότειναν στο παρελθόν ότι οι πρώτοι άνθρωποι γύρισαν τον κανιβαλικό για να πάρουν μια πολύ αναγκαία πρωτεϊνική ώθηση όταν τα τρόφιμα ήταν σπάνια. Τώρα όμως πιστεύουν ότι οι πρόωροι πρόγονοί μας μπορεί να έχουν πραγματικό θησαυρό στην ανθρώπινη σάρκα ως μέρος ενός πολιτιστικού ή κοινωνικού τελετουργικού.

Οι ανεκδοτικοί λογαριασμοί υποδεικνύουν ότι δοκιμάζουμε μεταξύ χοιρινού κρέατος και μοσχαρίσιου κρέατος.

Ωστόσο, η κατανάλωση ανθρώπινου κρέατος έρχεται με μια σειρά από πιθανές επιπλοκές της υγείας, συμπεριλαμβανομένων των συμβατικών ασθενειών που μεταδίδονται στο αίμα, όπως η ηπατίτιδα ή η έμπολα, γράφει η Medical Daily.

Η σάρκα μας περιέχει πριόνια, τα οποία είναι εκδόσεις των φυσιολογικών πρωτεϊνών που έχαναν τη λειτουργία τους και έγιναν μολυσματικές.

Αυτά μπορούν να μετατρέψουν τις υγιείς πρωτεΐνες και να προκαλέσουν αλυσιδωτή αντίδραση της νόσου. Συγκεκριμένα, εάν αυτές οι πρωτεΐνες φτάσουν στον εγκέφαλο τελικά προκαλούν θάνατο. Σε αντίθεση με τα βακτηρίδια και τους μύκητες, αυτά τα πριόνια δεν εξαλείφονται από τη θερμότητα.

«Θα μπορούσαν να είναι παρόντες σε οποιοδήποτε νευρικό ιστό, συμπεριλαμβανομένων των οργάνων και των μυών μας. Ωστόσο, είναι πιο συνηθισμένοι στους ιστούς του εγκεφάλου και του νωτιαίου νεύρου », έγραψαν ερευνητές στη δημοσίευση.

«Η κατανάλωση ανθρώπινης σάρκας δεν είναι πάντα κακή για εμάς, ειδικά αν δεν έχει πριόνια, αλλά με αυτόν τον τρόπο φέρει έναν εξαιρετικά υψηλό κίνδυνο που δεν αξίζει να βυθιστείς στα δόντια σου».

Εργαστηριακά λουκάνικα, κοτόπουλα και foie gras θα μπορούσαν να σερβιριστούν στην Ασία και τις ΗΠΑ πριν από το τέλος του 2018 », δήλωσε ο Josh Tetrick, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας JUST του Σαν Φρανσίσκο. Το είδωλο είναι ένα από τα καλλιεργημένα προϊόντα Burger της JUST

Σύμφωνα με την έκθεση του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) του 2006, η βιομηχανοποιημένη γεωργία συμβάλλει σε «μαζική κλίμακα» στην κλιματική αλλαγή, την ατμοσφαιρική ρύπανση, την υποβάθμιση της γης, τη χρήση ενέργειας, την αποδάσωση και τη μείωση της βιοποικιλότητας.

Η βιομηχανία κρέατος συνεισφέρει περίπου το 18% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.

Το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί καθώς οι καταναλωτές σε ταχέως αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία τρώνε περισσότερο κρέας, σύμφωνα με την έκθεση.



Το διάβασα στο nikosxeiladakis.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Θέλετε να δοκιμάσετε Ανθρώπινο Κρέας; - Το εστιατόριο που σερβίρει ανθρώπινο κρέας (ΒΙΝΤΕΟ)
Θέλετε να δοκιμάσετε Ανθρώπινο Κρέας; - Το εστιατόριο που σερβίρει ανθρώπινο κρέας (ΒΙΝΤΕΟ)
Θέλετε να δοκιμάσετε Ανθρώπινο Κρέας; - Το εστιατόριο που σερβίρει ανθρώπινο κρέας (ΒΙΝΤΕΟ)
https://i.ytimg.com/vi/_DJhbHgHqWk/maxresdefault.jpg
https://i.ytimg.com/vi/_DJhbHgHqWk/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/10/blog-post_172.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/10/blog-post_172.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content