================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Ρουμανία: Προς νομιμοποίηση ο γάμος μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου

⍆Το κυβερνών κόμμα της Ρουμανίας σκοπεύει να υιοθετήσει νομοθεσία για τη νομιμοποίηση... του πολιτικού γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών, μετά την αποτυχία του δημοψηφίσματος που διεξήχθη στη χώρα εξαιτίας της χαμηλής συμμετοχής.

Το δημοψήφισμα της Κυριακής προκειμένου να εγγραφεί στο Σύνταγμα της χώρας η απαγόρευση του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων θεωρήθηκε ως τεστ δημοτικότητας για το κυβερνών κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (PSD).

Όμως το δημοψήφισμα απέτυχε καθώς μόνο το 20,41% των ψηφοφόρων προσήλθε στις κάλπες, ενώ απαιτούνταν συμμετοχή τουλάχιστον του 30% προκειμένου να επικυρωθεί.

Αναλυτές επεσήμαναν ότι οι ψηφοφόροι θεώρησαν το δημοψήφισμα ως κόλπο του PSD, το οποίο στήριζε την αλλαγή, για να στρέψει την προσοχή μακριά από άλλα πιο σοβαρά προβλήματα της χώρας.

«Το νομοσχέδιο έχει οριστικοποιηθεί και (…) οι συνάδελφοί μου θα το υποβάλουν στο κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων Βίκτορ Νεγκρέσκου μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Agerpres.

Η συντηρητική Ρουμανία απαγορεύει τόσο τον πολιτικό όσο και τον θρησκευτικό γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και δεν αναγνωρίζει όσους τελούνται στο εξωτερικό.

Νωρίτερα φέτος η Ρουμανία αναγκάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να δώσει δικαίωμα άδειας παραμονής στη χώρα στους συζύγους ομοφυλόφιλων που έχουν παντρευτεί σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Εξάλλου η χώρα αποποινικοποίησε την ομοφυλοφιλία μόλις το 2001, δεκαετίες αργότερα από τις γειτονικές της χώρες.
Ρουμανία: Προς νομιμοποίηση ο γάμος μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου Reviewed by PLOUMISTOS on 2:23 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.