================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Επετειακή εκδήλωση στο Βόλο «Ελληνίδες στο Έπος του ‘40»

⍆28 Οκτωβρίου 1940: Μια ιστορική εθνική επέτειος που, κάθε χρόνο η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος... και Αλμυρού, δια των φορέων της και με κάθε επισημότητα, τιμά και εορτάζει.

Στις 10 Ιουνίου η Ιταλία εισέρχεται στον πόλεμο και τον Αύγουστο του 1940, θα προκαλέσει τη χώρα μας με τον τορπιλισμό στην Τήνο της ΕΛΛΗΣ, ανήμερα της μεγάλης γιορτής της Παναγίας.

Είναι ο προάγγελος της ιταλικής επίθεσης στην Ελλάδα, που προετοιμάζεται με κάθε μυστικότητα, πριν αυτή εκδηλωθεί στις 28 Οκτωβρίου του 1940.

Η χώρα μας, χωρίς να διαθέτει τα τεράστια πολεμικά μέσα των εισβολέων Ιταλών και με μόνα όπλα της την ψυχή και τη γενναιότητα του λαού της είπε ΟΧΙ στο ιταμό τελεσίγραφο του Ιταλού δικτάτορα Μουσολίνι, καταφέρνοντας στο μέτωπο της Αλβανίας καίριο κτύπημα στις φιλοδοξίες του, σε σημείο ταπείνωσης.

Μετά από την σκληρή κατοχή που ακολούθησε την εισβολή των Γερμανών, ξεπήδησε η εποποιΐα της Εθνικής Αντίστασης, που σε συνδυασμό με τις νίκες των συμμάχων οδήγησαν στην πτώση των δυνάμεων του ναζιστικού και φασιστικού άξονα και στην απελευθέρωση της χώρας μας.

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος & Αλμυρού διοργανώνει επετειακή εκδήλωση προκειμένου να τιμήσει την εφετινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχουν οι φορείς της, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και Χορευτικό Σύνολο Γυναικών «Η ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ».

Η εφετινή εορταστική εκδήλωση για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, έχει τον γενικό τίτλο: «Ελληνίδες στο Έπος του ‘40»

Και περιλαμβάνει παραδοσιακούς Χορούς και τραγούδια διαφόρων περιοχών, επίκαιρες ομιλίες και απαγγελίες ποιημάτων.

Θα πραγματοποιηθεί δε την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, στις 7.00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, Κ. Καρτάλη και Ανθίμου Γαζή.

Στην εκδήλωση, όπου την καθοδήγηση έχει ο Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Γεωργακόπουλος, συνεπικουρούμενος από την Αικατερίνη Γκανέτσα – Ντόντη και θα συμμετέχουν τα παρακάτω χορευτικά τμήματα:

• Χορευτικό Σύνολο Γυναικών Ι.Μ.Δ. «Η ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ»

Χοροδιδάσκαλος: Κατερίνα Γκανέτσα – Ντόντη

Χοροί Ηπείρου

• Χορευτικό Σύνολο Εφήβων Ι.Μ.Δ. «Η ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ»

Χοροδιδάσκαλος: Κατερίνα Γκανέτσα – Ντόντη

Χοροί Μακεδονίας

• Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Βόλου

Χοροδιδάσκαλος: Μαρία Γκογκινούδη

Χοροί Κρήτης

• Πολιτιστικός Σύλλογος Διδασκαλίας Παραδοσιακών Χορών Βόλου «ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ»

Χοροδιδάσκαλος: Νικόλαος Παλιούρας

Χοροί Μικράς Ασίας

Εναρκτήρια επίκαιρη ομιλία θα εκφωνήσει ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Γεωργακόπουλος, τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η Ελένη Παπαργύρη – Κωνσταντά, ενώ την όλη εκδήλωση θα κλείσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.
Επετειακή εκδήλωση στο Βόλο «Ελληνίδες στο Έπος του ‘40» Reviewed by PLOUMISTOS on 6:25 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.